Bucuria și idioția comunicării umane este sensul relației dvs.

Pe acest subiect chiar și într-un fel e rușine să o spun, dar ea întotdeauna vine in consultanta de afaceri si coaching-ul personal. Aici este un exemplu tipic, sau mai degrabă două.

Primul exemplu: raportul dintre părinte - copil.Dulce doamnă plânge fiica ei „i-am spus, am spus, și ea nu ma asculta ....“ Eu întreb: „Ce vrei pentru fiica ta?“. Nisa doamna a răspuns că ea a vrut fiica ei să găsească în mod independent, drumul în viață. În același timp, ea arată în mod constant să-i ce să facă.

contradicție amuzant. Nu-i așa? Omul vrea să obțină comportamentul adolescent de sine și pentru adulți, în același timp, lipsindu-l de posibilitatea de a demonstra dorința și inițiativa lor. Cel mai uimitor lucru este că doamna frumoasă nu a văzut nici o contradicție. Se eludează mintea ei. Ce crezi, dacă se poate atinge obiectivele dorite și de a face fiica independentă, un adult?

Care este sensul comunicării

Al doilea exemplu - conflicte la locul de muncă.

Șeful se plânge că toți subordonații săi lipsa de inițiativă „govnoklyui“. Îl întreb ce face cu ei, pentru a le transforma în acțiune „negovnoklyuev“? El răspunde vesel, „am tipat eu la ei și în mod constant a pus meu“ botul pe masă! " Eu întreb următoarea întrebare: „Ce se întâmplă cu ei în aceste momente“. Șeful a răspuns imediat și cu încredere: „Ei sunt în fața mai tupeyut“!

Poate acțiunile capul nostru minunat duce la faptul că subordonații săi brusc mai înțelepți, vor câștiga inițiativa și de afaceri perspicacitatea? Ce crezi?

Care este punctul de comunicare între oameni?

Și dragă doamnă, cu experiență de lider și să intre în comuniune cu ceilalți. L-au pus în emoții și energie. Dar rezultatul este întotdeauna opusul a ceea ce doresc. Poate că ei nu au auzit, iar dacă a auzit, acesta nu a acordat o atenție cuvenită o înțelepciune bine-cunoscut: sensul de comunicare este determinată de rezultatele sale, nu intenții reale.Sensul comunicării este determinată de rezultatele sale, nu intenții reale.

Ia-o înțelegere a acestei fraze. Pare să fie absolut clar, așa cum se spune „Captain Obvious“. Problema este că aceste dovezi nu afectează comportamentul de zi cu zi de aproape 100% din locuitorii pământului!

În comunicare, vrem ceva de interlocutorii noștri. În același timp, noi le percepem în același timp, ca telepați și roboți.

Din cauza numărului mare de mesaje noastre pe care le „navă“ interlocutori, sunt o continuare a gândurilor noastre și dialoguri interioare. Atunci când comunică între ele, noi, ca cele mai recente măgarii, rămân în convingerea că partenerii noștri în comunicare sunt conștienți de ceea ce este în joc. Și când ei nu fac, suntem extrem de surprins și supărat. La urma urmei, este atât de evident! Mintea noastră centrată pe sine nu se poate gândi că intervievatul săraci nu este absolut conștient de ceea ce ai crezut înainte de a deschide gura și a rostit ceva. Se întâmplă în interiorul nostru. Și numai acolo. Și nimeni altcineva nu știa despre asta.

Care este rezultatul acestui dialog? Iritare, neînțelegeri, conflicte și certuri des. Îl vrei?

Pentru că noi percepem interlocutorii noștri, ca ființe lipsite de emoții, având în memorie de 100% și viteza de comutare. În plus, am nega existența lor obiceiuri, simțurile, sistemele, credințele și situațiile lor de viață, etc.

Iată cum arată.

Brutalizat șef striga la un subordonat, „Ți-am spus că raportul nu se poate scrie bine.“ În mod implicit, șeful presupune că:

sclav nimic în imposibilitatea de a uita,

el nu avea obiceiuri,

el poate învăța ceva nou de la prima dată.

Și, cel mai important, nu ia în considerare faptul că șocul strigăte și insulte nu contribuie întotdeauna la o percepție pozitivă a informațiilor.

Care este sensul comunicării

Ce consecințe poate duce astfel de contacte?

Sclavul a fost în cele din urmă convins că șeful său - o fiară, șuncă și tiran, de la care mai bine să stai departe. Poate că va deveni ușor pentru a descrie sau nevroza. În plus, cu mare probabilitate, va exista o scădere de auto-evaluare, nu va fi auto-îndoială și vinovăție.

Va acest angajat „cea mai bună versiune de ei înșiși“, după o astfel de conversație? Am pe acest subiect au îndoieli serioase.

Micul exercițiu, pentru a înțelege semnificația comunicării cu oameni dificili.

Ce într-adevăr doriți să obțineți ca urmare a comunica cu ei?

Ce ai peste?

Ce faci pentru a obține ceea ce vrei?

De ce crezi că acești pași vă va permite să-l?

Va fi interesant: