10 moduri de a învăța copilul să se ridice în picioare pentru ei înșiși

Mulți părinți se plâng de comportamentul prea agresiv al copilului său, dar sunt unii care sunt îngrijorați că copilul lor prea peaceable și pasivă. Cum să învețe un copil să se ridice în picioare pentru ei înșiși, prin ce mijloace, când și cum părinții se comporte în caz de conflict, în care copilul a fost, cu aceste și alte probleme vor înțelege mai târziu.Cum puteți proteja copilul

Excitare de „pămpălău el crește“ și „toată viața lui, el va fi rănit“ nu este lipsită de temei, pentru că toată lumea în societate ar trebui să poată să-și apere lor „I“. Desigur, nimeni nu spune că oamenii pașnice și non-conflict poate obține mai puțin în viață decât activ și agresiv. Trebuie doar pentru a face clar copilului, atunci când și în ce situații de auto-apărare este nevoie, și în ce formă se manifestă.

Înainte de a învăța copilul dumneavoastră încrederea în sine, va fi examinat în ce măsură este necesar. cabinet psihologic arată că moliciunea și slăbiciunea copilului deseori părinții nemulțumiți care se în timpul copilăriei nu a putut rezista agresori și asupritorilor. Înțelege situația: dacă are sens să convingă copilul, în funcție de leziuni și de protecție fizică, dacă el doar a înmânat toate jucăriile în cutia cu nisip, și el alege o lopată, sau în cazul în care, în cursul jocului activ îl împinge la nesfârșit. Poate copilul vrea doar să împartă, sau nu este potrivit pentru jocuri de acțiune.

Dacă ați decis că copilul dumneavoastră are nevoie urgentă de ajutor și trebuie să dezvolte încrederea în sine, urmați câteva reguli.

1. Ia familiarizat cu atmosfera din casă.

Acordați atenție faptului, nu prea des si nejustificata pedepsi copilul. Dacă sunteți un copil de reproșurile la nesfârșit revarsat de indecizie și slăbiciunea lui, el poate închide o continuare, dar nu s-ar auzi de cenzura ta. Un copil poate fi frică să condamne părinții și să nu spun că-l doare.

Nu este nevoie pentru a compara în mod constant copilul cu cealaltă, arătând că el este ceva mai rău. Se va strica doar copil stima de sine si nu rezolva exact problema.

Mai vorbesc cu copilul dumneavoastră, să învețe să aibă încredere și deschidere împreună.

Dacă în familia ta în fața ceas prea peste copilul, protejat de jur împrejur, acest lucru ar putea duce la dezvoltarea de timiditate și lipsa de conflict. Copilul nu va fi în zadar să știe cum să se ocupe cu conflictele și atitudinea agresivă a altor copii nu au speriat și surpriză.

Dragoste și bunătate în familie - este grozav, dar pentru a limita comunicarea copilului, din cauza posibilelor poznele agresive ale altor copii nu este în valoare de ea. Copilul dumneavoastră trebuie să știe ce să se aștepte, fiind în compania colegilor lor.

2. Învață să recunoască propriile greșeli.

Ceea ce face de multe ori copilul, dacă nu se face ceva, chiar dacă neintenționat? Desigur, pentru a fugi sau de a spune că el nu este vinovat. Învățați-vă copilul să recunoască acțiunile lor și să înțeleagă comportamentul erorii și să își asume responsabilitatea pentru ei. Explicați că în cazul în care nimeni nu a fost rănit, toate fixabil. În cazul în care copilul a făcut ceva special, apoi să-l cunosc despre inexactitatea actului și posibilele consecințe.Atunci când copilul învață să accepte greșelile sale, el va deveni mai încrezători în ei înșiși și în viitor, va fi capabil să înțeleagă și în situații de conflict. Explicați că, pentru a insista asupra unor astfel de detalii nu este necesar, și că în viață există nedreptăți mult mai grave.

3. Invatati nu prezintă un răspuns la încercările verbale de a umili.

De la porecle și porecle născocite nimeni nu este imun. La grădiniță și la școală pot distorsiona numele, încearcă să umilească și insulte poreclele și teasere. Urca pe infractorul cu pumnii - nu este o opțiune. Explicați-i copilului că cel mai bun lucru pe care le puteți face în această situație - pentru a ignora infractorilor. Odată ce agresorul va vedea că ei nu răspund la agresiune, ei nu vor mai deranja copilul.

Desigur, astfel de tactici pentru infracțiuni minore, și nu este gravă în umilire publică.

4. Învață să nu arate frica.

În cazul în care copilul dumneavoastră a decis să se ridice în picioare pentru celălalt, astfel încât să fie sigur că are dreptate și, de asemenea, nu prezintă nici o teamă. Determinarea să fie mai bine atunci când afectează soarta unei alte persoane. Talk fum care protejează pe cei slabi - ceea ce trebuie.

5. descoperint provocator în față.

Cum puteți proteja copilul

Observați situația în măsura în care este posibil. Aflați dacă copilul este el însuși o agresiune provocator. Poate că a fost cel care ridică ceilalți copii, și ei răspund la cruzime. Dacă da, în mod clar copilului că este acțiunile sale provoacă o reacție negativă a altora.

6. Invatati ferm refuza.

Actele de bunătate și receptivitate - bun. Este necesar să se facă clar copilului că bunătatea lui începe să-l folosească, și când prietenia și părtășia să crească în manipulare. Dă cina, în detrimentul ei înșiși pentru a face un alt control, în mod constant transporta o servieta - astfel de situații apar atunci când un copil este frică, nu va mai comunica cu el, sau numit lacom, să fie excluse din mediul înconjurător, etc. Explicați copilul pe ceea ce este construit prietenie reală, ceea ce este cu adevărat important să prețuim. În cazul în care un copil este șantajat, forțată să dea bani și să învețe-l refuză ferm să-și apere interesele.

7. Să se confruntă cu el însuși problema.

Nu este necesară atunci când există un conflict cu dreptul copilului de a rula în școală sau grădină, permit fum pentru a rezolva problema. discuție - pentru că utilitatea ta de intervenție. Contravenienții vor fi pedepsiți, dar copilul poate începe să ia în considerare un slăbănog și un sneak. Desigur, dacă vorbim despre bătăi, furturi și alte situații grave, este necesară intervenția dumneavoastră.

8. Pentru a ajuta găsi prieteni.

În cazul în care un copil devine în mod constant în situații de conflict, poate că pur și simplu nu comunică cu compania. Nu este necesar să se limiteze pentru a comunica cu prieteni vechi, să nu provoace proteste interne, trebuie doar să-l introducă pentru alți copii. Du-te împreună pentru a vizita, sau programa o secțiune de cerc. E un copil poate întâlni noi prieteni și să cunoască prietenii în comparație. Cool Kids nu devin întotdeauna obiectul agresiunii altora, chiar și în copii respectul de sine colectivă și copii de auto-suficiente. Este important pentru a obține într-o echipă bună.

9. Învață să accepte ajutor.

Asigurați-vă că copilul dumneavoastră nu este rușine de eșecurile lor, să dezvolte încrederea în ea, chiar se simt sprijinul dumneavoastră. Apoi, el nu va fi frică și nu ezitați să cereți vă ajutăm și prietenii tăi. Aveți grijă - să nu apară slab. Dimpotrivă, oamenii se simt sprijinul intern, este capabil să se ridice în picioare pentru tine și nu-ți fie frică de dificultăți.

nu duce neapărat copilul să lupte sau o cutie cu speranța că va lua în caz de pericol toate. Deși aceste sporturi, de asemenea, în propria lor bună. Lăsați copilul este implicat în genul îi place. Orice exerciții atletice consolida atât corpul și spiritul, să dezvolte răbdare, și, prin urmare, se va adăuga încredere.

Ca părinți, amintiți-vă că cel mai important lucru pentru a dovedi uluire ta, că protejarea intereselor lor nu sunt întotdeauna asociate cu violență. Pentru a dovedi cealaltă, ai dreptate, nu este nevoie pentru a obține în mod constant într-o luptă. Cine nu-i place să aibă răbdare, grijă și vă puteți dezvolta încrederea unui copil în sine și abilitățile sale.

Consiliul Psiholog. Cum de a ajuta copilul să se ridice în picioare pentru ei înșiși