Rețetă de culori naturale pentru casa cu propriile sale mâini

Vopsele cu propriile sale mâini


Când a fost ultima dată când ați pictat casa ta. )

În acest an, a trebuit să simt prețul de vopsea. Și, în același timp, obține o simt pentru modul în care sistemul pe care îl avem. „Salvează“ din cunoștințele suplimentare și aceste fluxuri.Am planificat să picteze casa, care este de 6 ani, și, împreună cu studioul și casa de oaspeți. Nu a fost încă transformat gri. Cum a început: un borcan pentru borcane, care nu este de ajuns, atunci nu vine. Ca urmare, vopseaua - a doua de deșeuri mărime în acest sezon - 20 de mii de ruble.

Eu cred că nu este rezonabil. Este ca și în cazul în care o femeie cumpără o rochie dacă ea coase bine, dar sunt prea leneș pentru a găsi dreapta model.

Este un lucru la 20.000 de ruble pentru a cumpăra răsaduri, semințe, ciuperci mycorrhizal - este pentru totdeauna atașamente! Sau iaz să sape secol. Sau 20.000 pentru a cumpăra plăci și acoperiș pentru a atașa cerdac - exact 20 de ani de inactivitate.

Vopsele cu propriile sale mâini


O vopsea? În primul rând, în esență, nimic în viața se schimbă. În al doilea rând, anii de vopsea suficient doar pentru 5-7, apoi un fel de strică starea ta de spirit.

Am decis că nu este înțelept să investească într-un non-semnificative. Cu cât vă puteți face pentru a picta. Mai bine, în orice cantitate, si foarte ieftin!

Pentru prima dată pe o vopsea de casă învățat de la prieteni în arcă - au pictat casa asa. Au trecut câțiva ani și am maturizat. Informații suplimentare de la ei.

Aici este partea finlandeză, am folosit reteta si gatiti-l. Locație am copiat - Nu-mi amintesc.


reteta finlandeză vopsea

Amintiți-vă cum Tom Sawyer trudit când mătușa Polly l-au facut vopsea gardul? Sa dovedit, în zadar noi toți petrecem atât de mult efort de vopsire a structurilor din lemn.

Finlandezii practice a constatat ca vopsea de ulei nu este propice pentru durabilitatea caselor din lemn. Studiile au arătat că, în vopseaua se acumulează umiditate creează mediul optim pentru dezvoltarea microorganismelor care distrug lemnul.

Este mai bine să se aplice partea noastră finlandeză, spun ei. Într-adevăr astfel de case, garduri sunt zeci de ani, fără a fi distruse. Propun și să promoveze finlandeză structură mai largă română pentru pictura case, clădiri și garduri. Acest lucru va economisi miliarde, este mai bine să se mențină stocul de locuințe, clădirea administrativă. partea finlandeză, sincer, o mană cerească pentru locuitorii satului, grădinari.

Compoziția finlandeză pentru vopsire:

făină de secară sau de grâu - 720 g
sulfat de fier - 1,560 g
sare - 360 g
Var pigment uscat - 1,560 g
apă - 9 l

Highlight, cum se spune, se află în respectarea strictă a tehnologiei de preparare a compoziției finlandeze. În primul rând, o pastă. Ia făină, a fost adăugată apă rece treptat, astfel încât să se aducă făină la consistența cremă groasă. Reziduul de la 6 L de apă se toarnă în stare fierbinte. Acum, pasta este filtrat și pus pe foc.

Amestecând constant, se adaugă sare, apoi sulfat de fier, var pigment uscat. Acum, reziduul a fost turnat în apă (fierbinte), pentru a produce o compoziție de vopsea de lucru.

Este aplicat pe suprafata cu o perie în două părți. Debitul de soluție - 300 grame pe metru pătrat. În cazul în care casa sau gardul a fost vopsit în prealabil cu vopsea de ulei, ea perii complet. Amorsarea nu este necesară. tratate gard Compoziția finlandeză poate sta fără reparații de până la 20 de ani.

Este cunoscut faptul că casa, vopsite cu vopsea de ulei, aerul este trecut rău. Compoziția nu are acest dezavantaj. Este recomandabil să se instituie producția de kituri cu instrucțiuni de aplicare compoziție finlandeză. Beneficiile vor fi pentru toată lumea.

Am citit această rețetă, inspirat și a decis să-l încercați. sulfat de fier nu mai este disponibil în magazine (sau au mult să se uite), dar el a fost pe „piața pasăre“ din Moscova. Cu siguranță, el este pe unele baze.

Vopsele cu propriile sale mâini

O mai mare mister a fost pentru noi „pigment de var“. Ea a trebuit să caute un pic mai mult. Mai întâi, trebuie să înțeleagă că acest lucru este, pentru a putea explica vânzătorii (acestea sunt toate ca unul, întreb din nou: „tei“ - „Nu“ - „Mel?“ - „Nu, nu - teiul pigment.“ - „Și ce. este? „)


Vopsele cu propriile sale mâini


Din chiar numele pigmentului - un supliment care specifică culoarea amestecului. Aparent, înainte de pigment a fost o marfă obișnuită. Cel mai adesea, este colorată fin măcinată argilă. Aceasta este, probabil, cel mai bun și mai ecologice opțiune. Eu, de exemplu, a evitat de pigmenți pe bază de oxid de crom (verde) și așa mai departe. Mai ales pentru că acestea sunt mult mai scumpe decât la sol argilos.

Ca rezultat, am găsit un fel de bază în regiunea Moscova, comercializare pigmenți. Am făcut o achiziție în comun, colectarea de comenzi pentru decontare.

Când am avut toate ingredientele - noi, rețeta specificată, preparat vopseaua. Pătură înfășurat găleată și casa pictat amestec fierbinte folosind pensula convențională și taie canistră de plastic ca un container temporar.

1. În cazul în care casa ta are elemente din lemn pe care doriți să le lăsați o culoare din lemn natural - nu-l atinge cu vopsea din copac sulfat feros se închide la culoare imediat. Sub vopseaua nu se poate vedea, dar dacă spălați - nu va fi gri din lemn (la fel ca placa veche și fără strat de acoperire).

2. Caps cuie galvanizat strat de zinc pierd (sulfat de fier este recuperat din zincul oxidant. Deci, nu putem cumpăra cuie galvanizate și fier imediat simplu, acestea sunt mai ieftine).

3. Aveți nevoie de o vreme însorită în timpul picturii și câteva zile după aceea.

4. Ploaia uda peretele ușor gras. Noi ne asigurăm că pereții nu sunt construite casa pentru ei de a freca in ploaie :) (există o compoziție cu adaos de ulei de in: scris, că el nu este gras).

Vopsele cu propriile sale mâini


Câteva cuvinte despre uscare ulei. Ulei de in natural este, mai presus de toate - ulei de in natural. Este, de asemenea, numit ulei de in tehnica.

Uleiul de in are un singur efect, din cauza care este folosit și pentru a acoperi lemnul: când este încălzit și depozitat pe copac - se absoarbe și se usucă pentru a forma un strat protector solid. Uscarea se datorează faptului că uleiul de semințe de in conține acizi grași nesaturați (omega-3 și altele). Nu toate ulei în cele din urmă seacă, o formă nu-uscat și lipicios la atingere filmului.

Toate uleiurile „normale“ de uscare vândute în magazine conțin un amestec de grăsimi vegetale și uleiuri sintetice. Prin ei înșiși, ei se usuce mai rău decât uleiul de semințe de in încălzit (sau nu se usuca deloc). Pentru pictori a fost convenabil (nu să se încălzească și apoi nu așteptați până uscat) - producătorii adaugă la amestecul de uleiuri agenți speciali (uscătoare), accelerarea procesului de uscare ulei.

Din nefericire, cele mai frecvente și mai simple (ieftine) aditiv - compuși de plumb. Prin urmare, lacul nu este recomandat pentru utilizare în interior.

ulei de in tehnica nu este atât de ușor pentru a obține, dar în aproape fiecare supermarket are ulei de in alimente normale, în valoare de aproximativ 100 $ per litru (sunt mai multe, dar de ce?). Poate că ești norocos să cumpere și restante, dacă vă întrebați manager de bunuri.

Există, de asemenea, o experiență interesantă pentru a acoperi podeaua cu ulei de in cu ceara.

Vopsele cu propriile sale mâini


Tigaia încălzit ulei de in, pentru a pune o bucată de ceară de albine naturală (0,5L de ulei - de mărimea unui polmizintsa bucată). Temperatura uleiului a fost determinată prin scufundare într-un ulei meci. Dacă începe să „shkvorchat“, atunci este timpul pentru a picta. Peria este cel mai bine să folosiți o perie cu par natural, plasticul se va topi. În cazul în care uleiul este supraîncălzit, cel mai bine este să așteptați să se răcească, pentru că altfel perie naturale „zakucheryavitsya“.

Uleiul este aplicat pe suprafața nu este la fel ca în pictură, și frecat cantități mici: o perie de mac puțin și apoi cu o forță de freacă pe suprafața cât mai mult posibil. Firește, consiliul ar trebui să fie nu numai curate, uscate si rindeluite, dar, de asemenea, lustruit, se reduce consumul de ulei și face suprafața mai plăcută la atingere, aproape lucioasă.

Lucrările la frecarea de ulei - exercițiu bun :). Dar mai bine votrosh, calitatea mai mare va fi de acoperire. Nu uita despre temperatura uleiului. Dacă se răcește - este necesar să se încălzească din nou (ulei fierbinte pătrunde mai adânc în lemn).

Așa că am acoperit jumătate din podea la etajul al doilea al unui singur strat. După trei ani, care acoperă nu numai șters, dar a devenit și mai netedă și mat-lucios (opțiune intermediară între luciu și mată de bord simplu). Culoarea lemnului nu sa schimbat deloc.

Așa cum am acoperit doar jumătate din podea (dacă nu în timp, și apoi - nu a existat nici un moment), dar a se vedea acum diferența dintre etajele acoperite și neacoperite. arată acoperite la fel de bun ca acum 3 ani, chiar și, probabil, mai bine, din cauza picioarelor suplimentare de lustruire. podea neacoperită câștigat nuanță ușor pal gri (comparativ cu acoperit) și mai Rassokha.

Acest lucru este ceva pentru a compara :. Cu nici acoperită de podea și podeaua pe veranda la primul etaj, acoperite cu „lac Yachting“ podea neacoperită câteva devine gri, iar în cele din urmă cui crăpat, zgâriat și șters (parțial din cauza molidului moliciune) și crăpate, zgâriat și a șters - întuneca. Și acest lucru a fost întâmplă de 2-3 ani de funcționare.

Dacă aș fi cunoscut în prealabil - imediat la întreaga podea acoperită cu ulei de in încălzite cu ceara (dar este nici o experiență de a observa zonele acoperite ale abraziunea mai intensă pe verandă, în hol). Dar pentru moment - este cea mai bună și stabilă versiune, și este foarte ieftin.

„Yachting lacuri“ pare a fi mai potrivite pentru lemn tare. Cu toate acestea, el - fisura, murdare tampoane. După 3 ani, forma deja neglijent.

În acele părți ale casei, în cazul în care rar plecat înainte de a - puteți lăsa și o podea de lemn. De-a lungul timpului este oarecum slabă, dar nu este o problemă.