practica religioasă musulmană (întrebări și răspunsuri)

Acum nouă ani, am învățat mai întâi să se roage. Ilas se roagă și postesc timp de trei ani, dar apoi sa căsătorit și a avut două fiice, învârtit cu viață (deși știu că acest lucru nu poate fi o scuză), iar apoi a încetat treptat să se roage, dar eu cred și iubesc pe Dumnezeu. Pot să vă rog să-mi spuneți cum să se roage, și dacă ar trebui să umple datoriile „Ibadah“ (datorie obligatorie rugăciuni și zile pierdute de post obligatoriu)?Rugăciunea în Islam presupune dorința omului ei: mentală și fizică. pregătire mentală înseamnă prezența în inima de intenție (Niyat) se roage. Intenția, ca parte integrantă a rugăciunii în sine, este „direcția inimii.“ Au intenția în inimă să se roage - apoi realiza întreaga ființă - intuitiv, eficient și în subconștient - nevoia lui de a comunica cu Dumnezeu. Intenție (Niyat) ar trebui să umple inima, de sondare din interiorul chemarea la rugăciune. Numai un apel zilnic la puterea fără margini a Celui Prea Înalt, trup dedicat și suflet rugăciuni regulate, există o garanție că persoana nu va avea de suferit sentimentul de neajutorare, singurătate și neputință, pentru că se va baza pe Cel Atotputernic și milostivul Dumnezeu, făcând tot posibilul lui cel mai bun.


Amintiți-vă că sunteți un model și ghid spiritual copiii tăi. Și este de la tine sunt conforme cu practica religioasă și consecvență în bine va depinde de măsura în care copiii au absorbit spiritul și tradițiile Islamului. Într-adevăr, moralitate și religie, insuflat de la o vârstă fragedă, devenind nucleul care nu poate fi rupt sau instigarea lui Satana, nici schimbarea circumstanțelor vieții.

În ceea ce privește „Ibadah datoria“, atunci ai nevoie pentru a face pentru (FARD) rugăciuni imperfecte obligatorii și zile pierdute de post luna Ramadan, începând din momentul de vârstă, determinată de pubertate.

Aș dori să știu: cum realizez o rugăciune, dacă am o sarcină de 7-ommesyatse? Elvira.

Sunt însărcinată și acum nu simt foarte bine. În acest sens, am încetat să fac namaz, să reînnoiască toate, dar imediat ce am face mai bine. Este păcat că nu mă pot ruga acum? Karina.

Rugați-vă în măsura puterea și capacitățile, a minimiza gama de mișcare, cum ar fi a nu face metanie, ci doar se aplecă în față și de locuințe rostind cuvinte necesare stând pe un scaun.

Există excepții de la mama obligația namaz copilului? De exemplu, în cazul în care copilul se plânge foarte mult, și nimeni altcineva acasă, iar rugăciunea merge, dacă ea ar trebui să renunțe la copilul și să facă rugăciunea? Sau poate calma copilul, apoi compensa această rugăciune?

Se poate calma copilul și apoi se combină cu a doua a treia sau a patra rugăciuni a cincea, în general, în intervalul de timp / 5 /.

Dacă eu, o fată, nu poartă văl, dacă rugăciunea mea este acceptată?

Dacă efectuați toate condițiile. necesare pentru rugăciunea (ablutiunii, direcția, de închidere „aurat și așa mai departe. d.), apoi de rugăciune-rugăciune înalt grad, și nu-l îndoi.

În cazul în care o femeie să poarte un văl în timpul abluțiunea înainte de rugăciunea namaz?

Acest lucru nu este necesar canonic.

Te rog spune-mi dacă o femeie atunci când se face ghusl să nu udați capul și părul complet, și numai apă pentru a umezi scalpului?

Dacă o femeie plină de spălare a părului este dificil, este suficient să toarne apă peste cap până când pătrunde la rădăcina părului, și apoi petrece între părul ud de mână.

Am venit recent la credință, și am avut această întrebare: în timp ce pentru scăldat ca un cap de apă umed femeie? Trebuie să eliminați batista și umedă în direcția de la frunte la partea din spate a capului, sau puteți umezi doar parul de la baza fruntii? Beers.

Ar trebui să fie șters cu mâinile ude parul din cap (cel puțin ¼ din păr). 1/4 parte - este minima obligatorie (fard) a savanților Hanafi. Teologii Shafi'ites spune destul de ușor de circulație chiar și umed cu mâna prin păr. Dacă se dorește, puteți freca întregul scalp, este Sunnah.

Este posibil ca femeile să se roage namaz-desculț? Rita.

Pe această problemă, există mai multe păreri. Pentru a fi complet sigur de capacul aurat“. mai bine atunci când efectuează rugăciune namaz uzură șosete.

Acum este foarte frecvente ciorapi de nailon, ciorapi și șosete. Este posibil să ne rugăm în aceste produse? După picioarele trebuie să fie șosete prea închise, dar transparente de nailon.

Este mai bine de a utiliza aceste ciorapi, dresuri, șosete, nu sunt translucide. În același timp, doar în cazul, știi că oamenii de știință hanefită Madhab nu aparțin piciorului „AURAT, care trebuie neapărat să fie acoperite, în special atunci când se face rugăciunea namaz.

Am nevoie să se spele pe crema de pe fata inainte de spalare. Larissa.

Prin utilizarea judicioasă creme și loțiuni nu au nevoie de nimic special să se spele off, și nu trebuie să, deoarece pielea va dobândi necesare. În cazul în care un strat gros pe fata de fundație, pudră, și așa mai departe. P. La care pielea nu respiră, atunci ar trebui să clătiți.

Linia de jos: Satana, uneori glumind asupra unor chestiuni extrem de sensibile, în special în de puritatea rituală. Din păcate, el poate conduce o persoană (cu un apel la psevdonabozhnosti), până la punctul că el persistent și consecvent va spăla stratul de grăsime naturală de pe fața pielii sau mâini. Aceste extreme sunt dăunătoare și periculoase. Profetul (salla SAWS) a avertizat, / 6 / „spectacol sensibilități excesive și severitatea excesivă mor [se strice]“.

Te rog spune-mi de ce, în cazul în care Islamul o femeie are aceleași drepturi ca și un om, ea nu se poate ruga în moschee? Unde este?

Femeia se poate ruga în moschee. Dar, în anumite zone, uneori, există obiceiuri și tradiții ( „ADAB“, „adat“), în care femeile nu participă la moschei, și există un anumit sens.
Locul principal de rugăciunile lor, rugăciuni pentru femeie ca gospodină este casa ei. Pentru bărbați - o moschee, deși se poate ruga acasă și la locul de muncă.

La Profetul Muhammad (pacea fie asupra lui și Allah) are următoarele remarci cu privire la subiect:

- „Nu interzice femeilor să meargă la casa Domnului [moscheea]“ / 7 /

- „Nu interzice femeilor să meargă la moschee, dar casa lor - e mai bine pentru ei [un loc de rugăciune]“ / 8 /;

- „Dacă soția vrea să meargă la moschee, atunci nu-i interzice să“ / 9 /;

- „Nu interzice femeilor să meargă la casa Domnului [moschee]! Dar să meargă ei nu folosesc tămâie [adică, fără a implica feminitatea lor excesivă și atenția manifestările oamenilor străini] „/ 10 /;

- Soția lui Ibn Mus'uda a spus: „Dacă vreunul dintre voi, femeile care au mers la moschee, să nu folosească parfum parfum“ / 11 /.

O dată am fost în mod constant obsedat de „Nazaire“ (promisiuni). Și nu-mi amintesc ce motiv, a dat „Nazaire“ pentru a face rugăciunile care lipsea în zilele critice (și ambele FARD. Si Sunnah. Și „ciocni“). Dar acum, citind o cantitate mare de literatură, am început să simt că am făcut greșit, citind rugăciuni. Vă rog să mă sfătui ce să fac, și am îngrijorat în mod constant cu privire la aceasta.

Nu aveți nevoie pentru a face aceste rugăciuni și la subiect. Se poate, în orice caz, în conformitate cu post suplimentar în termen de trei zile (ca răscumpărarea promisiunea pe care le-a dat).

Cum pot fi curățit de păcatele din trecut? Eu fac namaz. Ce altceva trebuie să fac la Allah să mă ierte? Și asigurați-vă dacă să facă rugăciunea cu soțul ei? Zalina.

Rugăciunea - este datoria de zi cu zi a unui musulman (musulman), nerespectarea cu păcatul său înaintea lui Dumnezeu. În ceea ce pentru păcatele din trecut, atunci trebuie să se pocăiască sincer, cu intenția de a nu comite acest lucru să continue, și într-adevăr, niciodată nu a comis. Coranul spune: „Eu [Domnul lumilor, indiferent de ce] poate ierta pe toți cei care (1) sa pocăit [nu mai justifica crimele și delictele, realizat păcatul păcat], (2) a crezut [a fost de acord cu preceptele credinței], (3 ) a început să facă fapte [altruiste] și apoi [deja fără să se întoarcă] (4) a urmat calea cea dreaptă [de fapt, trecandu păcatele evidente și întotdeauna se întoarce la Dumnezeu, dorește, intenții bune, bunătate și generozitate față de alții, nu numai pe podea. Aceasta este onorat cu iertarea lui Dumnezeu tuturor celor care au venit pe această cale, chiar înainte de moartea sa nu este rulat cu el] „(Sfântul Coran, 20:82).

Namaz face cu soțul ei, dar nu obligatorie, în cazul în care există o astfel de posibilitate, este mai bine să ne rugăm împreună.

Am nevoie să poarte un văl atunci când soțul meu citește namaz? F. 45 ani.

Sunt singur într-o familie de musulmani. Aflați totul, de la site-ul dvs., nici nu am de ajutor și nu a explicat. Toate rudele mele râd de mine, mă rog ca toți să fie respectate. Ei râd și sună-mă. Mi se pare foarte trist, dar eu țin. Și Allah a spus, vă vom recompensa pentru răbdare! Cum ar trebui să răspundă la ele când mă cheamă? Prompt. Malika (Nastya), 16 ani.

Răspunsul ar trebui să fie: note bune, alegerea vocației și pregătirea pentru colegiu. Părinții tăi te și raționamentul tău va lua, valori în serios numai atunci când atinge în viață pentru ceva tangibil, introduceți numărul de succes și de a realiza propria lor, iar acest lucru - disciplina dură și munca grea, ce religie este, și ar trebui să devii un bun suport .

Dragă Imam, soțul meu și intenționez să fac un pelerinaj la Mecca în acest an. Te rog spune-mi cum, în zilele de demult femeile întârzie debutul menstruatiei? Scuzați-mă pentru această întrebare, nu aș îndrăzni să vă întreb, dar metodele moderne (utilizarea pilulelor contraceptive) nu sunt acceptabile pentru mine. Am probleme cu pieptul, iar medicii nu mi-au permis să ia aceste pastile. Dacă știi răspunsul, te rog. Sh

teologii moderni discută posibilitatea unei întârzieri artificiale debutul reglementării prin intermediul unor medicamente moderne este permisă în ceea ce privește jeun luna Ramadan, și de pelerinaj la problema, care prevede că cel mai important lucru - absența efectelor nocive la feminin corp / 12 /.

Eu însumi cred că încălcarea artificială anuală a femeilor perioadelor menstruale dificil de a găsi inofensiv, deoarece organismul va necesita timp și efort, pentru a intra într-un ritm regulat pentru el.

În ceea ce privește pelerinaj, și cu atât mai mult hagialâcul care este obligatorie o dată în viață și este un ritual complex și de lungă durată, după obținerea aprobării medicale posibilitatea transferului artificial perioadelor menstruale de droguri. impedimente canonice în acest nr.

Transmise ca Aisha, soția Profetului, supărat, ceea ce sugerează că, din cauza regulamentului, care a început cu ea, ea nu va fi în măsură să facă un pelerinaj (pe motiv de încălcare a purității). Dar mesagerul Celui Prea Înalt a explicat că este concluzia infidelitate și a spus, „pentru a efectua toate acțiunile care fac pelerinii (în mod obișnuit pentru a efectua toate prevederile pelerinajului), cu excepția Tawaf (circumambulation ritual în jurul Kaaba). Tawaf te angajezi după purjată (la sfârșitul menstruației și după ablutiunii completă, necesară pentru achiziționarea de puritate) „/ 13 /.

O interdicție asupra atinge Scripturile celor care nu au nici o puritate rituală în hadith spune: „Nu atingeți Coranul [este araba originală], dar pentru a curăța» / 16 /.

Dar aș nota că acuratețea este discutabil hadis / 17 /.

Cei mai mulți oameni de știință musulmani sunt de părere că, atunci când o persoană care deține originalul Coranul Sfânt necesită o puritate rituală. În același timp, este posibil (în funcție de unii) că o persoană poate fi obligat să păstreze Coranul și să-l folosească atunci când nu există nici o puritate rituală, de exemplu, în cazul studia-o în școală / 18 /.

Dar despre citirea Coranului (de exemplu, din memorie), lipsa unui complet de spălare previne acest lucru, în cazul în care se referă la intenția de lectură tocmai a Scripturii, și nu ca o mențiune (dhikr). In absenta spalare mici (Wudhu) Koran citirea din memorie sau poate dintr-o foaie și nu este exclusă.

/ 1 / Hadith Abu Qatada al-Ansari; comunicare. x. Al-Bukhari. A se vedea. Al'Askalyani A. Fath al-Bari bi Sharh Sahih al-Bukhari. T. 2. 175 Hadith № 516.

/ 2 / Unul dintre motive împietrire și insensibilitatea inimi - este non-participarea la rugăciunile de vineri, predici vineri neslushanie. Profetul Muhammed (pacea fie asupra lui și Allah) a avertizat: „Dacă oamenii nu se opresc după rugăciunile de vineri, Atotputernicul va sigila inimile lor. Ei devin neglijent, neglijent, neatent. " A se vedea. An-Nawawi Y. al-Nuzha muttakyn. Sharh Riyadh al-Salikhin. T. 2. 78 Hadith № 1151.
Rețineți că o vizită de vineri rugăciunea este obligatorie doar pentru bărbați.

/ 4 / Hadith din Abu Hurayra; comunicare. x. Al-Bukhari. A se vedea. Nuzha al-muttakyn. Sharh Riyadh al-Salikhin. 1. P. T. 298 Hadithul № 387.

/ 5 / Pentru detalii, a se vedea. Alyautdinov Sh musulman pravo1-2.S.325-335.

/ 6 / Hadith de la Ibn Mas'ud; comunicare. x. Ahmad, Muslim și Abu Dawud. Cm. As-Suyuti J. Al-Jami „ca-sagyr. C. 569, Hadith № 9594, "Sahih".

/ 7 / Hadith de la Ibn Umar; comunicare. x. Musulman și Ahmad. Cm. As-Suyuti J. Al-Jami „ca-sagyr. S. 583, hadithul numărul 9869, "Sahih".

/ 8 / St. X. Ahmad și Ibn Majah. A se vedea. Al-Shavkyani Uí Neill M. Al-o fotografie de profil. La 8 m. 3. T. C. 138 Hadithul № 1036.

/ 9 / Hadith de la Ibn Umar; comunicare. x. Al-Bukhari, Muslim, o-Nasa'i și Ahmad. Cm. As-Suyuti J. Al-Jami „ca-sagyr. S. 32, Hadith № 423 "Sahih".

/ 10 / Hadith din Abu Hurayra; comunicare. x. Ahmad și Abu Dawood. A se vedea. Al-Shavkyani Uí Neill M. Al-o fotografie de profil. La 8 m. 3. T. C. 138 Hadithul № 1037.

/ 11 / St. X. Musulman. A se vedea. Al-Shavkyani Uí Neill M. Al-o fotografie de profil. La 8 m. 3. T. C. 138.

/ 15 / Vezi, de exemplu :. Al-Zuhayli B. Al-Tafsir Al-Munir. 14. T. C. 308.

/ 17 / Pentru detalii, a se vedea de ex. Al-Zuhayli B. Al-Tafsir Al-Munir. T. S. 14. 302; Al-Zuhayli B. Al-Fiqh al-Islami wa adillyatuh. La ora 11 m. T. 1. 537, 538.

/ 18 / Mai multe despre acest subiect vezi de ex. Al-Qurtubi M. Al-Jami „Do Ahkyam Al-Qur'an [Koran set de stabilit]. La 20, Beirut: Al Qutab'ilmiyya al, 1988. 17. T. C. 146, 147 ;. Al-Zuhayli B. Al-Tafsir Al-Munir. 14. T. C. 297, 302, 307.

/ 19 / Pentru detalii, a se vedea de ex. Al-Zuhayli B. Al-Fiqh al-Islami wa adillyatuh. La 11 vols 1. P. 537, 538 .; Al-'Askalyani A. Fath Al-Bari bi Sharh Sahih al-Bukhari. La 18 m. 2. S. T. 537.