Cum să ne rugăm pentru rudele moarte și altele

Se încarcă caseta de căutare.

rugăciune populare:
- rugăciuni care sunt cel mai adesea în căutarea on-line

Rugăciunile pentru cei morți

Salt rapid la rugăciunile:

Toate cultele creștine spun că, chiar și după moarte, sufletul continuă să trăiască. Prin urmare, se presupune că toți oamenii sunt vii față de Dumnezeu. După ce a construit un lanț logic, se poate concluziona că rugăciunile cere lui Dumnezeu pentru cei vii și cei morți - nu este un păcat.Am nevoie și cum să se roage pentru cei morți? La acea vreme, Isus a spus o poveste despre modul în care un om bogat după moarte merge în iad, și pe Lazăr în paradis. Fiecare dintre ei a primit „premiul“ de merit. Omul bogat toată viața sa a încălcat legile biblice, și, astfel, a ajuns în iad, unde va trebui să răspundă pentru păcatele lor.

La rândul său, Lazăr, era opusul unui om bogat, așa că a fost trimis pe bună dreptate la cer. Prin urmare, mulți oameni cred că singurele acțiuni vitale pot determina în cazul în care sufletul devine. Și toate rugăciunile pentru cei morți - este toți oamenii prostii.

Pe de altă parte, după cum am menționat mai devreme, pentru că Dumnezeu nu există nici o separare a celor morți și cei vii. Prin urmare, ar trebui să fie protejat, prima și a doua. Dacă urmăm această logică, atunci putem concluziona că toate rugăciunile pentru morți sunt valabile și necesare. Astfel, familia este rugat pe Dumnezeu să fie îngăduitoare cu cei morți și să-i ofere condiții bune în cealaltă lume.

Sincere rugăciune ajută

Cu toate acestea, într-un fel, Biserica se roagă pentru cei morți, ca să spunem așa, că este inutil, este imposibil. slujitorii lui Dumnezeu susțin că perioada cea mai utilă de timp pentru rugăciune, aceasta este primele 40 de zile după moarte. Acest lucru nu înseamnă că familia ar trebui să se roage pentru zile în șir prima lună. Dar, în același timp, nu putem ignora rugăciunea și să uitați despre persoana decedată. La urma urmei, prin rugăciune, omul poate ajuta la suflet, care continuă să rămână vii, chiar și după moartea trupului.

rugăciuni populare pentru defunctului

Cum să ne rugăm pentru cei morți? Prima metodă - un ritual de rugăciune, sau externe, cum este numit, legalist. A doua modalitate - este sinceră, pocăința și petiția sacrificiu. Din păcate, prima cale de multe ori predomină, astfel încât rugăciunea substituie forma sa. Din ignoranță se numește prima rugăciune adresată lui Dumnezeu. Dar acest lucru este greșit.

Nu vă fie frică și nu ezitați să pună întrebări de miniștri ai bisericii, pentru că nu este nimic rusinos sau rușinos.

Toate excursii la Biserică, stând acolo și ritualul obișnuit - „lasă-mă să pun o lumânare“ nu se va schimba nimic. Da, este de asemenea important, dar toate acestea au nevoie să se roage, să asculte cântând, să se pocăiască de păcatele lor. Dacă doriți cu sinceritate să se roage pentru cel decedat, cel mai bine este să se consulte un slujitor al Bisericii. El vă va ajuta și vă spune cum să se roage pentru cei morți. În acest caz, vei fi sigur că a făcut totul corect.

Răspunsul fără echivoc la aceasta, dacă putem face ceva pentru a ajuta decedat, nu există. Și când și cum să se roage pentru cel decedat, familia lui să decidă pentru ei înșiși. Cu toate acestea, creștinii credincioși trebuie să facă o mulțime de practici și acțiuni pentru a decedat, astfel încât el a găsit pacea în cealaltă lume. Unul dintre principalele puncte de o astfel de acțiune este să se roage pentru cel decedat. Astfel, un nativ sau un iubit-o, cerând lui Dumnezeu să dea pacea sufletului defunctului și trimite-l la cer. Toți oamenii sunt păcătoși, astfel încât fiecare dintre noi are un motiv pentru a merge în iad.Rugăciunea „Pentru toate defunctului"

„Amintește-ți, Doamne, Dumnezeul nostru, în credință și speranță burta vechnago prestavlshagosya servitorul tău, fratele nostru (numele), căci a lor este bună și Iubitorule de oameni, păcate otpuschayay și nelegiuire potreblyayay, relaxați-vă, ierta și iartă toate Freestyle păcatul și involuntar său, dă suferința veșnică și geenskago foc, și dă-i împărtășania și se bucură de binecuvântările tale veșnice pregătit pentru cei ce te iubesc: Dacă voi Bo, și păcatul, dar nu se depărta de tine, și nesumnenno Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, te Dumnezeu în slavimago Treime, Verov și unități în Trinity și Trinity în unitatea ortodocșilor, chiar înainte de a poslednyago sale Mărturisirea de respirație. Astfel, reușind să trezească mila și credința care se varsă în tine în loc de cazuri a fost imputată, și cu sfinții tăi ai odihnă milostiv: pentru a aduce omul bo, cine va trăi și nu păcat. Dar tu ești doar vsyakago afară de păcat, și dă dreptatea Ta, adevărul pentru totdeauna, și Tu ești un Dumnezeu cu milă și compasiune, și umanitatea, și Tu ne atribuim slava, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin. "

Cu toate acestea, există păcate care nu au nevoie să spun la revedere, dar sunt cei care sunt „Puteți închide ochii.“ În al doilea caz, sufletul rugăciunii nevoie decedat. La urma urmei, cu ajutorul acestor oameni după moarte ar putea obține condiții bune și libere de păcatele lor comise pe pământ.

Încă din cele mai vechi timpuri toate se roage pentru oameni morți și obiceiul pios persistă până în ziua de azi.

Rugăciunea „Pe Tuturor Sufletelor creștini"

„Dumnezeul duhurilor și a tot trupul, moartea și diavolul uprazdnivy corectat, și-ți mondială burta darovavy! , Doamne, odihna sufletului robului Tău: Patriarhul Mitropolit, arhiepiscopi și episcopi, în biserica svyaschenicheskom și rangul monahală ai servit; fondatorii acestui templu sfânt, patriarhul ortodox, tată, frați și surori, zde situată peste tot; șefi și de războinici pentru credința și patria care au dat viața lor, credincioșii uciși în război fratricid, scufundat, ars, pe mizeria congelată, sfâșiat de fiare, fără pocăință a murit dintr-o dată și nu a reușit să se împace cu Biserica și cu dușmanii lor; în minte samoubiennyh izstuplenii, aceia despre care a poruncit și a cerut să ne rugăm, despre care legiune care se roagă și oameni credincioși creștini lipsiți de înmormântare (numele) la bricheta în loc de cereale, în locul otnyuduzhe decedat otbezhe boala, durerea și gemetele. Orice păcat, comise de ei prin cuvânt sau faptă sau gând, ca un iubitor plin de har al omenirii, Dumnezeu iartă-mă, căci nu este nici un om viu, și nu păcatul. Tu ești arta singur, fără păcat, dreptatea Ta - adevărul pentru totdeauna, și cuvântul Tău - adevărul. Căci Tu ești învierea, viața și pacea robului Tău (numele), Hristoase, Dumnezeul nostru, și ție îți atribuim slava Ta Veșnice Părinte, și Cel Sfânt, și bun, și Duhul dătător de viață, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin. "

Putem vedea rugăciuni similare deja în Liturghia Sfântului Iacov. Și este - doar o altă dovadă că aceste întrebări tulburat oameni de multe secole în urmă.

Ce motivează atât de mulți oameni să se roage pentru cei morți? În urma cuvintele lui Isus Hristos, oamenii ar trebui să iubească aproapele ca pe sine, așa că în rugăciune manifestă cea mai mare dragoste. Ea a prețuit și dezinteresat. Mort este foarte dragă această iubire, pentru că aduce ajutor. Ei spun că este extrem de nemilos oamenii care uită despre morți.

De multe ori, unele au monumente incredibil de scumpe, morminte copaci și flori tubate, magazin de obiecte personale ale oamenilor morți. Dar dacă persoana decedată este necesară? dacă memoria ei vis de asta? Acest lucru este mai mult ca ea, ca și cum ar muri de foame și de sete adus flori în loc de pâine și apă. După moartea nevoii decedat numai rugăciunea noastră sinceră și nimic altceva. În rugăciune pentru a cere odihna sufletului, iar acest lucru este cel mai bun pentru cei care nu mai sunt în lumea noastră.

Numai cu varsta iti dai seama cat de important este să ne rugăm pentru cei morți, Domnul va avea milă de sufletele lor.
Pentru mine această realizare a venit doar de curând, când am citit despre novopristavlennoy sufletul calvar, să fiu sincer am fost depășită frica.
Deci, acum amintit întotdeauna în rugăciune la domiciliu și în biserica rudelor, prietenilor și chiar un pic persoane familiare. Și în zilele de comemorare a distribui pomana și vizita cimitirul. Sper ca Dumnezeu să ierte păcatele și să dea pace.

Buna ziua, am o întrebare pentru tine! Visul unchiului mamei mele a murit o jumătate de an în urmă, este în mod constant visează despre ea, nu ca nu lasă în pace, te rog spune-mi ce să fac?

În vine vis, trebuie să ne amintim ceea ce vrea. sufletul lui nu este probabil părăsit această lume, există unele lucruri nu pentru a termina .Luchshe merge la preot în biserică, neshutki