biopsie con cervical - un randament optim

de col uterin con biopsie, ce este?

Metoda devine numele său, pentru că a eliminat o mică secțiune de formă conică mucoasă a epiteliului cervical al uterului în timpul intervenției chirurgicale.


conization ce este
Astăzi conization este unul comun pentru tratament și examinare. Este folosit în centre mari si spitale mici ginecologice. Aceasta explică popularitatea capacitatea de a elimina site-ul patologic și examina. Vindecarea după conization este rapidă. Complicat este extrem de rar. maloboleznenno de intervenție sau nedureroase. Unele dintre anomalii se pot vindeca si medicamente. Dar pentru o lungă perioadă de timp și nu este întotdeauna eficientă. Examinarea histologică a țesutului felii, cu conization la distanță este cel mai informativ în diagnosticul modificărilor de cancer.

Indicații cu Pasul

biopsie con de col uterin utilizate în diagnosticul patologiilor de cancer și în scopuri terapeutice. Aceasta ajută la fel de bine pentru a alege cel mai bun tratament, în cazul în care orice conization potrebuetsya.Rekomenduetsya la:

 • Prezența analizei citologică a celulelor atipice;
 • modificări patologice ale epiteliului cervical (psevdoerrozii, eroziune, chisturi, polipi);
 • uter ektropionesheyki;
 • deformare de col uterin format în timpul perioadei post-natale după livrare grave traumatice;
 • diagnosticat cu displazie epitelială grad de col uterin II-III, cu confirmare histologică.

conization ce este

displazii cervicale conization la 3 grade este metoda de alegere. Aceasta va elimina site-ul patologic, da răspunsul cel mai de încredere cu privire la prezența sau absența tumorii.

cervical biopsie con este o metodă eficientă. După o singură operație redescoperită celule anormale rare. Cu toate acestea, are loc re-conization.

Contraindicații

Cone biopsie nu se efectuează în cazul cancerului de col uterin invaziv diagnosticat. este contraindicat în prezența cu transmitere sexuală, diverse patologii infecțioase ale organelor genitale. Delayed chirurgie si in performanta si in exacerbări ale patologiilor cronice ale organismului. In prezenta patologii ginecologice infecțioase sau inflamatorii este necesară amânarea operației. Apoi, să efectueze un curs de tratament al bolilor infecțioase sau inflamație a organelor de reproducere feminine.

Pregătirea pentru o intervenție chirurgicală

O examinare preliminară este complex de laborator și studii instrumentale:

 • hemoleucograma și biochimice;
 • Analiza privind hepatita virală HIV;
 • frotiu privind starea microflorei;
 • colposcopie

Ce este conization

conization ce este
Dacă aveți de gând să biopsie con de col uterin se face o intervenție chirurgicală?

Procedura este de a elimina portiunea bolnave a stratului epitelial interior modificat al colului uterin. Partea largă a conului cu care se confruntă vagin. Acesta trebuie să captureze întregul epiteliului patologic. Partea îngustă se confruntă cu canalul cervical.

Conizatia petrec primele zile de la sfârșitul lunii. Astfel, la începutul lunii următoare toate site-ul chirurgicale a vindecat.

Operațiunea este, de obicei, într-o cameră mică de operare, într-un scaun ginecologic convențional. Cone biopsie nu este o operație dificilă. De obicei, efectuate sub anestezie locala. Uneori este sedare de droguri complementară. Dar este destul de rar. Uterul nu are terminații de durere, iar țesutul cervical este medicul anesteziat local. După o intervenție chirurgicală, spitalizare nu se desfășoară, practic. Conform deciziei medicului, pacientul după intervenția chirurgicală poate rămâne sub observație timp de mai multe ore pe zi.

tehnici conization

conization ce este

Există mai multe tehnici de conization.

utilizate anterior metode de electroconization bucla populare și cuțit. Un mod simplu, cu un bisturiu sau „cuțit“, sângerare plină și perforație a gâtului, mai traumatizantă. Astăzi nu se aplică.

Radiokonizatsiya o metodă eficientă. țesut disecat simultan coaguleze. Acest lucru previne sângerare. Tehnica ofera o precizie de expunere. Ea maloboleznenna.
In perioada postoperatorie după infectare conization radiovolnovolnovoy este rară. Vindecarea are loc rapid. Durerea este minimă.

Această metodă este relativ scumpă. Acest lucru se explică prin prețul ridicat al echipamentului scump necesar. În plus, personalul trebuie să urmeze cursuri de formare suplimentară. Ca urmare, metoda se poate utiliza numai în centre mari.

Laserul indeparteaza site-ul țesut. Procedura este practic fara durere. Ei malotravmatichost examina cu acuratețe și să descrie site-ul de la distanță din cauza deteriorării sale minime.

LEEP este cel mai recent de tehnici moderne. Porțiunea în formă de con este excizat folosind bucle de sârmă. In acest exemplu de realizare, deteriorarea țesutului este redusă la minimum. Porțiunea îndepărtată este deteriorată puțin. Este foarte valoroasă pentru examinarea histologică ulterioară.
Cursul postoperatorie a fost bună. Sangerarea aproape niciodată să apară. Durere sau intensitate scăzută sau durata, sau absente.Perioada postoperatorie

de col uterin con biopsie, cum vindecarea?
Acest element se referă nu în ultimul rând problema cele mai multe operatsii.Posle fiind efectuate conization perioada postoperatorie de col uterin la diferiți pacienți pot fi ușor diferite. Depinde de starea colului uterin, dimensiunea element șters, caracteristici de operare care rulează. De obicei, durerea post-operatorie însoțitoare perioade similare. O similară trăgând. Dar mai prelungit.

conization ce este

Alocarea sângeroase, apos ar fi, în orice caz. Volumul acestora poate fi semnificativ. În cazul în care aceasta depășește caracteristica pentru suma lunară normală, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră. Mulți au remarcat încetarea de 2 săptămâni, în medie. Cu toate acestea, este posibil până la 4 săptămâni. Vindecarea completă are loc după 4 luni. Dar toate simptomele dispar in cadrul post-operatorie mesyatsa.Temnovatye de descărcare de gestiune apos, chiar mai mult maronie sau roz după norma conization.

Aproximativ o săptămână mai târziu frunze cu leziuni crustă. Poate crește ușor cantitatea de emisii. Unii pacienți spun că simtit la fel ca o pecingine pleacă după conization. Creșterea secrețiile și întunecând escharotomies caracteristice, nu poate fi pronunțată.

Luna de după conization vin de obicei în timp. Cu toate acestea, ele sunt mai abundente. În următorul volumul lor normal.

Pentru anestezie este suficient de medicamente anti-inflamatorii non-steroidiene.

Rămâne recomandare controversată cu privire la cât de mult nu poți sta după conization. Uneori, se recomandă să se abțină de la poziția așezat în timpul săptămânii. Sau nu fac o astfel de restricție. Aceasta depinde de mărimea operațiunii, de avizul unui anumit medic.

Acesta a condus pentru o lună de acceptare la cald dusuri, saune, bai, sex. Sunt sporturi anulate. Este imposibil să se ridice greutăți mai mari de 3 kg.

Sarcina în conization rămas singur

conization ce este
Există păreri diferite dacă este posibil pentru a obține gravidă după conization. Punctul de vedere imposibilitatea de a concepe o complet eronată. Este recomandabil doar să întârzie sarcina după conization timp de un an, și este mai bine pentru un cuplu de ani. Absolut nici o influență asupra procesului de conization concepția nu a. posibilitatea redusă de vedere concepția îngustimii canalului cervical. Dar țesutul bolnav nu a fost ștearsă poate restrânge canalul mai.

Informații despre istoria conization trebuie să fie indicate în fișa medicală mame. Există un risc de nastere prematura din cauza riscului pe care colul uterin nu este rezista la sarcina a uterului gravidă. În cazul în care medicul ginecolog suspectează un astfel de risc, se poate impune pe cusătura gâtului. El a retras deja înainte de livrare. Unii oameni recomanda operatia de cezariana. Acest lucru vă permite să evitați încălcări ale dilatare cervicale datorită elasticității mai mici.
Astfel de femei în timpul sarcinii sunt sub supravegherea constantă a ginecologi.

complicații

Sangerarea are loc nu mai mult de 2% conization.
In cazuri rare, dar este posibil infecția plăgii postoperatorii.
îngustarea Poate cicatrice de stenoza canalului cervical.
Cazurile de insuficiență-ismiko de col uterin. Atunci când există un avort spontan, datorită funcției de col uterin insuficiente obturatoare.

conization ce este

de col uterin biopsie con are diferite comentarii. În majoritatea cazurilor pozitive. Puțini spune că rănit, că a existat sângerare. Ca o regulă, totul merge bine. În cazul în care medicul este de a pregăti pacientul, a declarat el despre perioada post-operatorie, pătarea mici, care biopsia con nu exclude sarcina. Apoi, pacienții vin la o intervenție chirurgicală este relativ liniștită și merge fără experiențe negative.

Am avut o displazie de 2 grade. Am făcut conization cu un laser. Fără anestezie. Fără durere. Numai desen, nu foarte plăcut perioada oschuscheniya.Posleoperatsionny a trecut fără ani osobennostey.Cherez a găsit din nou un plasture mic de displazie, și în ea celulele anormale. Din nou, vă recomandăm conization. Totul a mers bine. Doar tras mai greu. Sau poate părea. Prima lună după conization sunt foarte abundente. Chiar și a apelat la ginecolog. Se uită în scaunul său. El a spus că motivul de îngrijorare net.Potom observate în testele medicale timp de doi ani. Nu rezultatov.A neplăcut un an mai târziu a dat naștere la o fată. Sarcina a fost aproape normală. O boală de dimineață a fost puțin în prima lună. Ea a născut prin cezariană. Două șolduri displazie și a spus că este prea mic. Dupa nastere, a fost chestionate. Nici cancer sau displazie.

Alexander, în vârstă de 32 de ani.

Am făcut unele bucla electrod conization. anestezic local. Nu am simțit rănit, doar un pic trase. După operația de câteva ore uitat la televizor în camera alăturată. Apoi acasă. Alocarea au fost într-o astfel de suma după cum 10. Apoi au început la zilele lunare mici. Analgezicele văzut doar câteva zile. Și chiar și atunci, durerea nu a fost intensă. Site-ul, care a fost eliminat pentru a nu fi mică. Dar totul a mers bine. Vă mulțumesc medicului.

Am făcut conization de două ori. După a doua oară pentru o lungă perioadă de timp cu sânge. Temperatura a crescut la 37,5. Am băut antibiotice și altceva. Sarcina nu are loc timp de aproximativ doi ani. Dar am avut mai mult și chisturi pe ovare. Deja obosit de orice tratament. Cu toate acestea, gravide doi ani mai târziu. Acum, eu sunt de așteptare pentru copil. Pentru a da naștere la 3 luni. Am citit, și au auzit tot felul de lucruri despre consecințele conization. Acum, eu stau și mă tem. Cu toate acestea, ginecologul meu este configurat corect. Regulat ei observa. Ne propunem o cezariana. Sarcina merge bine.

CE ESTE DE FĂCUT DACĂ DESCOPERIȚI fibrom, chisturi, infertilitate sau alte boli?
 • Ești preocupat de durere abdominala brusca.
 • O perioade lungi de timp, haotice și dureroase deja destul de obosit.
 • Nu trebuie să se endometru gravidă.
 • Selectarea maro, verde sau galben.
 • Și medicația recomandată pentru un motiv oarecare, nu sunt eficiente în cazul dumneavoastră.
 • În plus, slăbiciune constantă și stare generală de rău a devenit o parte din viața ta.
Un mijloc eficient pentru tratamentul endometriozei, chisturi, uterin si a altor boli ginecologice există. Du-te și pentru a găsi ceea ce a recomandat medicul ginecolog șef în România

Articole pe aceeași temă

Nemulțumit tatăl

Problema conization din cauza apar in timpul nasterii. previne cicatrice
dilată. 10 ani de la cicatrice conization interfera cu naștere normală,
deși întreg colul uterin a fost deja complet dedurizată. Spazmalitiki, scris de un medic,
un efect redus. Damped naștere întotdeauna înlocuite cu încercări puternice și dureroase,
tolera acest lucru era de nesuportat.

De multe ori, în loc de a face o operatie cezariana. Cone biopsie - o problema
pentru livrare.

Dar am decis să dea naștere de la sine, fără o cezariană, și am reușit.
1) Se prepară 2-3 luni masaj perineal cu ulei de măsline. 2) Sex
Mai aproape de a părăsi partenerul regulate, low-înclinat, încet, cu atenție, pentru a
nu atingeți și nu împinge. 3) Inainte de nastere in spital 2-3 zile
spazmalitikah emoliente 1p \ zi. După declanșarea travaliului la puncție bula
momentul slime-apa a început să te pentru a încerca să iasă, și apoi o puncție. 2
Ultima oră spazmalitik injectare. Undeva după alta durere infernală o oră, pentru că
Dezvăluirea este încă slab, cele 4 degete (și deja postmaturity un copil). aici
Cerem analgezie epidurală. Fără ea, ne-ar fi luat pe o cezariană de urgență, din cauza
nedivulgarea gâtului, și dureri în timpul travaliului. Bariera din cauza cicatrice!

Când epiduralka a reușit să îndure și să aștepte pentru toate naturale
pasaj fetale. Aproximativ 2 ore epiduralka divulgare și adus la 10
degetele, fructele sa dus la ieșire, și a dat naștere aproape fără probleme. Dar albastru pentru copii,
extrem de albastru. Nu din cauza cordonului ombilical, la toate. Și, probabil, din cauza tentativelor de puternice și de lungă
problema (drob și opoziția față de făt).

Bună seara! Sunt doar problema conization. Aceasta este întreaga chestiune care modul de a determina exact nevoie de cauterizare sau conization. Ea nu arata, dar medicii nu pot fi de încredere complet. Acum, medicul meu insistă asupra conization (și funcționează chiar și în clicuri chirurg plătit), și am despre această mare întrebare.