Cureaua care este o curea

centura lata din piele sau material durabil atârnată pe umăr sau purtate de tracțiune sau de a facilita transportul încărcăturilor.

Ploii spre măsurat trepte, sub cureaua și trage haulers sunt puternice barjă umăr, - slăbi coarda nu sunt permise. Nikitin Taras.Matroana Nikitichna a ridicat geanta grea pe spate, ajustat curelele, realizate din prosoape lenjerie. B. Field, aur.

Pe termen lung, monotonă de muncă, de serviciu, și așa mai departe. N.

Toată viața lui a fost curea echitabil campaigner marin. Stanyukovich, doi marinari.

Din nou orizont curea ură forței de muncă lipsit de bucurie - este aceeași cu cea aplecat înapoi toată viața. Sokolov, Sparks.

Două fâșii de pânză sau panglică aruncată peste umeri și cămășile de sprijin.

Fiul a urcat pe pervazul ferestrei, iar tatăl său în picioare în spatele lui și doar în cazul în care deține băiat de chiloteilor curele de umăr. Yuri Yakovlev, Salute.

Ce este o curea de umar. curea de ea, ceea ce înseamnă cureaua. origine (etimologia) curea. sinonime pentru curea. Paradigma (formă a cuvântului) curea în alte dicționare

► curea - Dal dicționar de velikorumynskogo limbă

Ce curea

Cureaua bine. diminua. Leman. || Curea sau împletitură peste umăr, pentru tracțiune, șosete, suport; benzi, care sunt dintr-o pungă, portofel; centura soldat traista: freca cureaua. servi în rândurile; || subsuori, oplech'ya, femei jartiere sundress, Fereziții, de la oplech'ya la podserdechniku; curele kaymlenye; || cheresplechny o centură lată la boatmen, cu coada (cu o linie) și gag (piesele) la sfârșitul tur pentru Flail: trage sau muta cureaua. du-te cu fir; || cum ar fi coajă, care cal și picior Gunners alege întăriri, arme, în timp ce pante abrupte și drumuri proaste; || cal de limitarea, ham, ham înlocuind colierul german și polonez; Același Hamul de cerb; || guler vițel sau alte bovine, pentru o lesa. Corvoadă. să fie munca grea pentru a valorifica tânărul în cureaua. Am pus pe curea, astfel încât trage. Trei curea, slabă dar atunci când. Hacking și curea. Trageți cureaua până când săpa o groapă. La fundul apei va transporta și în sus cal sau curea vvezet. De la curele vysluzhitisya. cu un rang inferior. Pentru upryamku - în lyamku.Lyamochny pertinente pentru cureaua. Lyamchaty cu curele. Tracker m. Lyamochnitsa bine. care trage cureaua, cureaua este; Hauler; sarafannitsa. || Cine lucrează chingi. tracker avansat. Îndreptare, bump. două din spate, ceea ce kosnye.Lyamchit, tapițeri și sei: otorachivat în loc, acoperind cicatrice. Lyamets m. Koshemny lovit, simțit-căptușit guler cal. Lyamtsev mai mult. SOUTH. la fel. Lyamami desfășura o activitate. comerț lyamami, Sib. împreună în masă, Artel, parteneriat; lam rădăcină ar trebui să cuprindă, în general, VALUE. Union, United, spryazhki.► Curea - TF Ephraim nou dicționar al limbii române. derivare Tolkovo-

Ce curea

1) Curea lată de piele sau țesut solid sau slung purtat peste umăr sau pentru a facilita realizarea sarcinilor de tracțiune.

2) Perrin. colocvial. Heavy, supărător de lucru, plictisitoare.

3) O fâșie de material de slung peste umăr și îmbrăcăminte de susținere.

► Curea - SI Burns, NY Shvedova Dicționar explicativ al limbii române

Ce curea

Benzi s, f. O centură lată, o frânghie sau o fâșie de pânză, pe umăr pentru tracțiunea sau transportul încărcăturilor. Panglicile parașuta. trage pe

• Cureaua pentru a trage Deal (colocvial.) Cu munca grea și plictisitoare.

► sinonime pentru curea - dicționar română de Sinonime

sinonime pentru curea

ham, centura, lyamochki, curea, curele, frânghie, străpungerea

► Curea - DN Ushakov Marele dicționar al limbii române moderne

Ce curea

curea Chingă · soții. centura lata, o bucată de pânză grele sau sfoară groasă, pe umăr și care servește pentru greutăți de tracțiune sau de șosete. „El sare din pat și, fluturând mâinile, arătându-mi cum să merg în curelele transportoare.“ Maxim Gorky.

• Trageți cureaua - Perrin. face munca grea, supărător, obositoare, neplăcute; transporta taxe grele, plictisitoare.

curea etimologia ► - dicționar etimologic al limbii române. Fasmer Maks

curea etimologie

(Deja în Habacuc 91, 164), ucraineană. Leman - la fel.

Explicație de Pol. Un lama „brocart, captuseala“ al francezilor. lame "sârmă fină" (Berneker 1, 700), prin motive îndoielnice semantice. Dacă presupunem barter sufixul - (e) ca> împrumut vorbite, se poate presupune de la Fin. Lamsa „buclă, laț de, un motiv,“ Lapp. o. Lamsa "căpăstru" Lapp. NOK. lavčče Komi Lets "buclă" (formulare legate cf. la Setele ultima, FUF 2, 232 ;. Toivonen, FUF 19, 188); cm. Kalima 158. Cu toate acestea, răspândirea largă a acestui cuvânt în vost.-Fame. Neobișnuit de împrumut din Finlanda. În ultimii ani, în favoarea originii finlandeze. exprimat Calim (Neuphil. Mitt. 1952, p. 115 și urm.), referindu-se la DIAL. Vologda. lemtsy "umeri Sundress."

► sinonime pentru curea - Român de 3 Sinonime

sinonime pentru curea