Transportul de droguri la bordul aeronavei în bagajul de mână și bagaje în 2019

Trusă de prim ajutor în călătoria - lucru de neînlocuit pentru fiecare turist. Tabletele și picături toate cazurile de urgență pentru sine, antiseptice incluse în kit-ul de bază pentru o plasă de siguranță, și în boli cronice și a zborului următor ședere în străinătate, fără medicație cu totul de neconceput.Înainte de zbor este important nu numai pentru a colecta toate medicamentele de pe listă, dar, de asemenea, să o facă dreapta: Pentru a clarifica, ce medicamente poate aduce pe planul la bagaje și bagajul de mana, ia documentele însoțitoare, dacă este necesar.

Vamale traficul de droguri reglementările în planul

Regula principală - nu transporta substanțe narcotice și substanțe psihotrope. În același timp, nu toate medicamentele sunt vândute în mod liber în farmacii din Romania, puteți lua în mod liber cu ei în străinătate.

Volumul permise transportate în aeronavă este de medicamente foarte conventionale - pentru uz propriu, în timpul călătoriei. De regulă, în cazul în care numărul de pachete de droguri în bagajele de mai mult de cinci, serviciul vamal poate avea întrebări. Pentru a se proteja de amenzi pentru comerț cu ridicata și convulsii mici suspectate, înrola documentele ce confirmă nevoia de medicamente în aceste volume.

Toate transportate în tablete plane și picături, geluri trebuie să fie în ambalajul lor original (nu este nevoie de compactitatea pour pastile în mini-containere).

Asigurați-vă că pentru a verifica data de expirare a medicamentelor. tablete Restante și medicamente lichide (în special în cantități mari - de ex, cu o rezervă pentru o lună sau mai mult), pot fi clasificate ca fiind periculoase și interzise pentru transport.

Restricții vamale nu se aplică transportului de droguri în avioane zboruri interne, dar rămân transportul norma de fonduri lichide în cerințele pentru bagaje de mână pentru ambalare și termenul de valabilitate.

Acest lucru poate fi exportate în străinătate

Drogurile ilegale pe planul prin restricțiile referitoare la țară

Restricții vamale variază în funcție de țară, inclusiv mai mare decât în ​​România. De exemplu, în EAU nu este permisă trecerea de medicamente, care includ codeina. La trecerea frontierelor Uniunii Europene, Canada a interzis drogurile vin cu melatonina.

Corvalol și valokordin interzis în Lituania; nimesulid (substanțe active pentru durere „Nise“) nu este permis să fie importate în Germania. În unele țări este interzis metamizol de sodiu (analgină), inclusiv UE, SUA, țările din Asia.

de control la frontieră Mai ales atent de medicamente din Australia. În etapa de planificare a zborului va trebui să se pregătească și să ia cu rețete pentru preparate totul, inclusiv în România, a implementat, fără restricții și medicamente în bagajele verificate.

În conformitate cu restricțiile pot primi medicamente care au puțin de a face cu medicamente. Exemplul Serviciului Vamal Federal al site-ului: în turistul rus a dobândit într-o farmacie de ceai chinezesc pentru pierderea de greutate a fost descoperit o substanta puternic - sibutramina interzis pentru import în România; ca urmare a unui caz administrativ a fost depusă.

O complicație suplimentară este faptul că lista limitată la traficul de droguri și a celor ilicite este în continuă creștere, înainte de zbor, în orice caz, este necesar să se precizeze informațiile vamale ale sitului (țara de destinație și transplanturile).

Nu vom enumera întreaga listă de substanțe reglementate al căror transport poate duce la probleme pentru pasageri. Descărcați lista completă de stupefiante și substanțe psihotrope să fie controlate la intrarea România și Republica Belarus, Kârgâzstan, Kazahstan, Armenia, pe site-ul Comisiei Economice Euroasiatice.Pentru transportul de insulină înainte de călătorie este necesară pentru a elibera spetsdokument - pașaport diabetic.

Link-uri către site-ul web al FCS:

medicamente înregistrate pe planul

Pentru transportul de medicamente înregistrate va fi nevoie:

  • rețetă reală (sau judecata) medicului, eliberat în numele pacientului, indicând numele narcotice (psihotrope) substanțele demonstrat utilizarea în scopuri terapeutice, dozajul - rata de zi cu zi;
  • Un cec de droguri cumpărate și transportate (confirmă originea medicamentului);
  • reteta de traducere în limba engleză (suficient pentru majoritatea zonelor) - dezirabilă.

Pasagerii cu astfel de medicamente trec prin coridorul roșu - trebuie să completeze o declarație vamală.

Acest lucru poate fi exportate în străinătate

Medicația în bagajele de mână în avion

Regula principală a traficului de droguri în aer: pasagerul este permis să ia cât mai multe medicamente ca el va avea nevoie pentru întreaga durată a călătoriei. Notă: medicamente și produse dietetice pot fi transportate la bord, în recipiente mai mari de 100 ml și peste bagaj normal de mână (specificați în companii aeriene specifice regulilor), este de dorit să le împachetați într-o pungă transparentă cu fermoar.

Cele mai multe dintre picături (pentru nas, ureche) poate transporta în condiții de siguranță în avion. Amintiți-vă algoritm: familiarizați cu compoziția pentru prezența substanțelor interzise, ​​pentru a lua o cantitate limitată de medicamente - numai pentru recepție la bord, restul - în bagajul. Pentru lichide transportate în recipiente de volum mai mare s-ar putea nevoie de un certificat medical sau de prescripție, care să confirme că scăderea aeronavei aveți nevoie de ea pentru a se potrivi (de exemplu, dacă treci cursul tratamentului și picurare, la un anumit interval de timp).

Dacă suferiți de orice boală cronică, înainte de plecare, adresați-vă medicului dumneavoastră cu privire la modul de adoptare a unui medicament în ceea ce privește traversarea mai multor zone de timp.

În timpul transportului de medicamente vitale, în măsura în care este posibil răspândire a volumului dintre bagaje și bagajele de mână - pentru propria lor siguranță plasa. Luați în considerare, de asemenea, posibilitatea și regulile de dispozitive legate de transport și echipamente medicale.

practică comună - să nu ia bani de rău de mișcare pe un plan și să ia o pastilă în avans. Acest lucru se datorează faptului că mijloacele de mișcare de boală - potent (ca hipnotice), unele dintre ele pot conține substanțe care trebuie declarate import.

Transportul de lucruri atunci când pasagerul este adesea reglementat prin reglementările unei companii aeriene. De aceea, „Aeroflot“ permite să efectueze termometru medical și tensiometru cu mercur pentru pasageri; ace hipodermice în bagajul de mână este interzisă, cu excepția - un document pe justificare medicală. În conformitate cu regulile companiei aeriene „victoria“ în bagajul de cala nu pot lua medicamente, trebuie să le ia la bord.

Și, în cele din urmă, nu uitați că trusa de prim ajutor, standardele de siguranță, asigurați-vă că pentru a avea la bord fiecare aeronavă. Dacă nu vă simțiți bine, vă puteți referi la însoțitorii de zbor, tehnicieni instruiți de prim ajutor.

Acest lucru poate fi exportate în străinătate

Drogurile în bagaje

Baza pentru o trusă de prim ajutor turistic standard de la bordul aeronavei este luată de obicei la baza „tabara“ set - varietate mai largă de medicamente simple și sigure, care pot fi folositoare pentru una sau două săptămâni. Aceasta înseamnă răceli și antipiretice, prin intermediul tulburărilor de stomac și dureri în pancreas, analgezice (codeină fără - de exemplu, Citramonum) alergie, vindecare, iod, creion verde sau strălucitor (mai ușor să le ia decât peroxid de hidrogen). Setul minim poate lua cu tine, dacă zbura pe rata bezbagazhnomu și nu intenționează să cheltui bani pe bagaj, în caz contrar este mai bine să împartă volumul și să treacă partea cu lucruri într-o valiză.

Prin urmare, în bagajele în primul du-te toate medicamentele care nu se încadrează în standardele transportul lichidelor, dacă nu se poate dovedi nevoia lor în timpul zborului: este toate spray-uri și picături sunt luate „în rezervă“, conservanți lichizi în recipiente mai mari de 100 ml. Nu uitați că puteți aranja bagajele cât de fragilă (de exemplu, în cazul în care, în plus față de medicamente, există alte recipiente de sticlă).

Numărul de droguri în bagajele unui pasager se calculează numai pe durata șederii în țară.

Din moment ce bagajele vor fi supuse la schimbările de temperatură, puteți lua cu gheață uscată pentru răcirea anumitor tipuri de droguri și termos. O limitare comună a frigorifici în bagajele - până la 2 kg pentru fiecare pasager.

Lista de bază a medicamentelor pe drum și recomandările generale pot fi găsite în articolul „Safe Turism“.