Cum să identifice cuvântul cheie

În cazul în care tipul de conexiune subordoneze este de a se potrivi cu cuvântul dependent de formă este în concordanță cu principala forma. Conceptul face parte din gen, număr și caz: un peisaj frumos, peisaj frumos, peisaj frumos. La schimbarea, de exemplu, pierderea de cuvinte principale, în același mod și schimbă decese cuvânt dependente. În aceste fraze este de obicei dependentă de cuvânt și adjectiv principal - substantiv.Managementul - o metodă de comunicare în care cuvântul operativ gestionează dependențele prin intermediul unor probleme specifice de caz. Exemple: „construi o casă“ (acuzativ), „văzând o vulpe“ (genitiv), „sunetul mării“ (genitiv), „a adus aminte despre datoria“ (Instrumental). Dependente cuvânt - un substantiv sau un substantiv cu prepoziție.

Un alt mod de cuvinte în comunicare fraze - contiguitate. Aici există doar semantică (lexicală) și intonația legătură și gramatical această relație nu poate fi exprimat. Cuvântul dependent este imuabil, acesta poate fi un adverb sau adverbial. De exemplu: „pauză lungă“, „distractiv de a vorbi“, „Lope“, „salutat zâmbetul“.

Deci, pentru a stabili cuvântul cheie, setat la fraza întrebare. A nu se confunda frazele cu bază gramaticale: va fi principalele două cuvinte, egal, și întrebarea de la un cuvânt la un alt set nu va funcționa.

În propoziția „în aplauzele de zgomot a venit circ“ poate distinge baza gramaticală, „a fost circ.“ Ce frază în propoziția? „M-am dus la sunetul“ (cuvânt-cheie - a venit întrebarea - la ce?); „Sunetul de aplauze“ (cuvânt cheie - sunetul, întrebarea - de ce?). În ambele fraze tip de cuvinte de legătură - de management.

Conectarea a două sau mai multe cuvinte între ele ca gramaticală de comunicare și numită expresie semantică. Cuvintele în fraza sunt într-o relație de relații de subordonare.

Cum de a găsi fraza într-o propoziție


Conectarea a două sau mai multe cuvinte între ele ca gramaticală de comunicare și numită expresie semantică. Cuvintele în fraza sunt într-o relație de relații de subordonare.

relație Subordination sau subordonare lingvistică numită inegalitate sintactic între părți ale oricărei structuri. În ceea ce privește fraza, acestea sunt cuvinte. Subordonat relație implică existența cuvintelor principale și dependente.

Diferența dintre cuvântul principal și dependente

Cuvântul cheie, precum și dependențele diferitelor funcții în fraza. Cuvântul cheie este întotdeauna numește ceva - subiect, acțiune, indicații și dependente - rafinează, distribuie și explică ceea ce a fost numit. De exemplu, în expresia „foaie verde“, explică adjectiv atribut obiect, în expresia „pentru a efectua o simfonie“ substantiv explică faptul că acesta este executat. În cuvântul dependent de primă instanță este un adjectiv, în al doilea - substantivul.

Legătura dintre cuvintele din fraza este revelat prin întrebările puse de cuvântul principal de la dependent, dar nu și invers, de exemplu, prin „masă (care?) Din lemn.“

Dacă unul dintre cele două cuvinte exprimate de un substantiv, un verb și celălalt, problema poate fi ridicat de la un substantiv la un verb ( „câine“ ce face?) Barks „), acest grup de cuvinte nu pot fi luate în considerare fraza. Această propunere, Obscure.

cuvânt dependent în diferite tipuri de subordonare

Există mai multe varietăți de subordonare, dar expresia poate fi depusă numai trei dintre ele: coordonarea, managementul și etansat.

În acord cuvânt dependent este de același gen, caz și numărul ca lucrul cel mai important. În această frază substantivul - cuvântul cheie, și un adjectiv, pronumele, sau numărul de ordine al sacramentului - dependent „de iarnă dimineața“, „această femeie“, „a treia-rata“, „lavabil“.

La gestionarea cuvântul cheie este exprimată printr-un verb sau un substantiv, care poate fi, în orice caz, ca incluzând nominativ și dependența - un substantiv, al cărui caz este indirectă (adică, altele decât nominativ oricine), iar cazul se datorează valorii principalelor cuvinte: „Citiți cartea „“ dragostea unei mame. " Acordarea de o anumită formă de cuvânt principal nu se schimba forma relației, „un poem preda - învață o poezie“, „va pentru a câștiga. - dorinta de a castiga“

Când pervaze cuvântul dependent este asociat cu principalul numai în sens, fără modificări gramaticale se întâmplă cu el. În acest caz, ca un cuvânt dependent poate vorbi cuvinte care nu se schimbă - adverbe: „cântând cu voce tare“, „foarte obosit.“