Ce să se hrănească puii în primele zile - pentru -dacă păsări de reproducție () - ENDIF - Articole Director -

Ce să se hrănească puii primele zile de viață

Înainte de a vă spune cum să se hrănească puiul, să pun o altă întrebare: Când să-l hrănească? Destul de ciudat, acest subiect este încă aici și există argumente aprinse cu argumente convingătoare. In mod ironic - pentru că natura însăși dă un răspuns convingător. Uită-te la comportamentul puilor care au eclozat Kvochka. Este nevoie de doar 4-6 ore de la ecloziune - și nu sunt clătina numai după puiul pentru o plimbare, dar, de asemenea, să învețe să caute pășune.Acum, să ne întoarcem la statistici: pui, care a furnizat apă și hrană pentru primele 16 ore de viață, supraviețuiesc la 20% mai bine decât cei tineri, o zi sau două nu primesc mâncare, la toate. În cele din urmă, argumentul din biologie: primele ore ale puiului maturizează în mod activ organele interne, acest proces consumă cea mai mare parte din energia stocată, care trebuie să fie ceva pentru a umple.

Înțelege pentru ele însele toate cele de mai sus, să vedem, ce să se hrănească puiul. Și, de fapt, că el poate găsi în curte? Sala de mese cu iarbă proaspătă, nisip, insecte și semințe de plante. Din aceasta și vom continua.

Primele două zile de viață puii sunt hrăniți tocat gălbenuș de ou fiert tare cu un pic grisul, așa că nu se lipească între ele. Puteți adăuga, de asemenea, un bun arpagic stilou sol și coji de ouă, curățate de film. Pentru digestie intestinală și sedimentare microflora stabilizare iaurt proaspăt util (scăzut de grăsimi iaurt pot fi luate). Asta e doar nu sunt încă pui capabili ciugulesc lichid, trebuie să bea din seringă sau pipetă. Aceste două zile - cel mai dificil: pentru a hrăni puii necesare la fiecare două ore, inclusiv noaptea.

Ca urmare a trei zile de dieta este aproape neschimbat, cu excepția faptului că gălbenușul este deja posibil pentru a da, împreună cu proteine ​​și iaurt si apa fiarta curata in randul consumatorilor de alcool sunt (în mod necesar individului).

Apoi, începe dieta crește proporția de verde și în același timp reduce fracțiunea de lapte bătut. Prin arpagic ceapa ar trebui să fie adăugate lucernă și trifoi. Un iaurt da acest lucru: inmuiati-l într-un pic de stătut pâine albă, stoarce, zdrobi și se toarnă în jgheab de alimentare. Dieta trebuie să apară, de asemenea, bulion gras și ulei de pește, la rata de 0,2 grame pe zi pe cap. Este important, ce să se hrănească puiul, în plus față de materia organică, cernut nisip (pentru prevenirea tulburărilor gastrice) cu momeală mineral: zdrobit coji de oua, scoici, cenușă de lemn. Feed poate fi deja cel puțin - la fiecare 3-4 ore.

De data aceasta, de fapt, deja este clar ce să se hrănească puii de 10 zile vechi. Dacă nu au aproape nici mersul pe jos, se adauga la arsenalul de boli preventive vitamine hrănire, și de două ori pe săptămână - o soluție foarte slabă de permanganat de potasiu. De hrănirea de noapte este deja posibil pentru a da.

mazăre, trifoi tocat marunt, urzica, lucernă, păpădie, frunze de semănat-ciulin - aceasta este ceea ce să se hrănească puilor de carne în mod necesar, în vara, începând cu a treia zi de viață. Cu dieta pe bază de plante de 5 zile a suplimentat cu făină și cereale germinate, și un 6-a zi meshanok adaugă morcovi roșii și suc de fructe galben. In plus, puii de carne sunt aditivi hranite minerale: cretă sfărâmată, scoici, făină de oase, iar de la 10 zile vârstă - pietriș.

Cum sdelat.ru

Ce să se hrănească puii în primele zile

Oricine care se confruntă cu fenomenul de inflație, nu doar gândesc la virtuțile propriilor lor ferme. Desigur, care trăiesc în oraș, este dificil de a avea o vacă, dar păsările mici să se înmulțească puterea pentru oricine care nu este obișnuit să fie leneș.

Ce să se hrănească puii în primele zile de viață: meniul timp de 10 zile

Există o concepție greșită că primele 48 de ore după retragerea puilor de hrănire nu este necesară. Cu toate acestea, studiile au arătat că puii sunt tratați în primele ore de alimente, dezvolta mai bine - atunci când primiți gălbenuș rezidual alimente se dizolvă mai repede. Observațiile de pui indică faptul că, in vivo, după 4-6 ore după retragerea puilor urmați mama și imitând ei, cules de la sol lor în căutare de viermi, fasole și ierburi proaspete. Deci, începe oferind costurile de produse alimentare imediat.

O altă greșeală comună - înlocuirea apei potabile cu alte lichide. Da, în alimentația puilor trebuie să fie prezent produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, iaurt, acru, dar în nici un caz nu ar trebui să înlocuiască apa.

In primele 2-3 zile de standuri de alimente se presara pe podea, după ce hârtia prevăzută. Acest lucru facilitează curățarea și, în plus, puii sunt liberi să scotocească prin, fără riscul de a murdări alimentare și ridica orice infecție. În această perioadă, o soluție excelentă pentru alimentarea hranei ar fi rasa potrivita pasarile. Este posibil să se adauge cerealele cernute (porumb sau griș).

Treptat dieta este complicat: se adauga oua fierte (gălbenușului este introdus pentru prima dată, după o proteină câteva feedings). Ouăle pot fi înlocuite cu brânză de vaci conținut scăzut de grăsime. Toate produsele trebuie să fie zdrobit bine. Extinderea gama de cereale: o grișul de porumb și se adaugă la fulgi de ovăz.Rețetă amestecă pentru hrănire

Acest feed este convenabil, deoarece se poate turna în adăpătoare, și el însuși absente în alte cazuri. La 10 pui un ou sau 50 c. brânză de vaci, 50 oz cereale pentru furaje sau (unul sau un amestec de mai multe), 2 linguri de lapte praf, 1 comprimat multivitamin pulverizat.

În a 5-a zi de viață în regimul alimentar al puilor adaugă tocat fin ierburi proaspete. Acesta este cel mai recent - după câteva ore, nu este mâncat resturile de iarbă este îndepărtată, pentru a evita intoxicarea (în special, a acidului cianhidric). Pornind de 7 zile mash friabil preparate în care bază poate fi non-grăsime iaurt sau carne (pește) bulion. O dimensiune porție exemplara per puișor - 30-40 c. o astfel de alimente nu ar trebui să fie lăsat pentru o lungă perioadă de timp: o jumătate de oră după hrănire ar trebui să elimine toate urmele de alimente acre ca nu a condus la moartea puietului.

LPH hostess

N-am avut întotdeauna posibilitatea de a cumpăra alimente pentru copii gata și, prin urmare, au încercat diferite moduri. Deoarece expoziția a luat puii de gaina de zi cu zi găini. Ea a luat pe standul triburilor întreprinderii și a cerut creșterea animalelor, care să le dea prima zi. Ce să-i hrănească? Acum am stick la acest bord cu toată pasărea.

Când naklov ouă începe și prima trapa Ptakha au pregătit deja casa și o masă.

Într-o mare sau mediu în caseta de jos Stel pânză și acoperă vasul de plastic pus sau de cele mai multe cutii de conserve și se toarnă în ea de la un magazin de porumb. Doar amendă de uscat zdrobit. Într-un alt recipient înălțime plinte similare I se toarnă apa și să vedem ce ar fi acolo nu se usuca furișat RDC.

Asta face în Brudere când o dată pe zi a fost aproape 80sht.

Condițiile de conținut pui intern

Am puii cresc mai mult de 20 de ani. Și se bazează pe experiența mea Vreau să spun că o hrănire bine organizată din primele zile de viață este o condiție importantă pentru cultivarea cu succes a unei păsări.

Pui de găină sub lampa roșie

Hrănirea pui în primele zile de viață

Hraneste copilul începe odată ce acestea sunt uscate (în cazul în care puiet dvs.), sau după cumpărare, a adus acasă un furaj, care conține boabe zdrobite și componente proteice, toate vitaminele necesare si minerale de sare, precum și o enzimă care îmbunătățește digestibilitatea și nutrienți disponibilitatea . Furajeră da întotdeauna fără a uda, uscat.

Amestecul uscat este convenabil, deoarece aceasta poate fi o lungă perioadă de timp pentru el însuși absent și acoperit de alimente în alimentator, iar puii se reglează ingestia de alimente.

„Vetom 1.1“ pentru o mai mare siguranță I, în primele cinci zile propaivayu de droguri. Prepararea metabolismului optimiza, reduce toxicitatea, stimulând creșterea și creșterea în greutate, crește rezistența la stres. Medicamentul este eficient în boli infecțioase și parazitare. În continuare, voi da un ape curate.

De asemenea, copiii din primele zile de viață pot fi hrănite ou. Fiert tare și fărâmițate cu grisul. Millet poate fi dat numai pentru a răci gătită (puteți pe bulion de pește). Și de mei nu fierte vor avea diaree. Cu 3 zile, se poate acorda plămada coagulat. În mash, puteți adăuga orz, grâu, porumb.

De asemenea, este bine de a face mash pe Hercules. este necesar să se pregătească un must sfărâmicios umed la o hrănire, dându-i cu speranța că a fost mâncat în 30 de minute. De asemenea, puteți învăța copiii cu 3 zile de viață pentru a bea iaurt.

Ce să se hrănească puii primele zile de viață

În a cincea zi de viață în dieta introduce furaje verzi - tinere urzica, papadie, ceapa si usturoi pene. De asemenea, poate fi administrat cu a cincea zi de cartofi amestecat cu tărâțe gol (făină din tărâța este diareea) fiert. Cu această hrănirii puilor cresc mai repede și scade rasklov reciproc.

Cu 10 de zile la un alimentator separat este turnat pietriș și nisip. Pentru cea mai bună creștere, mă întorc la furaje, pui da brânză de vaci, lapte acru, deșeuri de preparate din carne. Aceste produse contribuie la creșterea rapidă.

Cu 20 de zile am intra în dieta de grâu zdrobit într-un concasor cu role. Dau 70 la suta din furaje, 30% droblonki. Doar nu poate da orz zdrobit. deoarece puii pot răni esofag.

Pui bea din Tasnitoarele

Hrănirea pui lunar

Ce să se hrănească puii în primele zile de viață

Studiile au aratat ca puii de găină, care a început să se hrănească în primele ore după naștere, supraviețuitor o creștere de 20%. Acesta ar trebui să ia în considerare calitatea ouălor sunt stabilite într-un incubator, în cazul în care parametrii fiziologici, este sub nivelul normal, puii nu sunt viabile sau rămân în urmă în dezvoltare.

Caracteristici alimentare

În primele două zile de tineri dau tocat fiert gălbenuș de ou cu adaos de grișul într-o cantitate mică, astfel încât alimentarea a fost destul de sfărâmicios. Poate fi introdus în dieta sunt bine scoici pisate, pre-curățate de film subțire.

Brood să fie hrăniți de multe ori, la fiecare două sau trei ore, chiar și pe timp de noapte. Ca iaurt de băut folosit sau iaurt scăzut de grăsime, dar pentru că puii nu sunt în măsură să se ocupe de hrana lichidă, este necesar să se utilizeze o pipetă.

În următoarele trei zile dieta nu este schimbat, cu excepția faptului că puteți adăuga la gălbenuș zdrobit de proteine, iaurt și apă curată fiartă pentru a pune în unele bautori.

Cu cinci zile puii de o zi să învețe să mănânce ierburi fin tocate: lucerna, ceapa verde pene, urzici, trifoi, roccina, frunze de măcriș. Rația administrat germinat boabe și brânză de vaci conținut scăzut de grăsime.

În săptămâna de vârsta trebuie administrat un amestec deja friabil în lapte covăsit, pește sau bulion de carne. furaje pui util cu lapte praf. Un astfel de amestec permite să se lipsească o lungă perioadă de timp, lăsând puii ei înșiși pentru a reglementa ingestia de alimente.

În a zecea zi de viață poate fi administrată în dieta de legume: dovleac, dovlecei, morcovi rasi, cartofi fierți. Din acea zi, într-un alimentator separat turnat nisip sau pietriș pentru prevenirea tulburărilor gastrointestinale. Dă găini cretă sau coajă zdrobit. La această vârstă, du-te pe un program de alimentare la fiecare patru ore, renunțarea la o noapte de hrănire.

Treptat, cantitatea de cereale în alimentația complementară a crescut. Pe măsură ce puii mai mari se învață suplimentar pentru hrană în aer proaspăt, astfel încât multitudinea alimentărilor scad.

Amintiți-vă că apa potabilă murdară poate provoca mai multe infecții. Adăpătoarele ar trebui să fie proiectate în așa fel încât puii nu au putut urca înapoi. Apa este schimbat de la două până la trei ori pe zi, în funcție de vreme și de contaminare. fântâni de băut trebuie să fie curățate și dezinfectate în fiecare săptămână. Iar pentru prevenirea infecțiilor în apă se adaugă o soluție slabă de permanganat de potasiu la fiecare două săptămâni, timp de o jumătate de oră.

Puritate așternut pentru puii de găină este la fel de importantă ca și hrănire corespunzătoare. În primele zile ale partea de jos a cutiei, în cazul în care puii pot pune ziare sau rumeguș. Deoarece puiul este întotdeauna pe lampa, lenjerie de pat ar trebui să fie schimbat de 2-3 ori pe zi.

Surse: fb.ru, kak-eto-zdelat.ru, www.forumhouse.ru, sekretfermera.ru, www.kakprosto.ru