Nozdr - cel mai simplu ansamblul algoritm al cubului Rubik

Cum de a asambla un cub Rubik

Într-un cuvânt: dacă vă amintiți 7 formule simple nu mai mult de 8 rotații fiecare, se poate asambla cu ușurință un cub 3x3x3 normal pentru câteva minute. Mai puțin de un minut și jumătate, acest algoritm pentru a colecta cubul nu funcționează, dar două sau trei minute - ușor!Cum să se plieze cubului Rubik
cub Rubik (denumit în continuare pur și simplu „cub“) - un puzzle mecanic sub forma unui cub, compus din blocuri de dimensiuni mai mici, capabile să se rotească în jurul axelor invizibile din exterior.

Ca și în orice cub, la unghiuri de puzzle 8, 12 și coaste 6 fețe: superioară, inferioară, dreapta, stânga, din față și din spate. De obicei, fiecare din cele nouă pătrate pe fiecare față a cubului este vopsit într-unul dintre cele șase culori, de obicei, aranjate în perechi opuse una alteia: alb-galben, albastru-verde, roșu-portocaliu, 54 formând un pătrat colorat. Uneori, în loc de culori solide pe fața cubului se aplică imaginii. atunci devine mai greu de colectat.

Odată asamblate ( „original“) de stat, fiecare față este format din pătrate de aceeași culoare, sau toate imaginile de pe fețele pliate corect. „Agitat“ După un cub câteva ture.

Colecta Cube - este să-l întoarcă de la agitație în starea inițială. Acest lucru, de fapt, sensul de bază al puzzle-ului este. Mulți entuziaști găsesc plăcerea în ansamblul „Solitaire“ - tipare.

alfabet cub

Clasic Rubik este format din bucăți de 27 de minute (3x3x3 = 27):

element central 6 monocrom (6 "centre")

bord 12 două culori sau a elementelor de linie (12 „margini“)

8 elemente tricolore unghiulare (8 „colțuri“)

Crossings (sau o minge, în funcție de design) este situat în centrul unei matrițe. Pentru aceasta sunt fixate centre și astfel fixați celelalte 20 de elemente, dând puzzle-ului să se destrame.

Elemente rotativ poate „straturi“ - 9 piese în grupuri. Rotirea stratului exterior sensul acelor de ceasornic cu 90 ° (dacă te uiți la acest strat) ia în considerare „directă“ și va fi notată cu o literă majusculă, și invers acelor de ceasornic rotatie - „reverse“ directă -. Și va fi notată cu o literă de capital, cu un apostrof „#“ "

6 straturi externe: sus, jos, dreapta, stânga, față (strat frontal) din spate (stratul posterior). Există trei mai multe straturi interioare. În acest algoritm, noi le construim separat, nu se va roti, vom folosi doar straturile exterioare ale rotație.

Cum să se plieze cubului Rubik

sensul acelor de ceasornic (↷) - V N R L F T

invers acelor de ceasornic (↶) - B # 'H #' # R '# R' F # 't #'

La montajul Cube, vom face în mod constant se transformă straturi. Secvența de rotații este scris de la stânga la dreapta unul pentru celălalt. În cazul în care un strat rândul său, trebuie să se repete de două ori, după ce a pus nivelul pictograma „2“. De exemplu, F 2 indică faptul că este necesar să se transforme jumătatea din față, adică FF = F 2 sau F # 'F #' (la fel de convenabil).

Pentru a ușura citirea secvențelor lungi ei împart în grupuri care sunt separate de grupuri adiacente de puncte. Dacă doriți unele secvențe de spire din nou, atunci este inclus în paranteze și chiar deasupra bretele de închidere a scrie numărul de repetiții. In paranteze I va indica numărul de astfel de secvențe, sau, așa cum sunt numite în mod obișnuit, „formula“.Acum, cunoașterea semnelor lingvistice convenționale rotații straturi de cuburi, puteți trece direct la procesul de asamblare.

Există mai multe moduri de a construi Cube. Sunt cele care permit două-trei formule pentru a asambla cub, dar câteva ore. Altele - dimpotrivă, prin intermediul memorând câteva sute de formule permit să colecteze zarurile timp de zece secunde.

Mai jos voi descrie modul cel mai simplu (în opinia mea), care este vizual, ușor de înțeles, necesită amintindu numai șapte simplu „formulă“ și vă permite să colecteze cubul timp de câteva minute. Când aveam 7 ani, am învățat un algoritm pentru o săptămână și colectate zarurile în medie de 1,5-2 minute, decât a lovit prietenii și colegii lor. De aceea eu numesc această metodă de asamblare a unui „simplu“. Voi încerca să explic totul „pe degete“, aproape fără imagini.

Cube se va colecta în straturi orizontale, primul strat, apoi al doilea, apoi al treilea. Procesul de construcție va împărți în mai multe etape. In total vor fi cinci.

La începutul cubului demolat (dar întotdeauna centre de pe teren).

Mulți oameni pun întrebarea: „Eu fac totul așa cum scrie în algoritmul, iar cubul nu este încă de gând să. De ce? „De obicei, o ambuscadă de așteptare pentru ultimul strat. Cele două straturi merg ușor, dar a treia - bine, nimic. Totul este amestecat, începe să re-aduna din nou două straturi, și din nou în adunarea de-al treilea toate agitat. De ce poate fi aceasta?

Există două motive - evidente și nu atât:

Evidentă. Nu urmați exact algoritmii. Suficient pentru a face o tură în direcția greșită sau sări peste unele rândul său, pentru a se amestecă întreg cub. În stadiile inițiale (la asamblarea primului și al doilea strat) rândul său greșit nu fatale, ci în ansamblul celui de al treilea strat mai mică eroare conduce la o numită agitarea completă a straturilor colectate. Dar dacă toți ar trebui să se reunească doar să urmezi algoritmul de asamblare de mai sus. Formula testat tot timpul, acestea nu sunt erori.

Nu este foarte evidentă. Și, probabil, acesta este cazul. producătorii chinezi fac cuburi de diferite de calitate - de la profesionale cuburile liga pentru a construi rapid în sus de mărunțire în mâinile sale, la prima rotație. Ce fac oamenii de obicei, atunci când Kubik rupt? Da, băț rostogoli înapoi cuburi, și nu aburit cu privire la modul în care acestea au fost vizate și ce loc în picioare. Și nu poți face! Mai degrabă, este posibil, dar probabilitatea de a colecta apoi cubului Rubik este foarte mic.

În cazul în care cubul sa prăbușit, și asamblate incorect, atunci ansamblul de-al treilea strat este probabil să aibă probleme. Cum de a rezolva această problemă? Din nou colaps și asambla în mod corect!

Cum să se plieze cubului Rubik
Pe zarurile cu colectate două straturi trebuie să fie atent șurubelniță plat sau un cuțit pentru a desface capacul cubului central al treilea strat, scoateți-l, o șurubelniță mică Phillips pentru a deșuruba șurubul, nu pierde-primăvară încărcate în același timp, uzura pe șuruburile. Trageți cu grijă de colț și laterale blocuri de al treilea strat și lipiți-le dreptul de culoare la culoare. La sfârșitul inserției și fixați otkruchenny cub centrală anterior (nu strângeți prea tare). Agitați al treilea strat. Dacă se dovedește bine, slăbiți șurubul, dacă este prea ușor - strângeți. Este necesar ca toate fețele au fost filare cu aceeași forță. Apoi închideți capacul cubului central. Totul.

Nu se poate deșurubare, porniți orice chip de 45 °, cârlig cu degetul, un cuțit sau șurubelniță un plan de cuburi șirag de mărgele și trageți-l. Numai acest lucru ar trebui să fie făcut cu atenție, pentru că puteți rupe bara transversală. Apoi, pe rând pentru a trage cuburi dorite și introduceți-le înapoi în loc deja aliniate corect. Odată ce totul este pus împreună o culoare la alta, va avea aceeași inserție (fixați) cubul de bord, care, la începutul și la scos (sau oricare alta, dar placa, deoarece se introduce colțul pur și simplu nu va funcționa).

După acest cub pot fi amestecate și ușor de a colecta algoritmul de mai sus-menționat. Și acum, de asemenea, el doar aduna! Fără o astfel de procedură „barbar“, cu un cuțit și o șurubelniță, din păcate, nu se poate face, pentru că dacă după razvalivanie Cube pliat în mod incorect, colecta rotația nu funcționează.

PS: dacă nu poți aduna chiar două straturi, atunci trebuie să facă mai întâi sigur că, chiar dacă centrele sunt în locurile potrivite. Poate cineva sa mutat capacele centrale. Colorația standard, ar trebui să fie de 6 culori, opuse alb galben, albastru opus verde, portocaliu opus roșu. De obicei, partea de sus alb, galben de jos din față, portocaliu, roșu spate, dreapta verde, albastru la stânga. Dar, exact poziția relativă a culorii este determinată de cuburi unghiulare. De exemplu, puteți găsi un colț alb-albastru-roșu și a vedea ce culoare se află în sensul acelor de ceasornic. Deci, în cazul în care albul de sus, dreptul de a fi albastru și roșu în față.

PPS: dacă cineva a făcut o glumă, și nu doar rearanjat elementele etichetelor cub și-stick, apoi se colectează cub la toate nerealiste, deoarece nu se încadrează în afară. Nici o șurubelniță nu va ajuta aici. Este necesar să se calculeze dacă etichetele au fost re-stick, și apoi lipiți-le în loc.