limbaje de programare de nivel înalt - studopediya

programare de nivel scăzut

Primele calculatoare trebuiau să fie programate cod binar mașină. Cu toate acestea, programul în așa fel - destul de laborios și sarcină dificilă. Pentru a simplifica această sarcină, am început să apară limbaje de programare de nivel scăzut, care permit să se stabilească instrucțiunile mașinii în formă care poate fi citit-uman. Pentru a le converti în cod binar au fost stabilite programe speciale - traducători.Traducătorii sunt împărțite în:

compilatoare - transforma textul programului în cod mașină care pot fi stocate și apoi utilizat fără compilator (de exemplu, un fișier executabil cu extensia * .exe).

interpreți - transforma programul în cod mașină, executați-l, și apoi trece la partea următoare. În acest caz, de fiecare dată când interpretul este utilizat în timpul execuției programului.

limbaje de nivel scăzut, de obicei utilizate pentru scrierea mici programe software, drivere de dispozitiv, module comune cu echipamente non-standard, programarea microprocesoare specializate, care sunt cele mai importante cerințe ale compactitate, performanță și acces direct la resursele hardware.Assembler - limbaj de nivel scăzut, este utilizat pe scară largă până în prezent.

Caracteristici arhitecturi informatice specifice care nu sunt considerate atât de aplicație sunt ușor transferate de la un calculator la altul. În cele mai multe cazuri, pur și simplu recompilați programul în definiția arhitecturii calculatorului și a sistemului de operare. Dezvoltarea de programe în astfel de limbi este mult mai simplă și mai puțin de eroare este permisă. reduce semnificativ timpul de dezvoltare a programului, care este deosebit de important atunci când se lucrează pe proiecte mari de software.

Dezavantajul limbilor de nivel înalt este dimensiunea mare a programelor în comparație cu programe în limbile de nivel scăzut. Nivelul foarte ridicat de text în limba programelor mai puțin, cu toate acestea, dacă luați în bytes, codul scrisă inițial în limbaj de asamblare, este mai compact. Deci, practic, limbaje de nivel înalt folosite pentru a dezvolta software pentru computere și dispozitive care au o cantitate mare de memorie. Un diferite subspecii de asamblare utilizate pentru programarea altor dispozitive în cazul în care dimensiunea este un program critic.