Cuvântul relativismul - care este sensul cuvântului relativismul, exemple de utilizare

Cuvântul relativismul în litere englezești (transliterat) - relyativizm

Cuvântul Relativitatea este format din 10 litere: a și e de l și m p r i

Semnificația cuvântului relativismul. Ce este relativismul?

Relativismul (relativus lat. - relativă) - principiul filosofic subliniind facilități de comunicare primat în fața proprietăților lor realității sistemice integritatea substanței prioritare pentru părțile sale individuale, de dezvoltare - înainte de salvare.Relativității (relativus lat -. Relativă) Principiul metodologic constând în relativitatea absolută cunoașterea conținutului metafizic și convenții.

Relativismul - o poziție filosofică, care se bazează pe absolutizarea relaționale în realitate și cogniție (Heraclit, Cratilos, Solomon, concepția irațională și subiectivist).

Relativismul (din relativus Latină -. Corelative) - convingerea că nu există un singur adevăr, la fel pentru toți oamenii, și există multe adevăruri, convenabile, utile și convingătoare pentru unii indivizi și grupuri, dar inacceptabile pentru alții.

Relativismul (relativismul) se numește teoria relativistă atunci când nu poate oferi independentă și externă criteriilor sale de adevăr.

Relativismul - teoria că nu există nici un adevăr absolut și toate, dacă are un gust, sau chiar culoarea depinde de individualitatea fiecăruia, fie prin împărtășit punctul lor de vedere.

Relativismul (relativismul), poziția, în conformitate cu un adevăr roi, cunoașterea și valorile morale depind de situația, și semnificativă numai pentru specificul Societății, să-Roe le-a elaborat.

relativismul etic - un principiu metodologic de interpretare a moralității, bazată pe-cerned este afirmația că ideile și conceptele morale au doar o rudă, condiționată.Filozofic dicționar enciclopedic. - AM 1989

relativismul etic - conceptul că, pentru fiecare grup de referință se caracterizează prin standardele sale speciale etice; în special, în conformitate cu acest concept, regulile obișnuite de moralitate nu se aplică de afaceri sau sunt într-un grad substanțial redus de

Dicționar de concepte de bază de planificare strategică

relativismul cultural - (relativus Latină -. relativă) - o poziție care nu poate fi estimată în mod corect interpretarea sau analiza fenomenul culturii din legătura cu cultura în care provine.

Zhmurov VA Marele Dicționar de termeni psihiatrici

relativitatea culturală (relativism cultural) (1) Metoda de care reprezintă o analiză obiectivă tentativă diferitelor societăți sau culturi fără utilizarea unei culturi a valorilor pentru a face judecăți despre celălalt.

Poziția relativismului cultural, care afirmă că este imposibil să se evalueze în mod corespunzător, să interpreteze sau să analizeze fenomenul, în cazul în care nu sunt luate în considerare în legătură cu cultura în care acestea sunt suportate.

relativismul cultural - conceptul că fiecare cultură poate fi evaluată numai pe baza propriilor principii, nu criterii universale.

relativismul cultural - Ing. relativismul cultural; l. Kulturrelativismus. Concept, subliniind istoric. originalitatea fiecărei culturi, la paradisul poate fi estimată pe baza numai pe baza propriilor principii, nu criterii universale.

Big Dicționar de Sociologie

relativismul cultural - aprobarea egalității tuturor tipurilor de culturi, de respingere a valorilor culturale ale sistemelor selectate. Dirijați împotriva interpretării eurocentriste a dezvoltării istorice și culturale, subliniază unicitatea ...

Kultorologiya. Teoria antropologică a culturii

Dogmatismului și relativismul

Dogmatismul și relativismul. Prin D. înțeles de tip necritic de gândire în care prezentarea a prezentat ca un absolut adevăruri eterne, care sunt potrivite în orice moment, în toate condițiile, etc.

Exemple de utilizarea cuvântului relativismul

Astăzi, jocuri caracteristic unui relativism moral mult mai mare.