Guitar pod și tipurile sale

Care este podul de pe chitara

Astăzi, aș dori să ating încă o dată pe tema principalelor componente ale dispozitivului electric și a vorbi despre care sunt principalele tipuri de construcții în diferite Racorduri de chitare moderne. Să aruncăm o privire mai atentă la podul de chitară și sistemul tremolo.Principalele tipuri de pantaloni pentru electrice

Toate podurile de pe dispozitiv sunt împărțite în două tipuri principale:

Pentru a înțelege modul în care podul este instalat pe chitara ta, ia instrumentul dvs. și să ia o privire la locul în care șirurile sunt atașate la corpul și se compară cu piesa de capăt descris mai jos.

pod fix chitara

Caracteristica principală a acestui tip de piesă de capăt este faptul că șirurile sunt fixate rigid la corpul de chitara, nu există nici un braț, respectiv, și „trage note“ numai pe gât cu mâna stângă.

Acest pod fix este un precursor Vintage Tremolo, deoarece arata foarte similare, dar nu există nici o pârghie hardteil. Destul de bine tailpiece, care funiile trec prin corpul de chitara si din aceasta pentru că există un randament bun și o rezonanță de lemn decent.

Care este podul de pe chitara

Tune-o-Matic

Acest pod a fost proiectat în începutul anilor '50. Tailpiece acest tip, la rândul lor, sunt împărțite în trei grupe și diferă în diferite opțiuni de montare siruri de caractere pe corp chitara:

  • Prin corpul. Cea mai simplă metodă de fixare - găuri în diametrul dorit al corpului, întins peste ei siruri de caractere stabilite în locul potrivit, la piulița de jos și toate! Cu atât mai mult, datorită contactului direct al lemnului și siruri de caractere, pentru a primi un sunet unic și plin de culoare.

Care este podul de pe chitara

  • În combinație cu o bară de oprire. Acest tip de piesă de capăt, mai presus de toate, tipic pentru chitare electrice Gibson. Pe o chitara mai moderne de multe ori a seta prima opțiune (prin corp).

Care este podul de pe chitara

  • Opțiunea combinată. Acest tip este extrem de rară. O trăsătură caracteristică a acestui pod este că acesta servește simultan ca un suport șir, și, în același timp, reglează intonația detuning și, desigur, înălțimea corzilor deasupra corpului electric.

Care este podul de pe chitara

În general, design-Tune-o-Matic vă poate permite destul de ușor de a face o intonație setare independentă. Avantajele acestui design includ următoarele tailpiece:

  1. Simplitatea și ușurința de configurare.
  2. Profituri mai mari și susține.
  3. Sistemul este excelentă.

sistemul tremolo

Acum, să vedem ce avem acolo sunt așa-numitele „mașină“. Cel mai popular dintre acestea este, desigur, Floyd Rose (sus / jos operațiune) și Vintage Tremolo (scade numai sistemul) și Bigsby - sistem tremolo pentru chitara electrica „clasic“.

Tot sistemul actual tremolo existent a început istoria dezvoltării este un Bigsby. Acest tip de pod este utilizat în principal în chitarele semi-acustice, care este destul de natural și logic. Pune pe acest tip de chitara alt tremolo este problematică și nepractică, deoarece instrumentul punte superioară este foarte subțire și, prin urmare, masina de lucru, atașați la corpul de șuruburi, puteți deteriora rapid pachetul de fragil.

Șirurile Bigsby nu sunt fixate rigid de corp, așa cum au fost suspendate în contact numai cu praguri de fund. Cu utilizarea activă a sarcinii suplimentare de sistem tremolo de pe corpul mașinii, practic nici unul. Avantajele sistemului Bigsby este faptul că ea este foarte bine întreținută structura și arată destul de elegant.

Care este podul de pe chitara

Vintage TremoloAcest tip de sisteme de tremolo apărut pentru prima dată pe chitara Fender Stratocaster. Poate cea mai comuna modificare Vintage Tremolo - pod pe șase șuruburi. În versiunile mai noi există poduri pe două șuruburi, care pot salva în mod semnificativ sistemul cu utilizarea activă a pârghiei.

Principiul de funcționare al acestui „mașină“ este de a reduce acordaje chitara, dar cu anumite ajustări pot ridica ușor, dar totuși, scopul principal al acestui dispozitiv - sistem de coborâre.

Vintage Tremolo, destinat în primul rând pentru „ridicare“ de muzică fragmentare și destul de mică, pentru că atunci când lucrează pârghie chitara pot pierde destul de repede ordinea lor. Acest lucru poate, desigur, să fie evitată dacă este instalat pe traversa frontală de sus-blocare sau de a încerca să stabilească tunere de înaltă calitate.

Care este podul de pe chitara

Rose floyd

Mi-a plăcut de mulți profesioniști, și nu numai, invenția este un inginer Floyd Rose, care, la momentul creației sale a lucrat pentru Kramer. Această mașină vă permite să lucreze maneta în ambele direcții, și anume, este modul în care să crească de sistem și să-l reducă. Cu Floyd Rose pot obține efecte diferite, cum ar fi „fabrica de motociclete.“

În cazul în care tremolo chitara electrica este setat, acesta trebuie să fie un top-blocare. Chitara cu acest tip de pod susține ușor mai puțin datorită faptului că nu există practic nici un corp de contact fizic și siruri de caractere. Dar există un sistem mai bun de aliaj bun, care dau un randament decent și susține. Și cel mai important lucru care se poate trage nervii la început, așa că este setarea Floyd Rose, care este necesar să se joace, deoarece sistemul întotdeauna undeva la „plecari“.

Care este podul de pe chitara

Acest tip de pod este, de fapt, o dezvoltare directă a sistemului Vintage Tremolo, care permite mult mai bună utilizare a efectului de levier, deoarece există deja în mod direct pe masina ciupeste siruri de caractere. În cazul în care chitara electrica este de asemenea echipat cu ceea ce orice profil bun (os, alama, role), scula într-un astfel de caz, nu poate fi cu greu supărat atunci când se utilizează un astfel de sistem.

Inițial, Wilkinson, în primul rând proiectat pentru a reduce sistemul, dar poate fi configurat și, prin urmare, pentru a trage în sus. Sunt ghitare, în care carcasa în plus sunt frezate din lemn pentru acest scop. Wilkinson - tremolo este destul de decente și fără defecte.

Care este podul de pe chitara

Fender Floyd Rose (Fender Deluxe Locking Tremolo)

Tremolo, Fender dezvoltat de compania, este un pic ca cele două șurubul de tracțiune și Wilkinson Vintage Tremolo laminate într-o singură. De fapt, acesta este tremolo mai perfectă, fără strângere și este chitare electrice cele mai comune echipate cu role, praguri care permit sa fie eventual sistem este excelent și mașină mare de rock chitara, fără a avea probleme cu sistemul.

Asta e doar pentru acest motiv, este numit un tremolo și «Fender Floyd Rose», pentru că între cele două sisteme au multe în comun. Corzi similare Floyd blocat direct pe pod, precum și în comparație cu Wilkinson are o greutate bună, care are un efect pozitiv asupra sustinere. Fender Floyd Rose - excelent și ușor de întreținut mașină.

Care este podul de pe chitara

Ibanez Edge PRO

Acest pod este unul dintre cele mai multe soiuri de configurația sistemului tremolo Floyd Rose, care este produs de la Pro Edge originală. Acesta este încă folosit Dzho Satriani si Steve Vai.

În Ibanez Edge PRO primăvară situat în spatele, iar aparatul în sine este conceput ca o structură plutitoare (plutitoare). Acest tremolo este foarte simplu și ușor de administrat. Descriu efectul unui bombardier se arunca cu capul, o bucată de tort! Sistemul tremolo convențională este mult mai strânsă, este necesar pentru a pune o mulțime de efort pentru a se înece maneta, și să lucreze extrem de sistem de coborâre. Dar, cu Ibanez Edge PRO nu este o problemă pentru a trage nota la un țipăt chiar de trei ton în sus. Printre deficiențele pot fi identificate după cum urmează:

  • Destul de lung și dificil de a schimba siruri de caractere.
  • Ibanez Edge Pro stabilit numai pe calibrul siruri de caractere 009-042 din structura EADGBE.
  • Schimbarea siruri de caractere poate fi doar unul la un moment dat.
  • Reglarea pe înălțime nu este posibilă în izolarea fiecărui șir.

Dar, în ciuda tuturor acestor dezavantaje, dintr-o construit în mod corespunzător până Ibanez Edge PRO există o plăcere.

Care este podul de pe chitara

Este folosit pentru a fi tremolo destul de popular, dar cu o serie de diferențe față de actualul Kahler concentrându-se mai mult ca un Floyd Rose. O caracteristică a acestui model a fost lipsa de izvoare, și așa mai departe acest pod este atașat direct la placa de sunet chitara.

Care este podul de pe chitara

ZR (Zero Rezistența)

Acest sistem tremolo ZR face parte, de asemenea, din familia lui Floyd Rose, dar are mai multe avantaje. Diferența principală de prezența în blocare original, Floyd, cu care aparatul este fixat rigid și nu zboară, în cazul în care șirul de caractere rupt.

Configurare zero Rezistența este mult mai ușor în comparație cu Floyd Rose de obicei. Un astfel de sistem tremolo de preferință este montat pe Ibanez seria S electric. ZR este destul de scump, dar de cumpărare astfel de masinarii este destul de justificată, pentru că această mașină este în multe feluri mai bine decât Floyd.

Care este podul de pe chitara

Schaller LP Tremolo

Nou de la compania germană Shaller ca Vintage Tremolo biți. Acest tremolo este montat pe două bolțuri de lagăr, la fix Tune-o-Matic, care permite ca operarea de scădere, și să-l crească fără să supere la chitară. Dacă sunteți destul de norocoși să dețină o chitară electrică Les Paul Schaller Tremolo LP este ideal pentru tine.

Care este podul de pe chitara