Sensul comunicării între oameni, în care el este pentru tine personal, prosperitate

Care este sensul comunicării

Desene animate de Herluf Bidstrup

Pe acest subiect chiar și într-un fel e rușine să o spun, dar ea întotdeauna vine in consultanta de afaceri si coaching-ul personal. Aici este un exemplu tipic, sau mai degrabă două.Primul exemplu: raportul dintre părinte - copil.

Dulce doamnă plânge fiica ei „i-am spus, am spus, și ea nu ma asculta ....“ Eu întreb: „Ce vrei pentru fiica ta?“. Nisa doamna a răspuns că ea a vrut fiica ei să găsească în mod independent, drumul în viață. În același timp, ea arată în mod constant să-i ce să facă.

contradicție amuzant. Nu-i așa? Omul vrea să obțină comportamentul adolescent de sine și pentru adulți, în același timp, lipsindu-l de posibilitatea de a demonstra dorința și inițiativa lor. Cel mai uimitor lucru este că doamna frumoasă nu a văzut nici o contradicție. Se eludează mintea ei. Ce crezi, dacă se poate atinge obiectivele dorite și de a face fiica independentă, un adult?

Al doilea exemplu - conflicte la locul de muncă.

Șeful se plânge că toți subordonații săi lipsa de inițiativă „govnoklyui“. Îl întreb ce face cu ei, pentru a le transforma în acțiune „negovnoklyuev“? El răspunde vesel, „am tipat eu la ei și în mod constant a pus meu“ botul pe masă! " Eu întreb următoarea întrebare: „Ce se întâmplă cu ei în aceste momente“. Șeful a răspuns imediat și cu încredere: „Ei sunt în fața mai tupeyut“!

Poate acțiunile capul nostru minunat duce la faptul că subordonații săi brusc mai înțelepți, vor câștiga inițiativa și de afaceri perspicacitatea? Ce crezi?

Care este punctul de comunicare între oameni?

Și dragă doamnă, cu experiență de lider și să intre în comuniune cu ceilalți. L-au pus în emoții și energie. Dar rezultatul este întotdeauna opusul a ceea ce doresc. Poate că ei nu au auzit, iar dacă a auzit, acesta nu a acordat o atenție cuvenită o înțelepciune bine-cunoscut: sensul de comunicare este determinată de rezultatele sale, nu intenții reale.

Sensul comunicării este determinată de rezultatele sale, nu intenții reale.

Ia-o înțelegere a acestei fraze. Pare să fie absolut clar, așa cum se spune „Captain Obvious“. Problema este că aceste dovezi nu afectează comportamentul de zi cu zi de aproape 100% din locuitorii pământului!

În comunicare, vrem ceva de interlocutorii noștri. În același timp, noi le percepem în același timp, ca telepați și roboți.

Din cauza numărului mare de mesaje noastre pe care le „navă“ interlocutori, sunt o continuare a gândurilor noastre și dialoguri interioare. Atunci când comunică între ele, noi, ca cele mai recente măgarii, rămân în convingerea că partenerii noștri în comunicare sunt conștienți de ceea ce este în joc. Și când ei nu fac, suntem extrem de surprins și supărat. La urma urmei, este atât de evident! Mintea noastră centrată pe sine nu se poate gândi că intervievatul săraci nu este absolut conștient de ceea ce ai crezut înainte de a deschide gura și a rostit ceva. Se întâmplă în interiorul nostru. Și numai acolo. Și nimeni altcineva nu știa despre asta.

Care este rezultatul acestui dialog? Iritare, neînțelegeri, conflicte și certuri des. Îl vrei?

Pentru că noi percepem interlocutorii noștri, ca ființe lipsite de emoții, având în memorie de 100% și viteza de comutare. În plus, am nega existența lor obiceiuri, simțurile, sistemele, credințele și situațiile lor de viață, etc.

Iată cum arată.

Brutalizat șef striga la un subordonat, „Ți-am spus că raportul nu se poate scrie bine.“ În mod implicit, șeful presupune că:  • sclav nimic în imposibilitatea de a uita,
  • el nu avea obiceiuri,
  • el poate învăța ceva nou de la prima dată.

Și, cel mai important, nu ia în considerare faptul că șocul strigăte și insulte nu contribuie întotdeauna la o percepție pozitivă a informațiilor.

Ce consecințe poate duce astfel de contacte?

Sclavul a fost în cele din urmă convins că șeful său - o fiară, șuncă și tiran, de la care mai bine să stai departe. Poate că va deveni ușor pentru a descrie sau nevroza. În plus, cu mare probabilitate, va exista o scădere de auto-evaluare, nu va fi auto-îndoială și vinovăție.

Va acest angajat „cea mai bună versiune de ei înșiși“, după o astfel de conversație? Am pe acest subiect au îndoieli serioase.

Micul exercițiu, pentru a înțelege semnificația comunicării cu oameni dificili.

  • Ce într-adevăr doriți să obțineți ca urmare a comunica cu ei?
  • Ce ai peste?
  • Ce faci pentru a obține ceea ce vrei?
  • De ce crezi că acești pași vă va permite să-l?

Dacă aveți un răspuns scris la aceste întrebări și vei fi complet sincer cu tine, te va confrunta cu aproape sigur de deschidere gravă, sau chiar șoc. Ca un exemplu, pot spune că un lider care a țipat la subordonați, ca rezultat al acestui exercițiu a dat seama că el doar îi place să umilească oameni și mediul lor apar „Mr. Perfect“. Această înțelegere a devenit o provocare serioasă pentru imaginea de sine. Din fericire, el a fost capabil să-l ocupe.

În următorul articol voi continua procesul de reflecție asupra modului subiectivitatea noastră denaturează rezultatele comunicării.

Care este sensul comunicării

Să începem cu modelele de comunicare, bazate pe cei trei ocupanți ai craniul. Este un model, nu o realitate. Ea este foarte mult simplifică tot ceea ce se întâmplă în voi. Cu toate acestea, acest model se bazează pe date neurofiziologice bine-cunoscut savant.

Experți, de fapt, izolat în structurile creierului nostru sunt trei zone principale formate în diferite stadii de evoluție și corelate cu personajul meu preferat: paza-Reptilenii, maimuță interior și oameni umplute. Daca te intrebi ce opțiunile pentru un astfel de model de scris de bestseller-uri din lume, cum ar fi „te pot auzi prin“ Mark Goulston și „Paradoxul cimpanzeu. Brain Management „Steve Peters.

Care este sensul comunicării

Care este sensul comunicării

Persoana în tine subliniază cu fermitate obiectivitatea și imparțialitatea. Cu toate acestea, acest lucru este un nonsens complet și nu este adevărat în nici un fel. Chiar dacă nu ia în considerare impactul asupra procesului de comunicare, care au guard-reptilieni și maimuța emoțională, exploatarea omului intern se bazează pe mecanismele invizibile la fel și nu mai puțin inconștiente de comunicare.

Care este sensul comunicării

Dacă ești un om, trăiești în maimuță cap de sex masculin. Dacă el comunică cu un alt mascul-maimuță, primul din dorința lui este „pentru a măsura păsărică“ și a verifica pe cineva care poate domina. În cazul în care de sex masculin vorbind cu o femeie, aceasta va fi în primul rând interesat de atractivitatea ei sexuală și posibilitatea de a se imperechea cu ea.

Care este sensul comunicării

Cea mai mare iluzie este că comunicăm controlul proceselor și a le gestiona. Mulți cred cu sinceritate ceea ce fac ei este de 100%.
De fapt, procesul de comunicare - o bucată necontrolată. Mecanisme de comunicare și neosoznavaemo foarte automatizat.

Care este sensul comunicării

Mulți cred că limba - aceasta este ceea ce ne face umani. Prin limbaj, învățăm cultura. Nu este „cultura“ cu o majusculă, și ceea ce ne transformă din „maimuțele goi“, într-un pic de ființe umane. Limbajul pe care îl învățăm automat în copilarie. Și acest automatism viața noastră tot viitorul joacă cu noi glume proaste.

Care este sensul comunicării

Noam Chomsky a spus odată, „Limba nu este făcută pentru comunicare și de gândire.“
În mințile noastre sunt formate, din cauza „trucuri“ a limbii există entități fantomă cu care vom începe să interacționeze. O persoană care dorește să îmbunătățească relațiile și de a le dezvolta. Cu toate acestea, în lumea reală, puteți „repara“ sau „construi“? Puteți repara o greșeală de scriere în text, să organizeze activitatea motorului cu ardere internă. Toate acestea - acțiunea mecanică simplă. Dar relația dintre oameni - nu este un obiect și nu un sistem mecanic.