Dreapta cauze hipertrofiei ventriculare, simptome, tratament

Hipertrofia ventriculului drept (GPZH) - o condiție în care există o creștere a grosimii peretelui și masa miocardului uneia dintre camerele inimii, și anume ventriculului drept. sânge venos de la mari trunchiurilor venoase intra in atriul drept, și de acolo - în ventriculul drept. Între ele, ele sunt separate prin valvă tricuspidă. Odată cu reducerea sângelui venos ventriculului drept intră artera pulmonară și este îmbogățit cu oxigen in plamani. Ea apoi se duce la partea stanga a inimii. În diferite stări patologice apare dreptul de extindere a ventriculului stâng (dilatare), precum și creșterea masei pereților (hipertrofie).Este important să se cunoască simptomele de hipertrofie ventriculară dreaptă și cauza bolii în timp pentru a vedea un medic în scopul tratamentului adecvat.

Îngroșarea mușchiului inimii

Mecanisme de GPZH de dezvoltare:

 • îngroșarea fibrelor musculare inimii;
 • creșterea tensiunii arteriale în ventriculul drept;
 • lipsa de oxigen (hipoxie);
 • metabolice și schimbări structurale în miocard;
 • schimba anatomia ventricule ale inimii.

cauzele

Suprasarcină în inima devine o cauza a bolii

Motivul principal pentru dezvoltarea GPZH - sarcină excesivă pe ea. Acesta este dotat cu o creștere a tensiunii arteriale in circulatia pulmonara (artera pulmonara si ramurile sale, capilarele pulmonare, venele pulmonare), precum și descărcarea de sânge în ventriculul drept, cu unele defecte cardiace congenitale.

Copiii GPZH de dezvoltare se datorează în primul rând la boli cardiace congenitale. GPZH dezvoltat cu defect septal ventricular semnificative. Aceasta boli cardiace congenitale, in care sangele din ventriculul stang deoarece taie partial nu ejectate in aorta, iar printr-o deschidere în sept ventricular în ventriculul drept. Ca urmare, el este forțat să pompeze volum mult mai mare de sânge decât ar trebui. În același timp, să dezvolte o îngroșare a zidurilor sale. Alte malformatii congenitale ale inimii, care duc la GPZH de dezvoltare - defect de sept mezhpredsernoy, insuficienta valvei pulmonare, tetralogie Fallot, și alte condiții care determină o supraîncărcare a ventriculului drept volumul sanguin sau a presiunii în artera pulmonară.

La adulți, principalul motiv este așa-numita inima pulmonare GPZH. boli de inima pulmonare apare in boli care impiedica respiratia normala. Rezultatul este creșterea presiunii în artera pulmonară, ventriculul drept este supraîncărcată și în creștere. Cauzele hipertensiunii pulmonare și inima pulmonare:

 • boli pulmonare (astm bronșic, bronșită cronică, emfizem, bronșiectazii, tuberculoza si altele ..);
 • Boala piept (rachiocampsis poliomielitei și altele.);
 • boli vasculare pulmonare (tromboză și embolie, arterita si comprimarea vaselor sanguine tumorale mediastinal, etc.).


adulți GPZH, uneori, apare ca rezultat al stenoza de valva mitrala. În această boală, funcția ventriculară stângă este perturbat, iar apoi crește presiunea în vasele pulmonare și a afectat secundar ventriculul drept. De asemenea, duce la valva tricuspidă de dezvoltare GPZH. Dacă acest viciu al sângelui din ventriculul drept atunci când reducerea nu se încadrează în artera pulmonară și înapoi la atriul drept, și apoi în ventriculul drept. El este forțat pentru a pompa mai mult volumul de sânge și, ca rezultat o crește.

GPZH în sine nu provoacă nici o plângere. Punct de vedere clinic manifestă numai cauzele sale (hipertensiune pulmonară) și complicații (insuficiență cardiacă).

hipertrofiei ventriculului drept ce este

aritmii cardiace

Simptomele hipertensiunii pulmonare:

 • dispnee la efort mic și de odihnă, tuse uscată;
 • slăbiciune, letargie, amețeli și leșin;
 • palpitații. distensie venoasă jugulară;
 • tuse cu sânge;
 • aritmii cardiace;
 • durere anginoasă asociată cu anoxie infarct (presare, durere în piept constricție cu efort, adesea însoțită de sudoare rece, care trece dupa ce a primit nitroglicerină).

Semne de insuficiență cardiacă cauzată de o scădere a contractilității ventriculului drept extins:

 • greutate în cadranul din dreapta sus;
 • apariția pe piele a venelor abdomenului;
 • umflarea picioarelor și peretele abdominal anterior.

defecte cardiace congenitale la copii pot fi însoțite de cianoza (albastru) a pielii, dificultăți de respirație și palpitații cardiace, tulburări de ritm cardiac, creștere și dezvoltare întârziată.

diagnosticare

Metode de diagnostic GPZH:

 • Electrocardiograma nu dezvăluie întotdeauna GPZH, mai ales într-un stadiu incipient;
 • ecocardiografie. sau cu ultrasunete a inimii: metoda cea mai informativ;
 • radiografia toracică: poate furniza informații suplimentare de diagnostic în inima pulmonare.

hipertrofiei ventriculului drept ce este

Inima trebuie să fie protejate și pentru a evita stresul nejustificate pe ea

Tratamentul în sine GPZH nu poate fi. Este tratamentul bolilor cauzate. Printre metodele de tratament non-medicament poate fi remarcat:

 1. Excluderea exerciții fizice și sportive intense, mai ales în GPZH severă.
 2. buna odihna si somn.
 3. Prevenirea gripei. ARI. exacerbări ale bolii pulmonare cronice.
 4. Nu este recomandat pentru condiții de mare altitudine.

Hipertensiunea pulmonară și cordul pulmonar cronic adesea necesită administrarea continuă a antagoniștilor de calciu (nifedipina), utilizarea de prostaglandine și inhalarea de oxid nitric.

defecte cardiace la copii și adulți sunt corectate prin intervenție chirurgicală.

insuficiența circulatorie tratate protocoalele relevante.

La care medicul cere

În cazul în care electrocardiogramă sau alt studiu a inimii ați găsit hipertrofie ventriculară dreaptă - a se vedea un medic sau cardiolog. După o examinare suplimentară, medicul prescrie cauzele tratamentul acestei afecțiuni. Este probabil că trebuie să consulte un chirurg, ortoped (la o curbură a coloanei vertebrale), pneumolog (în inima pulmonară).