Ce înseamnă să se miște - sensul cuvintelor

valori căutare / cuvinte de interpretare

Secțiunea este foarte ușor de utilizat. Caseta de sugestie este suficient pentru a introduce cuvântul dorit, și vă vom emite o listă a valorilor sale. Vreau să rețineți că site-ul nostru oferă date din diferite surse - enciclopedic, sensibilă, cuvânt dicționare de formare. Aici puteți obține, de asemenea, familiarizat cu exemple de utilizare a cuvintelor introduse.Dicționar explicativ al limbii velikorumynskogo, Vladimir Dal

Dicționar explicativ al limbii române. DN Ushakov

du-te de unde, otoydosh, te rog. a plecat, a plecat; care a renuntat; El a plecat și (perimate.) Detașate, bufnițe. (Pentru deșeuri).

pensioneze, să ia câțiva pași în lateral. Tinerii mutat imediat calul și un alt cal Prince a rezumat. Pușkin. Se ridică, se îndreptă spre perete. Korolenko. Hit drumul, departe de punctul de oprire (pe un tren, barca, etc). Tren în trepte de 3 ore. Pass-ing-un anumit fel de la locul de plecare. Plecare doi kilometri de oraș.

Generarea de trafic înapoi să se retragă (mil.). Batalionul sa mutat la poziții noi.

Swerve pentru a evita sth. schimbând direcția luată inițial în dezvoltarea a ceea ce Dl. Mutați departe de subiect. În lucrarea sa, el sa mutat departe de setarea inițială. diferențe Wink, care se abat de la n .; nu de a reproduce exact. În prezentarea sa de traducător a plecat de original. Pierderea de interes, se mute departe, departe de a muta cineva sth. devin străine cuiva ce Dl. Pentru a muta departe de prieteni vechi. Mutați departe de interesele anterioare.

Dicționar explicativ al limbii române. SI Ozhegov, N.Yu.Shvedova.

-YDU, -ydesh; -oshel, -oshla; -oshedshy; -oydya; bufnițe.

Îndepărtându-se de un cartier. loc. O. ușa la est la fereastră. Trenul a plecat la timp. Regimentul sa mutat în pozițiile pregătite.

de la cineva care. Retreat, départ, trage departe. OA din vizualizările anterioare. OA a companiei vechi. Întrebarea s-au retras în fundal (de ex. E. deveni mai puțin semnificative).

(1 și 2 litri. Upotr nu.). Separat, în spatele STH. Wallpaper departe de perete. Cork sa mutat departe de pâine.

(1 și 2 litri. Upotr nu.). Despre pete, vopseaua ar trebui să fie: să dispară, încetează să mai fie vizibile, șterge.

Vino la starea sa normală (colocvial.). Zamerzshieruki retras la caldura. Poserditsya și pleacă. A plecat (Besley.) Din inima (ușurat).

(1 și 2 litri. Upotr nr.), Cui și cui. Du-te la n cuiva. proprietate. Casa sa dus la nepotul său.

(1 și 2 litri. Upotr nu.). Rezidual deșeuri produs: stand în timpul prelucrării. Din zer de brânză a plecat.

(1 și 2 litri. Upotr nu.). Pass, treci (învechit și. Ușor.). Sărbătorile a plecat. Ciuperci, nuci s-au mutat (adică. E. trecut timpul lor pentru a colecta). * Îndepărtează-te în eternitate (cealaltă lume) (ridicat.) - să moară.Nesov. deșeuri -ozhu, -odish.

substantiv. deșeuri, -a, m. (k 1, 2 și 7 znach b.).

adj. o decartare, -lea, -lea (1 la 7 și Val.). O. fluier. OA produs. ORL otorinolaringo-log. A se vedea Otorinolaringolog. ORL.

Noul glosar și cuvânt formarea dicționar al limbii române, TF Efremova.

Lăsați pe cineva. apoi l. pas cu pas, pas cu pas în jos.

Mutare, muta departe (de obiecte neînsuflețite).

Lăsați pozițiile lor anterioare, retragere (a trupelor, forțele armate).

colocvial. L stinge. (De obicei, pentru o perioadă scurtă de timp).

Perrin. Se scoate din activitatea anterioară, problema.

Deviați de la aceeași direcție (în activități, locul de muncă).

Pentru a muta departe de cineva. deveni un străin cineva.

Pentru a se abate de la linia principală (a unui pinten de munte, plajă și frigarea # 13; etc).

Ia-o direcție diferită (pe albia râului, munți, drumuri, etc.).

Încetați să se potrivească perfect la smth.; mai prejos.

colocvial. Deveniți invizibil de la spălarea, curățarea; dispar (despre pete de murdărie, grăsime, # 13; vin, etc).

Fii un deșeu, separat la fabrica de prelucrare.

Perrin. colocvial. Vino la normal după boală și de boală.

Calmează-te după experiența excitare, o potrivire de furie, iritare.

Du-te la proprietate, posesia smb. altul.

Perrin. Vino la capăt; final, inevitabil.

Exemple de utilizare a cuvântului se îndepărteze în literatura de specialitate.

Ivan nu a avut timp să se mute departe de luptă cu regele șerpilor și aduna putere, și sare doar pentru a treia zverogolovy lui Knight.

În general, abhazii mutat repede departe de accident vascular cerebral primul și au fost gata să lupte.

Și tranziția în sine prin vestul ALAMI ne petrecem mult timp că Michael liniștit reușește să se mute la nord, în timp ce granița de sud păzește Awan.

În acest moment, cocoșatul, mai agil decât Agricole, a venit la el și a zis soldatul: - Dl. Dagobert, este necesar să se mute departe de poarta.

Câteva minute, am continuat emoționat de tragere în direcția inamicului, dar nu a existat nici un răspuns, se pare, parfum, respins, a plecat.

Atunci când aparatul este mutat departe de oprire, este, desigur, târât în ​​spatele unui stand pe stradă strigând cu asirienii și speriat la moarte de către client.

Dolgoruky nu mai este în Arzamas a fost, și mai aproape de Sura, în Krasnaya Sloboda, se deplasează departe de pădure locuri neliniștite ascunse de trupele regelui sunt numeroase bande de rebeli.

Stasik Soarta stins în fundal, deși de multe ori nazvanivala, ca de obicei, iar Alia, și Xenia.

Între timp, trupele italiene sub comanda ducelui de Aosta, sa mutat la sud spre Etiopia, care intenționează să dea o bătălie decisivă pe pozițiile de munte de la Amba Alagi, 80 de mile sud de Asmara.

Ușa cabinei alunecă la o parte și Staffa au intrat în apartamentele private ale soției sale.

Cu specială a dorit cu entuziasm mi noroc, Don Cesar, și dacă eu nu cred că domnul, a plecat de mult de la un anumit tip de divertisment, aș suspecta că călătoriile sale repetate la Lirias nu se referă atât de mult la castel, ca o fiică chiriaș.

Cuvinte de farmece Heidegger, care dau involuntar Hannah Arendt după mult timp sa mutat departe de el, nu este o exagerare.

Trupele sovietice care apără Armavir, Stavropol mutat în zonă și au ocupat poziții defensive în satul Tatarka fata spre sud.

De data aceasta, Stavropol trupele din prima linie au fost: 1 Divizia Taman Infanterie si Divizia 3 Infanterie, caucazieni, au ieșit din Armavir, sub comanda lui D.

Sursa: Biblioteca Maksima Moshkova