Norme generale pentru înregistrarea notei explicative - studopediya

Prezentarea textului notei explicative, se recomandă pentru a efectua cerințele GOST 7,32 GOST 2.105 [9, 10].

Paginile de text și ilustrații incluse în nota explicativă și tabelele trebuie să respecte formatul A4 OST 9327 [12]. Aceasta a permis utilizarea A3 cu un număr mare de tabele și ilustrații în acest format.Textul notelor explicative trebuie tipărite urmând aceste recomandări:

- câmp: top - nu mai puțin de 20 mm, jos - cel puțin 20 mm, stânga - nu mai puțin de 30 mm, dreapta - nu mai puțin de 10 mm;

- subsolurile - 1,25 cm;

- identație - 1,25 cm;

- Cerințe pentru utilizarea (de obicei): Setările Equation Editor, dimensiunea semnelor -14 pt, indicele mare de 10 pt, indicele mic de 8 nm, caracter mare 22 pt, 16 pt caractere mici; Setările Style - text, funcții, variabile (oblice), matrice-vector (bold), numărul - Times New Roman, litere grecești și simboluri - Simbol. În cazul în care nu este menționat în mod specific, se utilizează un format de caractere drept grăsime.

Permise scrierea notei explicative tipul de desen, în conformitate cu GOST 2.304 [13].

Aceasta a permis reducerea cuvinte și fraze românești în expunerea de motive - în conformitate cu GOST 7.12 [14].

Se acordă permisiunea de a utiliza capacitatea calculatorului concentrându-se pe anumiți termeni, formule, teoreme, etc. folosind fonturi de diferite seturi de căști.Indiferent de modul de punere în aplicare a notei explicative calitatea tipăririi și proiectarea de ilustrații, tabele, imprimate de pe PC-ul trebuie să îndeplinească cerințele de reproducere exactă a acestora.

Atunci când notele explicative trebuie respectate uniformă densitate, contrastul și claritatea pe tot parcursul textului. În expunerea de motive ar trebui să fie clare, linii nerasplyvshiesya, litere, cifre și semne.

Typo, greșeli de scriere și inexactitățile grafice descoperite în procesul de preparare a notei explicative i se permite să corecteze ștergerea sau pictura vopsea albă și aplicând același loc textul corectat (grafic) dactilografiate sau un stilou cu cerneală neagră sau cerneala - un fel de mână.

Deteriorat lasă nota explicativă, ștersăturile și urme de text anterior incomplet rezecat (grafic) nu este permisă.

Textul pagină a notei explicative ar trebui să fie numerotate cu cifre arabe, urmând numerotarea continuă a textului.

Pagina de numerotare este aplicată pe adresa scaunului: dreapta la marginea de jos a foii - în conformitate cu GOST 2.105 [10] sau mijlocul de marginea de jos a foii - în conformitate cu GOST 7,32 [9].

Pagina de titlu, atribuirea și coordonarea cu foi de consultanță includ paginație totală a notei explicative, numărul paginii care nu sunt puse în jos.

Ilustrații și tabele situate pe o foaie separată, include lucrul mecanic total paginare.

Pentru secțiunile de text de proiectare de bază al proiectului (de lucru) este utilizat pentru prima foaie 2 formular GOST 2.104 [15] și graficul suplimentar ing-Cartusul la acesta (Figura A3, Anexa A). Pentru foile ulterioare intercepta se aplică text ruktorskih proiect secțiuni (de lucru), formularul 2a GOST 2.104 [15] blocul titlu (Figura A4, Anexa A). Conform deciziei departamentului și un coloane laterale suplimentare nu pot fi utilizate.

3 CERINȚE PENTRU
EXPLICAȚII (PP)

3.1 Proiectarea elementelor structurale ale notei explicative