Definind place ceea ce este și ceea ce este

Dragostea ce înseamnă acest lucru

Cum este posibil să se explice în termeni de chimie și fizică atât de important un fenomen biologic ca prima iubire? (Albert Einstein)

La momentul care a devenit deja o vacanță preferată a tuturor iubitorilor - Ziua Îndrăgostiților - așa că vreau să vorbesc despre dragoste! Și odată ce ați analizat această coloană - pentru ca tu fata serioasa; Așa că hai să vorbim despre dragoste serios. Putem stabili cu adevărat ce este dragostea? Deci, să spunem - și dintr-o dată în mod clar a căzut în loc, totul a devenit clar. Doar spune că pentru a găsi o definiție unică a iubirii, suntem puțin probabil să reușească. Adevărata semnificație și profundă a iubirii este foarte greu de exprimat în cuvinte. Iubirea umană - este o poveste niciodată nu se termină într-o carte deschisă de experiență de viață. Puteți încerca să se uite dintr-un punct de vedere științific, ce este dragostea: definiția ea a încercat să dea filozofi și psihologi, chimiști și lingviști, chiar și matematicieni au încercat să calculeze formula pentru dragoste. Pentru a da o definiție exactă a ceea ce este dragostea, nu am reușit nici o știință, deoarece fiecare dintre aceste studii este doar unul dintre un anumit aspect al fenomenului. Și dragostea - un sentiment cu multiple fațete, care unește manifestările fizice, mentale, emoționale și spirituale la om.Încearcă să dea o definiție exactă a ceea ce este dragostea, nu toți artiștii și poeții din toate timpurile. Cu toții dovedit în mod diferit. Fiecare dintre noi știe exact când le place, este iubire. Și totuși sentimentul rămâne un mister pentru toți, în orice mod. Dă definiția finală a iubirii, până când a putut nimeni. Acei oameni de știință care sunt capabili să găsească formularea exactă va face o mare contribuție la mondială și societatea noastră. Între timp, să definească mai precis esența tuturor diferitelor tipuri de dragoste, doar grecii antici. Dar - toate în timp util!

Să ne uităm în dicționar


Să începem cu cel mai accesibil - vom vedea ce definiția acestui sentiment este dat în diferite dicționare. Deci, iubirea (și tot în legătură cu acesta) - este:

 1. Un puternic sentiment de atracție emoțională din inimă, profundă. „Dragoste la prima vedere“, „suferi din dragoste.“
 2. emoții pozitive puternice, plăcere. „El iubește slujba,“ „Îmi place să gătesc.“
 3. Desemnarea de intimitate, iubitoare relație. „Soțul favorit“
 4. Orice obiect de afecțiune cald sau devotament. „Teatrul a fost dragostea ei adevărată“, „Îmi place bucătăria franceză.“
 5. senzație profundă a dorinței sexuale, atracție. „Ea a fost prima lui dragoste,“ „Ea iubește soțul ei.“
 6. Actul sexual. „Ei au făcut dragoste“, „El are câteva luni, nu a existat nici o iubire.“

Nu este toate definițiile iubirii. S-ar putea fi mult, pentru că în lumea de astăzi, utilizarea cuvântului este ușor deformată, iar în unele locuri destul de pervertită. De exemplu, în unele țări, nimeni nu ar spune niciodată, „Îmi place mere!“ Există mai potrivite pentru o astfel de situație cuvântul. Nu aș spune așa, și grecii antici.
Dragostea ce înseamnă acest lucru

Patru tipuri de dragoste în limba greacă


Grecii antici au împărțit dragoste în patru tipuri principale: agape, eros, filiala storge.

 • Agape - iubire-compasiune. Cel mai mare tip de iubire. Această dragoste necondiționată cu cele mai profunde sentimente atunci când o persoană iubitoare dă pe sine însuși, fără a aștepta nimic în schimb. Acest tip de dragoste - pentru alții și de dragul altuia, este plin de lepădare de sine și sacrificiu. Toate religiile lumii cred că dragostea simț uman suprem pământesc.
 • Eros - o dragoste pasionala. Ea se bazează, desigur, pasiune sexuală, dar pasiunea poate fi nu numai fizic, ci și spirituală (de exemplu, sunt fani de fotbal pasionați). Eros - este entuziast, dragoste furtunoasă, dar pasiunea arde aici, nu atât de mult pentru celălalt, dar pentru mine, sunt atât de multe egocentrism. (Apropo, nu crezi că este zeul iubirii Eros este pasionat inventat expresia „a face dragoste“?)
 • Filia - fii de dragoste, iubire, prietenie (ca între părinți și copii). Acesta este un sens mai liniștită, mai spiritual. În cazul în care dragostea este arătată prin loialitate față de familie, prieteni și comunitatea; de obicei, se produce atunci când Filia partajarea resurselor spirituale cu speranța reciprocă a ceva în schimb. În doctrina iubirii lui Platon Filia este ridicat la un nivel superior. Ei bine, Platon este mai vizibil!
 • Storge - iubirea conjugală, iubire, tandrețe, care este rezultatul afecțiunii reciproce. Este plin de atenție la oameni care se iubesc.


Mai târziu, au început să aloce și alte tipuri de tipuri de dragoste. Printre acestea există un tip interesant, care ar fi de remarcat: Mania - iubirea-nebunie, dragoste-obsesie (cuvântul grecesc pentru „Mania“ a însemnat nebunie, dorință, pasiune). Această iubire se bazează pe extazului emoțional pe termen lung, sentimente de posesiune reevaluarea semnificației acestei iubiri. Nebunia de la zei - deci grecii au numit această dragoste. Simptome O astfel de iubire perpetuat Platon și Sappho - febră inima, pierderea de somn și de interes în alimentație, confuzie și durere suflet nelinistit.

Interesant este, după greci pentru o lungă perioadă de timp într-adevăr nimeni nu încerca să exploreze iubire. Abia în secolul al XX-lea, psihologi și reprezentanți ai altor științe au îndreptat atenția către lacunele din acest domeniu de expertiză. Și încercăm să le umple.

Punctul de vedere al antropologiei iubirii


Prof. Dr. Helen Fisher antropologie (SUA) a studiat natura sentimentele de mai mult de treizeci și doi de ani. Nu cu mult timp în urmă, ea a publicat cartea „De ce iubim: Natura și chimia iubirii romantice.“ Așa a fost. Pe moleculele răspândit! Și ce concluzie a venit? Fischer crede că dragostea poate fi împărțit în trei părți: pofta, dragoste și afecțiune. Aceste trei componente pot apărea în orice ordine și în orice combinație. Puteți cădea în dragoste cu cineva înainte ca acestea să se culce cu el. Puteți fi profund legat de cineva, și apoi se încadrează în dragoste. Sau puteți avea mai întâi o relație sexuală, și apoi se încadrează în dragoste, și apoi atașat de acest om.Deci pofta, pofta ... Setea de satisfacție sexuală, care se poate simți ca un om, îl constrânge să acționeze. Care se încadrează în dragoste, el se concentrează toată atenția asupra obiectului sentimentelor lor, obsesivă gândesc doar la el. El nu este doar dornici de a avea un iubit-o; El este foarte motivat pentru a câștiga această persoană. Poate părea contraintuitiv, dar atunci când lucrurile sunt foarte proaste, atracția spre partea de respingere este întărită. In aceasta stare, creierul este controlat de dopamina - un hormon, „în anticiparea fericirii“, și a respins în dragoste intens continuă încercările sale de a realiza reciprocitate.

Iubirea romantică este un stimulent mult mai puternic al sistemului nervos decât unitatea de sex. În lume, în orice colț al lumii oamenii trăiesc pentru dragoste, face lucruri pentru dragoste, mor sau se sinucid pentru dragostea altora. Despre dragoste cânte cântece, desena imagini, face filme. Dragostea uneori se transformă în nebunie, care poate aduce atât bucurie și durere în același timp. Și în tot acest timp reactiile chimice din creierul unui om în dragoste, și că acest proces de control. Iar durata acestor reacții nu este infinit. Iubirea romantică este menit să fie temporară, altfel oamenii nu ar rezista la o astfel de tulpină și a murit de epuizare nervoasa, sau ar cădea să fie tratate în spitale de boli mintale. Iubirea romantică este destinat să se concentreze atenția cuplurilor reciproc pentru a stimula reproducerea. Dar, de îndată ce se naște un copil, mecanismul care ajută la creșterea copilului împreună - există un sentiment de afecțiune.

Atașamentul dă un sentiment de calm și de securitate. Acest lucru este în contrast cu dragoste romantica, sentiment pe termen lung, și poate dura până la moartea partenerului. Aici, „implicat“ este un hormoni complet diferit - vasopresina si oxitocina, care este responsabil pentru sentimentul de calm și un sentiment de unitate, chiar și după actul sexual. Este dovedit faptul că oxitocina face oamenii mai sensibili la cuvinte colorate pozitive. Deci, este necesar să se ia notă: atunci când stau alături, mâini care dețin, sau atunci când faci un masaj la soțul ei, sau uita-te in ochii lui, spunându-i cu blândețe cât de bun - te, astfel, contribuie la dezvoltarea oxitocina in creierul unei persoane dragi. Și oxitocina începe imediat să afecteze Logodnicul creierului, și a fost din ea odgon poate construi ... Chimie! Suntem aici pentru cea mai mare parte tot shumim, bate cu pumnul în masă, cerând ceva; și soția afectuos nu numai că nu pot sta gunoiul în sine, dar, de asemenea, să-și etaleze haine de blană. Deci, acolo!

Dragostea ce înseamnă acest lucru

Și acum dragostea din perspectiva psihologiei,


Psihologii au tendința de a sublinia trei aspecte ale iubirii:

 1. Pasiune. În centrul pasiunii pe excitație, atractie fizica, comportamentul sexual. Aceasta este latura fizică a iubirii.
 2. Intimitate. Este aspectul emoțional al iubirii - intimitate, comuniune, prietenie caldă.
 3. Angajamente. Partea morală a iubirii. Aceasta înseamnă a fi cuplurile care doresc să rezolve toate problemele împreună.

Există mai multe combinații care sunt specifice pentru o anumită iubire. Există pasiune și prietenie, dar foarte puține angajamente? Atunci este „dragoste pasionala“. Ai cam împreună, dar nu vă simțiți pasiune sau căldură prietenie? Acest „gol“, dragoste fără speranță. În general, opțiunile pot fi o mulțime. Desigur, oricare dintre noi ar dori să aibă o dragoste adevărată cu „pachet complet“: cu pasiune, intimitate si angajament. Aceasta, desigur, ideal, dar nu susțin necondiționat numai pentru el. În viața noastră joacă un rol importante compromisuri. Și alungare un ideal, este posibil să pierdeți fericirea.

Ei bine, la fel ca toate simplu și clar. Dar cum de a găsi dragostea adevărată? Cum să nu fie confundat cu ea o dragoste simplă, pasiune sau pofta banală? Să încercăm să aducă propriile lor, definiția femeilor de dragoste adevărată.

Iubirea - este atunci când vrei să faci ceva bun pentru oameni. La fel ca asta. Și te simți bine doar prin ceea ce sa dovedit a face ceva frumos și util pentru el.

Iubirea - este atunci când nu se poate respira dacă nu e acolo. Și, de îndată ce apare în câmpul vizual, în stomac ca fluturi începe să danseze!

Iubirea - este atunci când produsele alimentare nu este gustos, jocuri distractive -, activități zilnice neinteresante - lipsite de sens ... Singurul lucru care are sens - este de a sta într-un scaun și zâmbind prostește, visează despre asta.

Iubirea - este atunci când nu poate ajuta, dar gândește-te la ceea ce este extraordinar, spre deosebire de oricine altcineva, chiar dacă ... incredibil de supărat pe el!

Iubirea - este atunci când nu există alte femei în afară de tine pentru ea. Ei bine, poate chiar mama lui ...

Iubirea - este atunci când pentru totdeauna. Numai cu el. Pentru viață. Adevărata iubire va depăși toate obstacolele și să îndure. Și chiar dacă acest lucru nu este întotdeauna posibil, fiecare dintre noi preferă să se gândească în acest fel. La fel ca în sonetul lui Shakespeare:

Dragostea - nu e dragoste,

Când se schimbă culoarea în cea mai mică schimbare

Și zboară departe la prima răcire.

Ei bine, in vise de dragoste adevărată foarte mult a terenului nu a ieșit, vrem să vă dau câteva sfaturi.

Sugestii:


 • Nu poți iubi pe alții, până când înveți să te iubești.
 • Nu uita: dacă te simți dragostea pentru cineva, aceasta nu înseamnă că el ar trebui, de asemenea, te iubesc.
 • Tu nu ar trebui să scadă în dragoste cu un om care este instabil în sentimentele lor - e cald, apoi la rece. Un astfel de om va face să plângi mult mai mult decât zâmbet. Găsiți puterea de a pune capăt acestuia; veți găsi în continuare un om decent capabil de o relație sănătoasă.
 • Amintiți-vă că iubirea este „diferite niveluri“. Doi oameni care se iubesc, au dreptul de a alege ce va fi atitudinea lor. Dar dragostea însăși - nu este o alegere: nu poate decide cât de greu te vei iubi.
 • Uneori dragostea nesăbuit înrobește. Nu încercați să-și dea viața pe altarul slujirii tale persoanei iubite. Nu pierde-te complet dizolvat în ea. Este mai bine pentru a obține chiar mai bine de dragul unei persoane dragi, să dezvolte, să învețe ceva nou. Să va fi interesant pentru tine! Iubirea neconditionata nu înseamnă că trebuie doar să aibă grijă de un iubit. Aceasta înseamnă că trebuie să echilibreze relația dvs. în așa fel, astfel încât viața ta sa schimbat în bine.
 • Îndrăznim să spunem că într-adevăr să iubească atunci când iubirea nu ia numai, dar, de asemenea, da. Nu contează cât de mult te iubesc da cuiva, este important ca el a dorit întotdeauna să vă oferi chiar mai mult.
 • Nu este dragoste dacă se spune doar. Pentru a exprima dragostea, nu este suficient pentru a spune „Te iubesc“; mai bine pentru a deschide dragostea lor nu este cuvinte, ci fapte și acțiuni. „Acțiunile vorbesc mai tare decât cuvintele“ - spune proverbul estic. Acțiunile afectează sentimentele de mai mult decât vorbesc. Chiar dacă cineva doar fluturat mâna, zâmbet sincer, în același timp, este capabil de a obține pounding inima ta și eknut.

Secole au trecut, dar oamenii încă nu au fost în măsură să dea o definiție precisă a acestui sentiment. Poate pentru că dragostea este diferit pentru oameni diferiți? Pentru cineva suferă, și pentru cineva - aripile din spatele spate; pentru cineva de a iubi - posibilitatea de auto-exprimare, și pentru cineva - o atmosferă liniștită de familie. Iubirea aduce fericire și dragoste poate deveni o cauza de durere. Aceasta poate duce chiar la război! Dar un lucru este dragoste imuabil - este etern, și-l face un om să fie un om!