Lista celor mai bogați oameni din lume, potrivit Forbes

Timp de aproape trei decenii, revista de afaceri internaționale „Forbes“ publică rating dintre cei mai bogati oameni de afaceri.

Forbes este ceea ce

Prestigiosul clasament poate fi găsit Rumyniyan: Vladimir Potanin (15,8 miliarde de dolari.), Alisher Usmanov (14,2 miliarde de dolari.), Roman Abramovich (12,4 miliarde de dolari.) Și unii pe alții. Dar, în top zece sunt încă antreprenori în principal, din Statele Unite ale Americii. Dar cine sunt ei - cei mai bogați oameni de pe Pământ la versiunea legendara a revistei?10. Lilian Bettankur

Top 10 miliardari din lume se deschide o persoană unică - cea mai bogata femeie europeană, care a împlinit 93 de ani. Averea lui ea a câștigat, în calitate de moștenitor și co-proprietar al companiei de cosmetice L'Oreal, fondat de tatăl ei - Eugene Shyullerom. Pe parcursul anului trecut doamnei Bettencourt a crescut veniturile cu 5,5 miliarde. Dolari. Ea este proprietarul celui mai mare miza (31%). Al doilea cel mai mare actionar - compania Nestle (29,8%). antreprenori Stare estimat la 40,1 miliarde. dolari.

9. Dzhim Uolton

Fiul legendarului Sam Walton, fondatorul Wal-Mart, rețeaua de comerț cu amănuntul este unul dintre cei mai bogați oameni nu este intamplatoare. Este membru al Consiliului de administrație al companiei, retailerul, el este, de asemenea, gestionarea băncii de familie Arvest. Datorită activității de afaceri de management activ a fost în măsură să crească veniturile sale la 5,9 miliarde. Dolari. Capital om de afaceri în vârstă de 67 de ani american este estimat la 40600000000.

8. Kristi Uolton

Unul dintre puținele femei din clasament, care este doar în ultimul an a majorat capitalul cu 5 miliarde. Dolari. Situația financiară curentă american este estimat la 41700000000. Veniturile ea aduce hipermarketuri Wal-Mart lanț, care este co-proprietar al femeie de afaceri în vârstă de 66 de ani, a început după moartea tragică a soțului ei, John. El a fost al doilea fiu al fondatorului unei rețele de Sam Walton.

6 - 7. Charlz Koh și David Koch

Nu întâmplător, acești oameni ocupă aceste poziții. Charlz Koh - unul dintre cei mai importanti antreprenori americani și filantropi, schimbate recent optzeci de ani. David Koch - fratele său mai mic, un inginer de formare, Maestru de Inginerie Chimică. În 30 de ani, Charles a plecat să lucreze în cadrul companiei de familie, iar în 39 a fost numit presedinte. În afară de David și Charles a lucrat în compania fraților Bill și Frederick, dar acțiunile lor au fost achiziționate pentru 1,3 mld. Dolari.

David și Charles de numai un an a reușit să crească profitul de 2,9 miliarde. Dolari fiecare. Pentru această zi, Charles este președintele corporației Koch Industries, specializată în producția și rafinarea, comercializarea ca „aurul negru“. David a deținut funcția de vicepreședinte executiv. Oil Corporation este multinatsionalnyoy. Numai în Statele Unite, ea are mai mult de 50 de mii. Angajații, iar alte 59 de țări sunt situate ramuri, care angajează aproximativ 20 de mii. Omul.5. Lourens Ellison

în vârstă de 71 de ani, antreprenor american care a fondat Oracle Corporation și este capul său permanent, înrădăcinată ferm pe al 5-lea linia de clasament Forbes, multiplica veniturile cu 6,3 miliarde. dolari. Cariera programator restante a decolat în anii 1970, când a fost lucrează în compania Ampex, create pentru CIA un sistem unic de management al bazei de date (SGBD), numit „Oracle» (Oracle).

Deja în 1977 el a fost cu un cuplu de colegi a creat propria sa companie, care este de 5 ani mai târziu a fost numit după principalul produs - Oracle Database. Până în prezent, compania are sucursale în zeci de țări, inclusiv România, și este unul dintre cei mai importanti furnizori de hardware de server. Societatea este înregistrată de 122 de mii. Angajații, iar profitul net este egal cu 11 de miliarde. Dolari. State-of-miliardar informal clasamentul în Forbes estimează 54300000000.

4. Amancio Ortega

antreprenor spaniol care a fondat cea mai mare exploatație, care include branduri celebre de moda peste tot:

Profitul total al tuturor companiilor din cadrul companiei care deține în România depășește 40 de miliarde. Dolari. Ponderea Zara de brand reprezintă 49% din veniturile companiei. În total există mai mult de 5 mii. Magazine de îmbrăcăminte, care au aparținut domnului Ortega. Fondată compania sa, el a facut echipa cu fosta sotie Rosalia Măsura. De asemenea, om de afaceri spaniol a investi cu succes în imobiliare străine în Statele Unite, Portugalia și Regatul Unit. Bunăstarea spaniolul este estimat la 64500000000. Dolari, iar veniturile sale financiare au crescut cu 500 de milioane pe parcursul anului trecut.

3. Uorren Baffet

De renume mondial investitor, CEO și președinte al Consiliului de administrație al societății de investiții care deține Berkshire Hathaway. Aceasta companie holding opereaza companii de producție din diverse industrii:

  • de asigurare auto (GEICO);
  • feroviar (BNSF);
  • comerț cu ridicata cu produse nealimentare si produse alimentare (McLane Company);
  • Media (BH Media Group), etc.

activele societății de investiții sunt estimate la 534 de miliarde. dolari. O condiție a omului de afaceri - la 72700000000 În ciuda vârstei sale (om de afaceri în vârstă de 85 de ani), el nu pierde aderenta :. Pentru anul precedent, Buffett a crescut veniturile cu un record de 14,5 miliarde de dolari.!

2. Carlos Slim

În locul al doilea pe dreapta este un antreprenor mexican care lucrează în principal în industria telecomunicațiilor. El deține un număr de exploatații de active, cum ar fi:

miliardar mexican de patru ori mai onorat cu titlul de cel mai bogat om din lume. și pe parcursul anului trecut a crescut averea sa la 5,1 miliarde. dolari. Se estimează la 77100000000.

1. Bill Geyts

Pe parcursul ultimelor 12 luni, veniturile antreprenorilor a crescut cu mai mult de 3,2 miliarde. Dolari, deși el nu este un lider la Microsoft, in timp ce servesc ca un președinte non-executiv al Consiliului de administrație. În acest moment, fondatorul imperiului calculator este implicat activ în activități de caritate și de investiții, ceea ce duce compania Cascade Investment. El nu este numai cel mai abundent, dar, de asemenea, miliardarul cel mai generos, a donat un total de peste 36 miliarde. Dolari. Bill Geyts - prima persoana din Statele Unite, a oferit miliardari pentru a da jumătate din veniturile sale în scopuri caritabile!

Rezumând

În concluzie, este demn de remarcat: în clasamentul „Forbes“, de multe a soluționa cu familiile lor întregi, întreprinderile stabilite în urmă cu zeci de ani de conducere. De obicei, moștenesc societăți comerciale, ulei, companii de cosmetice. Și tinerii s-au grabit la Internet: o nouă generație de miliardari, a făcut averea pe cont propriu, în cele mai multe cazuri reușește datorită IT-sferă.