Ce este un curcubeu și de ce apare

Rainbow - una dintre cele mai frumoase fenomene naturale. Omul din timp gândit imemoriale naturii ei și legată de apariția arcului multicoloră a cerului, cu o mulțime de credințe și legende. Oamenii comparat cu podul curcubeu ceresc, din care zeii coborât la sol sau îngerii, atunci drumul dintre cer și pământ, de la poarta către lumea cealaltă de dincolo.Ce este curcubeu

De ce apare curcubeu

Rainbow - este un fenomen optic atmosferic, care este observată în iluminare de Soare seturi picături de apă pe timp de ploaie sau de ceață, sau după ploaie. Ca rezultat al refracției luminii solare în picături de apă în timpul ploilor arc colorat apare pe cer.

Rainbow, de asemenea, apare în razele reflectate ale soarelui pe suprafața apei de golfuri mare, lacuri, cascade și râuri mari. Un astfel de curcubeu apare pe malul iazurilor și arată extrem de frumos.

De ce apare curcubeu


De ce este un curcubeu colorat

Arcul unui curcubeu colorat, dar că acestea apar, are nevoie de lumina soarelui. Lumina soarelui pare alb, dar de fapt constă dintr-un spectru de culori. Suntem obișnuiți să distingem într-un curcubeu de șapte culori - roșu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo, violet, dar din moment ce spectrul este continuu, culoarea treptat în ele printr-o varietate de nuanțe.

arc colorat apare deoarece fasciculul de lumina este refractată în picăturile de apă, apoi, revenind privitorului la un unghi de 42 de grade, divizat în părțile sale componente de la roșu la violet.

Luminozitatea și culorile lățimii curcubeu depinde de mărimea picăturilor de ploaie. Cele mai mari Picăturile, cu atât mai mult și mai strălucitoare decât curcubeu, așa că are roșu de culoare mai saturate. Dacă există o ploaie mocnită, curcubeu pare larg, dar spalacit portocalie și margini galbene.

Ce este un curcubeu

Vedem de multe ori un curcubeu în forma unui arc, dar arcul - aceasta este doar o parte a curcubeului. Rainbow are o formă circulară, dar vedem doar jumătate din arc, deoarece centrul său este aliniat cu ochii noștri și soarele. Întregul curcubeu poate fi văzută doar la mare altitudine din aeronavă, sau dintr-un munte înalt.

De ce apare curcubeu

Știm deja că curcubeul apare pe cer din faptul că razele soarelui pătrunde prin picăturile de ploaie refractă și reflectă pe de cealaltă parte a arcului multicoloră cer. Și, uneori, o rază de soare pe cer se poate construi doar două, trei, sau chiar patru din curcubeu. curcubeu Dublu este produs atunci când fasciculul de lumină este reflectată de suprafața interioară a Raindrop de două ori.Primul curcubeu, interior, întotdeauna mai luminos decât un al doilea, extern, iar culorile curcubeului arcele în a doua aranjate în imagine în oglindă și mai puțin strălucitoare. Sky între curcubee sunt întotdeauna mai întunecată decât celelalte porțiuni ale cerului. petic de cer între cele două curcubee se numește trupa lui Alexandru. A se vedea curcubeu dublu - un semn bun-l noroc la împlinirea dorințelor. Deci, dacă se întâmplă să vezi un curcubeu dublu, grăbește-te să facă o dorință și va fi cu siguranță îndeplinite.

De ce apare curcubeu

Curcubeu-un Inverted fenomen rar. Se pare că, în anumite condiții, când, la înălțimea de 7-8 kilometri un văl subțire de nori cirrus sunt situate, compuse din cristale de gheață. Lumina soarelui, care se încadrează într-un anumit unghi față de aceste cristale, se descompune pe spectrul și se reflectă în atmosferă. culoare Inverted în curcubeu este în ordine inversă: partea de sus este mov, iar partea de jos - roșu.

De ce apare curcubeu

Rainbow sau cețos apare alb atunci când sunt iluminate lumina soarelui ceață slabă constând din picături foarte fine de apă. Acest curcubeu este un arc, pictat in culori foarte palid, ca și în cazul în care picături destul de mic, curcubeu este vopsit în alb. curcubeu Misty pot apărea pe timp de noapte în ceață, atunci când cerul luna luminos. curcubeu Misty un fenomen atmosferic rar.

De ce apare curcubeu

Lunar curcubeu sau noapte curcubeu apare pe timp de noapte și este generată de Luna. curcubeu lunar este văzut în ploaie care vine în fața lunii, mai ales bine curcubeu lunar vizibile în timpul lunii pline, atunci când luna luminos este scăzut în cerul întunecat. Doar un curcubeu lunar poate fi văzut în locuri unde există cascade.

De ce apare curcubeu

curcubeu de foc - este un fenomen optic atmosferic rar. curcubeu Foc apare atunci când lumina soarelui trece prin nori cirrus la un unghi de 58 de grade deasupra orizontului. O altă condiție necesară pentru apariția cristalelor de gheață curcubeu foc sunt frunze de formă hexagonală și fețele lor trebuie să fie paralelă cu solul. Razele soarelui care trec prin fețele verticale ale cristalelor de gheață, refractă, și a aprins un curcubeu de foc sau rotunjite - arc orizontal, la fel ca în știință se numește un curcubeu de foc.

De ce apare curcubeu


curcubeu de iarnă - este un fenomen foarte remarcabil. Un astfel de curcubeu poate fi văzută numai în timpul iernii în timpul unui ger greu, atunci când soarele strălucește pe cerul albastru-pal la rece, iar aerul este umplut cu cristale mici de gheata. Razele soarelui sunt refractate prin care trece prin aceste cristale, ca și în cazul în care printr-o prismă și sunt reflectate în arc multicoloră cerul rece.

Fie că există un curcubeu fără ploaie?

De ce apare curcubeu

Rainbow poate fi văzut într-o zi însorită clar în apropierea cascade, fântâni, gradina cu flori de udare cu un furtun ținând degetele gaura furtun, creând o ceață de apă și un furtun de ghidare spre soare.

Cum să-și amintească culorile curcubeului

De ce apare curcubeu

Dacă nu vă puteți aminti modul în care culorile sunt aranjate într-un curcubeu, vei cunoscut pentru toată lumea, deoarece fraza copilărie: „Pentru a azhdy Despre hotnik elaet F G H de nat cu idit F Adhan.“