Abstinenta - adică, simptomele și tratamentul

Ce este sindromul de abstinenta

Utilizarea prelungită a substanțelor capabile să genereze dependență, provoacă interferența lor cu procesele metabolice din organism. Abandonarea utilizarea lor duce la dezvoltarea sindromului numit abstinenta. Ce este - în acest articol.Abstinenta - ce este?

Această relație, în care la renuntari utilizarea substanței umane dezvoltă un grup de simptome psihopatologice, vegetative și caracterul somatoneurological. Abstinența - o afecțiune care se dezvoltă în absența alcool, tutun, droguri sau medicamente psihotrope. Fără aplicarea lor regulată a sănătății umane se deteriorează, iar reluarea utilizării starea lui se îmbunătățește. Dacă nu există nici un venit, o dorință de a „obține doze mari de“ limită crește.

Cauzele sindromului de retragere

În mod repetat, utilizarea prelungită substanță, de asemenea, conduce la formarea unui astfel de stat la doze mari. sindromul de sevraj la alcoolici format după 1-2 ani de utilizare constantă băuturi conținând etanol. Cea mai rapidă cale de a deveni dependent de cocaină și heroină. Cel mai lent de dezvoltare abstinența are loc atunci când hashishism. Stimulante și somnifere, Spies formează rapid un eșec de rupere de utilizare a acestora.

Simptomele de sevraj - simptome

Cursul bolii în toate cazurile este diferită. Cei care sunt interesați de ceea ce abstinenta in diverse forme de dependenta de droguri, este necesar să se răspundă că acestea sunt caracterizate prin simptome psihice, cu toate că dependența de opiu și hashishism cel mai greu „lovit“ de pe sistemul autonom. Intensitatea simptomelor de retragere de stat depinde de intensitatea anterioară a anesteziei. În toate cazurile, a identificat o serie de faze ale bolii, simptomele, fiecare dintre ele dispar în ordinea inversă a apariției lor.

Ce este sindromul de abstinenta

sindrom de abstinență în alcoolism

În funcție de primirea de etanol se produce 4 severitate:

 1. Ușoară. Pacientul se simte slăbiciune, el a slăbit de concentrare. ochi șmecher.
 2. grad moderat. sindromul de abstinență la alcool, în acest stadiu se comportă insomnie, lipsa poftei de mâncare, ritm cardiac accelerat, respirație rapidă.
 3. grad pronunțat. La acest contact vizual etapă cu persoana este redus la minimum. Există halucinații și episoade de confuzie. Pulsul frecvent dificultăți, chinuit de respirație, coșmaruri.
 4. Ultima etapă. sindromul de sevraj după binge al 4-lea pas provoacă halucinații severe, frică, agresivitate, reactie inadecvata. Omul nu doarme și nu mănâncă, transpirație puternic, suferă de convulsii.


Simptomele de sevraj atunci cand renunti la fumat

Decizia de a renunța la fumat, o persoană experiențe disconfort la o oră după ultima strângere și trece mai mult timp, cu atât mai multe simptome de sevraj, care constau în:

 1. Șuierătoare, dificultăți de respirație, a crescut atacuri de tuse.
 2. Transpirație, tulburări de somn. iritabilitate și neliniște, mâinile tremurânde.
 3. Simptomele sindromului de sevraj in timpul fumatului poate provoca frustrare unui scaun, greață, gust neplăcut în gură.

Sindromul de retragere când droguri

dependenți de droguri aflați în faza de retragere 4:

 1. 8-12 ore după ultima doză apar disconfort și stres emoțional. Dilata elevi, lacrimi și mucus care curge din nas, pe fiori, tulburări de somn si veghe, pofta de mancare.
 2. sindrom de abstinență într-o a doua etapă se dezvoltă în decurs de 30-36 ore. Pacientul aruncă în căldură și frig, el a fost transpirație, strănut și căscat.
 3. Prin 40-48 de ore pentru a primi pofta de droguri devine foarte puternic. Prin caracteristicile deja menționate sunt adăugate convulsii, dureri de desen.
 4. După 72 de ore, alături de tulburări ale sistemului digestiv. Addict lacrimi, rect se reduce cu adaos de durere. Omul devine agresiv și periculos pentru alții. Dorință devine copleșitoare.

Cât timp este de retragere?

starea durata depinde de mai mulți factori: stadiul bolii, sănătatea umană, durata ultimului episod al consumului de substanțe dăunătoare. În cazul retragerii de alcool cu ​​dependență ușoară se poate face fără o zi mahmureala sau mai mult. Ameliorarea simptomelor de sevraj în a doua etapă va avea nevoie în timpul zilei. Cu un puternic om dorința este capabil să reziste și să nu bea. În a treia etapă a alcoolismului rezista mahmureala este aproape imposibil, iar în cazurile severe, abstinența este prelungită pe termen nelimitat.

Ce este sindromul de abstinenta

Cum de a elimina simptomele de sevraj?

Aceasta boala nu ar trebui să fie confundat cu mahmureala obișnuită și otrăvire a corpului, care îl însoțesc. În acest caz, o persoană de ajutor pentru a ameliora simptomele de intoxicație, dar sensibile de ajutor este oarecum diferit. Eliminarea simptomelor de sevraj nu se poate face într-o casă. Pacientul trebuie plasat intr-o clinica abuzul de droguri, pentru a percepe starea lui nu poate. În acest caz, tratamentul de droguri scopul de a opri sindromul și de a ajuta pacientul să renunțe la utilizarea substanțelor psihoactive în viitor.

Este important să se găsească o cale de mijloc între un anestezic completă și un minim ajutor pentru organism, în viitor, nu a luat medicamente ca un „cadou“, o distracție, sau mai târziu în pacientului de reabilitare întâlnire și mai mare complexitate. In medicina este plin de cazuri în care după tratament, pacientul a revenit la o viață normală, iar cei care au supraviețuit destrămării fără ajutorul medicilor niciodată, a fost atins la sursa bolii lor.

simptome de sevraj Medicatie

Terapia complexă a acestei boli, care vizează combaterea toate semnele bolii:

 1. Substanțe detoxifiante tratare - naloxonă și colab.
 2. Abstinența trunchiate tranchilizante, antipsihotice, hipnotice și antidepresive și retragerea ulterioară a acestora. Sprijinirea sistemului nervos central, puteți utiliza Tramal, clonidina tiapridă.
 3. Elibereaza dureri musculare pentru a ajuta la medicamente non-steroidiene - ibuprofen, etc. Metoda lor este combinat cu masaj și băi calde ..
 4. Ajustați insomnie, anxietate și psihopatie. Ia Phenibut cu sindrom de retragere, Noofen, alte nootropics.
 5. medicamente terapie de substituție care se leaga de receptorii de opiu - buprenorfină, metadonă. Corvalol cu ​​sindrom de retragere reduce intensitatea acestor tulburări.