Ce este mândria - semnele și cum să lupte

Omul - Persoana emoțională, cu reguli vitale stabile. Ea are o rezervă de energie mare, cu ajutorul simțurilor arată atitudinea față de lume, dar care este potențialul perceput gândurile și emoțiile unei persoane pe care le emite în procesul de comunicare cu oamenii, ea depinde de el. Ce este mândria, și de ce este numit un păcat de moarte pentru un om - să încerce să formuleze.Pride - ce este?

Pride - un sentiment de superioritate asupra restului persoanei sale. Aceasta este o evaluare inadecvată de semnificație personale. De multe ori duce la comiterea greșeli stupide pe care alții suferă. Mândria manifestă în dispreț arogant altora și problemele lor de viață. Oamenii cu un sentiment de mândrie - laudă despre realizările sale de viață. Definirea propriului lor succes prin aspirații personale și eforturile, să nu observe ajutorul evident al lui Dumnezeu în condițiile de viață nu recunosc sprijinul altor persoane a faptelor.

Conversații de oameni bazate pe „I“ sau „al meu“. O manifestare de mândrie - lumea în ochii celor mândri, care este împărțit în două jumătăți inegale - „El“ și tot restul. Și „toți ceilalți“, în comparație cu el - spațiul gol, nu merită atenție. Dacă vă amintiți „toate celelalte“, este numai pentru a compara, într-o lumină favorabilă pentru mândrie - prost, nerecunoscatoare, nedrept, slab, și așa mai departe.

Pride în psihologie

Pride poate fi un semn de educație necorespunzătoare. Ca un copil, părinții sunt capabili să convingă copilul lor că el este cel mai bun. Pentru a lauda și să sprijine copilul trebuie să fie -, dar pe beton, nu din motive confecționate, dar laudă fals plină de satisfacții - generează mândrie, o persoana cu stima de sine ridicată. Astfel de oameni nu știu cum să analizeze neajunsurile sale. Ca un copil, ei nu au auzit critici, și nu sunt în stare să-l perceapă ca un adult.

mândrie distruge adesea relații - pentru a comunica cu neplăcut mândru. Inițial, simt este mult mai mic, asculta monologuri orgolioase, nu doresc să meargă la compromisuri, cum ar fi nu de mult. Talentele și abilitățile de o altă persoană, lovit de mândrie, nu recunoaște. Dacă este cazul, vor fi văzute în mod deschis în societate sau companie, mândri de voința lor pentru a respinge în mod public și neagă cu tărie.Ce este mândria în Ortodoxie?

În mândrie Ortodoxia este considerat un păcat mare, ea devine o sursă de alte defecte mentale: vanitatea, lăcomia, resentimentul. Fundatia pe care este construită mântuirea sufletului omenesc - Domnul mai presus de orice altceva. Apoi, trebuie să ne iubim aproapele, uneori sacrifica propriile interese. Dar mândria spirituală nu recunoaște datoriile altora, străine la simțul ei de compasiune. Virtutea, eradicates mândria este - smerenie. Ea se manifestă în răbdare, prudență, ascultare.

Ceea ce deosebește mândria de mândrie?

Mândria și aroganță - au sensuri diferite și se manifestă în caracterul persoanei pe diferite motive. Pride - acest sentiment de bucurie pentru motive specifice. Aceasta nu diminuează și nu umilesc interesele altor oameni. Pride - frontiera, reprezintă valorile vieții reflectă lumea interioară, permite o persoană cu un sentiment sincer fericit pentru realizările altor persoane. Mândria îl face pe om un sclav propriile sale principii:

forțele pentru a construi o relație pe principiul inegalității, nu iartă greșelile, are o pică, nu recunoaște talentul uman, tinde să se afirme pe forța de muncă străină, nu permite unei persoane să învețe din greșelile lor.

societatea modernă formează opinia că o femeie poate face fără bărbați. mândrie femeii nu recunoaște uniunea conjugală - o căsătorie în care capul unui om și opinia sa ar trebui să fie cel principal. O femeie într-o astfel de relație nu recunoaște adevărul omului, pune în mod clar independența lor ca un argument, și urmărește subordonarea voinței sale. Este important să fie într-o relație cu câștigătorul principiilor statornice. Pentru a sacrifica propriile ambiții pentru familie, pentru o femeie mândră este inadmisibilă.

Controlul excesiv, tăierea și iritații mărunte de sex feminin despre - otrava atat viata. Toate scandalurile finalizate numai după ce omul a recunoscut vina si ego-ul feminin va câștiga. Dacă un om forțat de orice ocazie pentru a lăuda mărunte superioritatea soției sale, el se simte umilit. Iubirea Lui se stinge - acolo pasiuni, și el părăsește familia.

Care sunt cauzele mândrie?

Mândria numit complex de inferioritate. sentiment Nesănătoasă de superioritate asupra altora nu permite unei persoane să admită neajunsurile lor, încurajează toate mijloacele pentru a dovedi nevinovăția lui - să mintă, să arate off, de a inventa și de a disimula. În zadar sens dezvoltat și prideful de cruzime, furie, ura, resentimentele, dispreț, invidie, și disperare - care este specific celor slabi în spiritul poporului. Fructele de mândrie - gândurile negative care generează un comportament agresiv față de alții.

Cum să scapi de mândrie?

Mândria este numit dusmanul propria fericire. Se creează o falsă idee de sensul vieții umane, lipsit de prieteni. Mândria poate distruge unitatea de familie, exclude posibilitatea de a extrage experiența din greșelile lor. mândrie Depaseste nu este ușor. În primul rând, trebuie să fie recunoscut ca un sentiment negativ de care aveți nevoie pentru a combate și de eradicare. Dar cum să se ocupe cu mândrie pe exemple concrete:

Materiale de site pentru cititorii de peste 18 ani. 18+

înregistrare