Cum de a conecta un candelabru cu 2, 3, 4 sau mai multe fire cu mâinile lor, circuite

Simplu, aparent de funcționare - instalarea unui nou candelabru - familiarizat cu persoana electrician poate ciot: o grămadă de fire și nu este clar la ce să combine. Cum să vă conectați candelabru cu numere diferite de coarne (și fire) la comutatorul și va discuta.Mod de preparare: continuitate și determinare pe fazele de tavan

Cei care sunt un pic pictogramă la rețeaua de alimentare nu este necesară, restul va fi de ajutor. O persoană care nu are nici o activitate permanentă cu energie electrică poate fi dificil de navigat. Pentru a evita confuziile, vom spune totul în ordine, așa cum se găsește în tavan pentru conductorii de fază (sau faze) și zero pentru a face cu solul. Și apoi, ca o grămadă de fire de pe candelabru, pentru a se conecta cu cei care se lipesc pe partea de sus. Ca urmare, candelabrele legătură cu propriile lor mâini va fi o sarcină simplă pentru tine.

sârmă de la sol

În cazul în care cablajul este deja făcut, lipi pe tavan, două, trei sau patru fire. Unul dintre ei - exact „zero“, iar restul - faza poate fi în continuare la pământ.

Cum se instalează un candelabru

Firul de la sol este în casele de construcții noi sau renovate recent

Firul de la sol este, nu întotdeauna, ci în casele de construcții noi sau renovate, cu înlocuirea cablurilor electrice. Conform standardului are culoare galben-verde și este conectat la același fir în candelabru. În cazul în care candelabru dvs., nu este, sârmă goale izola cu grijă și se lasă așa. Lasă-l nezaizolirovannym nu poate - poti fi accidental scurt-circuitat.

Privind în fază și zero,

Cu restul de fire trebuie să înțeleagă în cazul în care „faza“ și unde „zero“. În casele vechi toate firele sunt, de obicei aceeași culoare. Cele mai multe dintre toate - negru. În clădirile noi pot fi negru și albastru, sau maro și albastru. Uneori există roșu. Pentru a nu specula asupra culorilor mai ușor să le sune.

pe fiecare cheie și un „zero“ - - firul comun de tavan dacă aveți trei fire, iar pe comutatorul de perete dvuhklavishny, ar trebui să aibă două „faze“. Prozvanivat poate Multimetru (tester) sau indicator de șurubelniță (această șurubelniță specială, cu o lampă care se aprinde atunci când este disponibil tensiune). Atunci când se lucrează pentru a traduce comutatorul cheie în poziția „pornit“ (intrare automată este, de asemenea, inclus pe panoul). După continuitatea, comutați cheile de la o poziție de „off“. Dacă este posibil, este mai bine să taie în jos pe panoul și mașina și conectați candelabrul cu putere off.

Cum se instalează un candelabru

fire de continuitate pe tavan temterom

Cum să sune și pentru a determina testerul de sârmă prezentat în fotografie. Expuneti comutatorul „V“, alege scara (mai mare de 220). Alternante perechi de fire ating sonde (sonde, păstrați mânerele pentru a nu atinge conductorii goale). Cele două faze între ele nu este „apel“ - pentru a afișa orice modificări nu vor. Dacă găsiți o pereche, cel mai probabil - este de două faze. În al treilea rând de sârmă este de natură să „zero“. Acum, fiecare dintre fazele propuse conectarea sondelor la zero. Display-ul ar trebui să fie de 220 V. Veți găsi zero, - în specificațiile internaționale este indicat de litera N - și două faze - sunt desemnate L. În cazul în care toate firele de aceeasi culoare pentru a le eticheta într-un fel: vopsea, marker de culoare, o bucată de bandă adezivă. Faza - o culoare, zero, - unul.

Indicator de lucru șurubelniță mai ușor: pur și simplu atingeți capătul său la un conductor gol. Lumini - faza de zero. Nu - Foarte simplu.

Cum se instalează un candelabru

Folosind un indicator de șurubelniță pentru căutare fază

În cazul în care firele ieșită doar două, una dintre ele - faza, celălalt - un zero. În același timp, pe un comutator cu cheie. Nici o altă alegere.

Fire pe candelabru

Conectează-te candelabru cu doar două fire, dintre care unul se înșurubează pe faza celuilalt la zero. O mult - nu contează. În cazul în care faza a doua pe tavan, și porniți dvuhklavishny de perete, există opțiuni:

  • Faza de Twist unul cu celălalt și să le conecteze la unul dintre firele de candelabru. În acest caz, opriți necesitatea de a traduce „off“ ambele butoane și comutatoare lumina pentru a fi pe oricare dintre ele.
  • Conectați firul la o fază, un al doilea izolat. Atunci lucrarea va fi doar o singură cheie. Al doilea - gol.

Cum se instalează un candelabru

Cum de a conecta candelabru în cazul în care există doar două fire? Prin aceleași fire de pe tavan, în nici o ordine anume

Pe fire lustre mnogorozhkovyh cu precizie mai mult de două. Odată cu numirea unui galben-verde, ne-am decis. Ea - împământare. În cazul în care același fir este pe tavan, conectați cu el. Cu restul, de asemenea, trebuie să înțeleagă.Candelabru cu 3 fire conectate puțin mai complicat. Dacă unul dintre ei - pământ (galben-verde), puteți:

  • ignora - în cazul în care firele sunt de aceeași culoare (sau similar) nu este pe tavan,
  • conectați la aceeași culoare.

De fapt, nici o altă alegere. Trei sârmă, în principal în corpurile de iluminat cu o lampă. Cu două - un design învechit, cu trei - mai moderne, în conformitate cu recomandările actuale.

Conectarea la un comutator dublu

Conectați cinci, patru, dvuhklavishnomu trehrozhkovuyu candelabru pentru a comuta pe același principiu. Din fiecare dintre coarne este de două fire colorate. Cel mai adesea este albastru si maro fire, dar există și alte variante. Pentru conectarea la dublu comutatorul toate acestea trebuie să fie împărțite în trei grupe: doua faze si un zero.

Cum se instalează un candelabru

Conectarea candelabre pyatirozhkovoy la dublu (două taste) Comutator

În primul rând, toate firele albastre combinate între ele și bine răsucite. Acest lucru este - zero. În principiu, este posibil să se ia firul de o culoare diferită - pentru iluminat nu contează. Dar standardul este „zero“ înseamnă albastru. Este important ca într-o poftă de mâncare nu a lovit fire, vopsite într-o culoare diferită. În fotografia de mai jos puteți vedea că toate conductorii în albastru sunt combinate într-un singur grup. Aceasta este „zero“.

Acum, restul este împărțit în două grupuri. Defalcarea arbitrară. Un grup de lumini va trece de la o cheie, al doilea - de cealaltă. In mod normal, chandelier pyatirozhkovoy combinate 2 + 3, dar este posibil și 1 + 4. În cele două variante de asemenea chetyrehrozhkovoy - 2 + 1 sau 2 + 3. Dar, cu trei becuri fără opțiuni: 1 + 2. sârmă Împărțit stoarceti reciproc. Am primit două grupuri care sunt conectate la „faza“ de pe tavan.

Cum se instalează un candelabru

Înainte de a conecta candelabru, conductorii sunt grupate

Cum se conectează trecerea la un singur candelabru

În cazul în care firele din tavan, doar două, și candelabru - o mulțime, dar numai două culori, este simplu. Toți conductorii de aceeași culoare stoarceți partea neizolată și este conectat la unul dintre firele de pe tavan (indiferent cu ce). Se colectează într-un ham toate conductorii de-a doua culoare și atașați la al doilea plafon. candelabrele de cablare în acest caz este prezentat mai jos.

Cum se instalează un candelabru

lustre Schemă de conexiuni pentru a comuta un singur buton

Cu această includere se va aprinde simultan la toate becurile.

reguli de conectare sârmă

Atunci când se lucrează cu energie electrică nu sunt fleacuri. Deoarece firele de conexiune din candelabru face toate regulile. Atunci când sunt combinate în același grup, ele nu sunt suficiente pentru a răsuci pur și simplu și capac cu filet.

Cum se instalează un candelabru

Conectați firele de la candelabrele și necesitatea de a comuta la cutia de borne

Această răsucire în cele din urmă oxidează și începe să se încălzească. , astfel de conexiuni foarte lipire. De dorit Dacă știți cum să se ocupe de un fier de lipit și staniu, se va face. Deci, va fi garantat un contact normal și vă încălziți conexiune este.

Acum, cum să vă conectați firele de la candelabrele la firele de la comutatorul (la tavan). În conformitate cu cele mai recente reguli de răsucire nu sunt permise. Trebuie să utilizați cutia de borne. Cele mai multe candelabre moderne sunt dotate cu ele. În cazul în care nu - cumpăra de la orice magazin de hardware și vinde echipamente de iluminat.

Atunci când se utilizează o astfel de cutie de borne există o problemă: eșuare a unui mare număr de fire în gaura pur și simplu nu se urca. Randament: la un compus de sârmă de lipire (cupru, solid sau multifilar, o secțiune de cel puțin 0,5 mm2). Acest compus este bine izolat, iar în cutia de borne se introduce capătul liber al conductorului sudat (lung nu este necesară - 10 cm, este mai mult decât suficient).

Introducerea terminalelor toate firele de candelabre și strângerea șuruburilor, întreaga structură este ridicată la tavan. Acolo ea a fost pre-fixat, și apoi în terminalele în ordinea în care conectați firele. Este important să se stabilească un raport cu celelalte „zerouri“. Faza la fazele sunt conectate în orice ordine.

Conectarea candelabre din China

Cele mai multe dintre candelabrele relativ ieftine de pe piață provin din China. Cât de bune sunt, deci este o gamă largă, dar cu calitatea ansamblului electric există probleme. De aceea, înainte de a conecta candelabru, este necesar să se verifice caracteristicile sale electrice.

În primul rând, verificați integritatea izolației. Ele pot fi asamblate într-un ham și scurt-circuit pe caz. Tester nu ar trebui să arate nimic. În cazul în care orice indicație, aveți două opțiuni: să caute și să înlocuiască sârmă deteriorate sau care pot fi atribuite la schimbul.

A doua etapă de testare - pentru a verifica fiecare corn. Din corn sunt două fire. Ei Chuck sudat la cele două contacte. Fiecare fir prozvanivat cu contactul corespunzător. Dispozitivul ar trebui să arate un defect (scurt-circuit sau semnul infinit, în funcție de model).

După verificarea start a grupului de fire, așa cum este descris mai sus.

Lămpi halogen (Conectarea cu telecomandă și fără)

lămpi cu halogen nu funcționează la 220 V și 12 V sau 24 V. Pentru că în fiecare set-transformatoare în jos și întregul circuit este asamblat și gata pentru instalare. Acestea rămân libere doar două conductoare, care trebuie să fie conectate cu fire ce ies din tavan. Conectate într-o ordine arbitrară, „faza“ și „zero“ - nu contează.

În cazul în care candelabru este echipat cu control de la distanță, un transformator adauga o alta unitate de control. Conexiunea este similară: există două conductoare să fie conectate cu teim că există un plafon. Mergând de altă parte, un al treilea conductor (subțire) - este o antenă prin care „comunică“ și unitatea de comandă de la distanță. Acest conductor rămâne în interiorul paharului într-o astfel de formă în care există.

Caut un astfel de articol detaliat, dar numai o singură dată și răsuciți șuruburile, căzuți în timp. Manșonul este o opțiune bună, dar poate ajuta la conectarea firelor 5, la zero? Din nou, răsuciți și împingeți manșonul? WAGO decide cu privire la miniatura "tee". Ie este înrudită cu o bandă de putere 6 puncte de vânzare, pe care le lipesc o lampă de birou, sisteme de încălzire, TV, Hi-Fi telefon mobil de încărcare, de exemplu, bine sau „6 Lumini“. Dar despre Wago atât de multe informații contradictorii în Internet și lipsa de informații clare și detaliate pe site-ul oficial, care părea mai ales ceva ține înapoi. Că am ales din nou NSHVI + mâneci, dar mâneci cu 6 robinete nu pot vedea.

Aș adăuga un pont că firul neutru este atașat de preferință la partea filetată a cartușului, așa cum este uneori becul de balon cade de la bază și este necesar de a transforma restul clești sau mâini. Și dacă uitați să opriți comutatorul, și în cazul în care faza a părții filetate, puteți obține sub stres