Ieșind mixbordere dispozitiv de plante perene cu mâinile lor (schema)

paturi de flori combinații disponibile, cunoscute pentru cele mai multe grădinari numit mixborders, acestea sunt printre cele mai populare elemente de design peisagistic. largă de distribuție au primit datorită faptului că forma de mixbordere de plante perene sub forța chiar grădinar novice și bucurați-vă de înflorire a plantelor preferate vor fi în următorii câțiva ani. Dispozitivul de mixbordere de plante perene include mai multe etape de a face că puteți obține un colț pitoresc al armoniei naturale, care se potrivesc perfect orice stil peisaj.Disposition a frontierei mixte

Echipați mixborder de plante perene pe ambele porțiuni de granițele externe și interne și marginile de gazon sau de-a lungul alei de grădină. La exterior, această compoziție de plante seamănă cu o crestele largi șerpuitoare, care la prima vedere este formată din plante și flori verzi plantate la întâmplare.

schema mixborder de plante perene

Prin combinarea coloristic bine cu combinația de plante, forma și înălțimea lor, creată de compoziția cauzează numai o incantare

Gândire aranjament mixbordere trebuie să se bazeze pe o serie de factori, printre care principalul mâinile lor:

  • Compoziția de încărcare semantică. de frontieră mixte poate servi pridvor decor și ușa din față pe site-ul pentru a da un farmec aparte rezervoare și porțiune de scări accentueze numeroase piste fracturi.
  • Înălțimea plantelor utilizate. Principiul unei mai multe niveluri sau „scări“ va permite fiecăruia dintre elementele compoziției arată frumusețea ei din plin, nu îneacă reciproc. Printre o varietate de plante și flori pentru mixborders, incluse în compoziție, în plus față de plante perene și becuri pot fi măcinate acopere, anuale cu flori și bienale, precum și ierburi și soiuri ornamentale de conifere și plante foioase.
  • Vizualizare mixbordere unghi:

schema mixborder de plante perene

Cea mai comună variantă de decorare grădină de flori - un mixbordere unidirecțională, care se termină pe plante înalte și adesea utilizate în proiectarea de ziduri și garduri

schema mixborder de plante perene

Dispunerea variantă a frontierei bilaterale mixte, granițele dintre care sunt decorate într-un arbuști și flori mijlocii sau creștere scăzute

Datorită acestei plasarea de plante pentru a admira grădina de flori confortabil din orice unghi secțiune.

Ce să ia în considerare atunci când alegerea culorilor?

Dorind să creeze o grădină de flori, care va atrage ochii de înflorire luxuriante, în primele zile de primăvară până toamna târziu, este important de a alege plante, astfel încât în ​​timpul înfloririi, au reușit treptat reciproc. Cazare de grup Cultura liberă, înflorește în același timp, va forma un pete de culoare, perfect alternând cu plante frunze care au decolorat deja, sau care au doar pentru a multumi pe altii sa Blooming lor.

La selectarea plantelor, este necesar să se ia în considerare nu numai perioada de înflorire, dar, de asemenea, tipul de sol, umiditate și lumină. Datorită selecție competente de mixbordere culturilor înflorire continuă va avea aspect elegant, nu numai în timpul sezonului de înflorire, dar chiar și în lunile de iarnă, când fundal alb imaculat, cu accente luminoase vor acționa ca ierburi perene și conifere veșnic verzi.

schema mixborder de plante perene

Pentru a oferi un aspect atractiv înflorit continuu ajutor grădină de flori ghivece cu efect de seră cu plante de sezon, care, la momentul de înflorire a efectua accent strălucitor în compoziție

Principalele etape ale aranjament mixbordere

Pasul unu: aterizare plante „scheletice“Baza oricărei combinații de grădină de flori elibera arbuști - așa-numitele plante „scheletice“, care a stabilit înălțimea bordurii și servi excipienți. Acestea sunt plantate într-o mică distanță, dar nu echidistante una față de cealaltă, astfel încât să existe spațiu liber între grupurile individuale. Acest întețește în mod semnificativ de flori și permite compoziției pentru a da un aspect mai natural.

Sfat! Atunci când alegeți plante pentru mixborders ar trebui să se concentreze asupra volumului unei plante mature și înălțimea dorită.

schema mixborder de plante perene

Baza ideală pentru mixborders poate vorbi arbuști veșnic verzi, un favorit clar printre care este Cimișir

Ca plante „scheletice“ sunt soiuri de bine potrivite pitice de conifere: Chamaecyparis Lawsoniana, molid, con de pin Bergman, tisa columnare, solzoase ienupăr, plângând de zada.

schema mixborder de plante perene

Printre arbuști cu flori, care nu cresc și nu își pierd aspectul atractiv în următorii câțiva ani, putem distinge diferite soiuri de spirea, liliac Meyer, arbust cinquefoil și unele soiuri chubushnika

Nu mai puțin eficace plus de compoziții care îmbogățesc imaginea unei grădini de flori, pot acționa prune krasnolistnyh, magnolie, iasomie, fructe de soc, hibiscus, hortensii și Dogwood alb. Cu toate acestea, atunci când de plantare ar trebui să fie conștienți de faptul că aceste culturi de arbori tind să crească în timp, și, prin urmare, acestea nu pot fi plantate prea aproape unul de altul. Prelungi cu flori arbuști va ajuta la tăierea în timp util și de întinerire a plantelor.

Pasul doi: umple perene grădină de flori

Unul dintre principiile mixbordere totul este stratificarea. Prin urmare, în prim plan, apoi întins-out închiderea tulpinile de arbuști plasate perene sredneroslye.

schema mixborder de plante perene

La aranjament de paturi de flori mici, mai bine pentru a da preferință dolgotsvetuschim exemplu frumos: lavatere, Agastache, coreopsis, echinacea

Se diluează compoziția și de a ajuta dekorativnolistvennye cultura. uite Neobișnuit moale la fondul de flori colorate cineraria frunze de argint și de salvie. Contrastante culori de fundal strălucitoare va face magnific geranium frunziș decorativ sau maro frunze Thunberg și Heuchera.

schema mixborder de plante perene

ierburi perene sunt bune în care compoziția este introdusă în spoturi luminoase de saturate paletă de culori pure care poate extinse, variind de la galben pal și bronz și terminând maro și violet nuanțe

Printre sredneroslye ierburi perene cel mai decorativ: pene, perlovnik, rogozul, iarbă de păr, zaytsehvost, Luzula.

Pasul trei: Completați imaginea anuale și bulboase

anuale colorate plantate în buzunarele goale „“ de plante perene, cu flori colorate Decora compoziția și dau mai eleganta si festivitate. Cu primele grinzi de primăvară Primrose treaz: Scilla Difolia, muscari, ghiocei și brândușa.

În locul primăvară, lalele, primroses și Narciso, va juca o revoltă de culori anuale și să dea ștafeta pentru plante cu flori de toamnă, ulterior. Pentru a spori efectul decorativ, de asemenea, anuare ar trebui să fie plantate în grupuri mici. Atunci când alegeți plante pentru paturi de flori ar trebui să evite plantarea de specii invazive, care sunt predispuse la creștere rapidă a masei verzi și deplasarea plantelor învecinate.

schema mixborder de plante perene

Plantate în grupuri mici creează accente pline de culoare de finisare bulboase pe o altă grădină de flori jumătate gol

Exemple scheme de amenajare mixbordere

scheme Opțiuni mixbordere gata tot ceea ce există atât de multe. Acest lucru poate fi monocrom fină sau compoziție vegetală spectaculoase multicoloră.

schema mixborder de plante perene

O astfel de mixborder multicoloră complex, bazat pe o combinație armonioasă și tranziții line de nuanțe și culori. Contrastantă compoziție va arata cel mai bine pe o zonă deschisă mare în grădină

schema mixborder de plante perene

Marmorat galben-violet ascunde în spatele unei mixborder pereți neatractive de clădiri și gard surd. Compoziția de fond situată VIBURNUM subdimensionat (1), mac oriental (2) bonarskaya verbena (3) și yarrow tavolgovy (4). Nivelul de mijloc ocupă tufă de trandafiri (5), Ajax Larkspur (6) și lisohvostovidny peristoschetinnik (7). Foreground decora Pentstemon (8) și aster (9). pernă pestriț formează mixbordere picior bayberry de tutun (10), gălbenele (11), salvie (12) și Marigolds (13)

schema mixborder de plante perene

Context de-a lungul căilor echipate care duc la mixbordere casa decorate cu chubushnika (1), Brumărele paniculat (2) și bujor (3). Ca decor prova crin (4) Ageratum (5) lobulyariya (6) și stud (7)

Cu o planificare corectă și amenajarea corespunzătoare a grădinii de flori, chiar și o compoziție de plante obișnuite poate fi transformată într-un decor de grădină adevărată.