Cutremur, cutremure de măsură ca oameni mor dezastru endogen

cutremur

Cutremurele sunt cele mai teribile dezastre naturale din numărul victimelor, valoarea daunelor pe cele mai mari zone acoperite de acestea și de a le proteja de dificultăți. Acest lucru contribuie la factorul psihologic. În ciuda eforturilor depuse de seismologi, cutremure de multe ori apar în mod neașteptat.Jumătate din omenire trăiește în zone cu activitate seismică, adică. E. În zonele în care se pot produce cutremure distructive. Suprafața planetei noastre traversat zone seismice, acestea trec prin toate continentele și oceanele.

Geologie Știința (formarea sa face parte din secolul al XVIII-lea) a făcut concluziile corecte, care sunt scuturate secțiuni cea mai mare parte tineri din scoarța terestră. În a doua jumătate a secolului al XIX-lea a fost deja dezvoltat o teorie comună că scoarța terestră a fost împărțit în scuturile stabile vechi și munți tineri, în mișcare. Sa dovedit că tinerii lanțurile muntoase - Alpi, Pirinei, Carpați, Himalaya, Anzi - în funcție de cutremure puternice, în timp ce panourile vechi sunt zone în care nu există cutremure puternice.cutremure de măsurare

Undele seismice sunt înregistrate de dispozitive numite seismografe. În timpul nostru, acestea sunt dispozitive electronice extrem de sofisticate pentru a capta cele mai slabe ale vibrațiilor suprafața pământului.

Există o nevoie de o determinare simplă și obiectivă a magnitudinii cutremurelor, și folosind o astfel de măsură, care ar putea fi ușor de calculat pentru a compara în mod liber. Acest tip de scală a fost propusă de oamenii de știință japonezi Wadati în 1931. În 1935, ea a îmbunătățit bine-cunoscut seismologul american Charles Richter. O astfel de măsură obiectivă a magnitudinea cutremurului este de magnitudine, notată cu M.

Caracterizarea de intensitate cutremur în funcție de valoarea lui M poate fi reprezentat într-un tabel:

scara Richter, care caracterizează magnitudinea cutremurelor.

Pe măsură ce oamenii mor?

Cel mai mare număr de victime ale cutremurelor este pe conștiința alunecărilor de teren. avalanșe Rock și aluviuni cauzate de lovituri, îngropat sute de mii de oameni. Al doilea cel mai mare număr de victime sunt tsunami, valuri devastatoare care inunda coasta. Locul al treilea este ocupat de numărul de victime cauzate de distrugerea caselor, a pereților și a obiectelor care se încadrează. În al patrulea rând victimei la cutremure - incendii, explozii de gaze, prăbușiri de clădiri ulterioare, epidemii, foamete, etc ...