Tratamentul Constipație al persoanelor în vârstă la domiciliu

Constipație și tratamentul lor la vârstnici ocupă un loc important în geriatrie moderne. Varsta intestinului hipotonie interfera cu viata implinita pentru mai mult de jumătate din populația cu vârsta peste 65 de ani. Boala cronică, tonusul muscular picatura, lipsa de exercitiu - toate acestea contribuie la probleme cu defecare.Constipatia în tratamentul vârstnici

Încălcarea defecare cu vârsta este larg percepută ca o variantă a funcției intestinale normale. Și această eroare complică foarte mult viața oamenilor care nu merg la medic, și lupta de zi cu zi, cu propria lor problemă delicată. Decât pentru tratarea constipației la vârstnici? Cum de a face față cu boala? Vom descrie în detaliu în acest articol.

Tratamentul de constipație la vârstnici

Tratamentul de constipație la vârstnici bazate pe normalizarea tractului gastro-intestinal, care se realizează numai printr-o abordare integrată a bolii:

 • corectarea obiceiurilor alimentare și normalizarea aprovizionării;
 • băut suficient;
 • creșterea mobilității;
 • executare regulată a exercițiilor fizice și masaj;
 • administrarea de medicamente care au un efect laxativ numai pe bază de rețetă;
 • controlul de auto-medicatie si abandonarea anumitor medicamente.

medicamente

Tratamentul de constipație în vârstă ar trebui să fie sub supravegherea unui medic și numai acele medicamente care prescrise de el. Utilizarea necontrolată a anumitor medicamente poate provoca dependență.

Pentru a trata constipatia pe urmatoarele grupe de medicamente utilizate la vârstnici:

 • Substanțele care irita mucoasa intestinală și cresc peristaltismul (Senado Senadeksin, Gutalaks). Aceste medicamente au o acțiune rapidă și nu poate fi utilizat pentru o lungă perioadă de timp.
 • laxative osmotice - grup Pharmaceuticals, care reține apa în intestin (sulfat de magneziu, Forlaks).
 • Prebioticele un efect laxativ. Nu creează dependență, dar efectul lor se produce nu mai devreme decât după 1-2 zile (Dufalac, lactuloza).
 • Fitopreparate. Legea pe scaun, le înmoaie, ceea ce facilitează îndepărtarea (Fitolaks, Fitomutsil).

In tratamentul constipatiei acute sau cronice la medicamentele vârstnici pot fi utilizate în diferite forme: tablete, supozitoare, suspensii, bomboane de mestecat. În selectarea de medicamente ar trebui să acorde o atenție la boli asociate, precum și alergii la componentele medicamente.

În cazul în care medicul dumneavoastră remediu prescris pentru constipație la vârstnici nu funcționează, trebuie să solicitați din nou un profesionist pentru selectarea medicamentelor.

remedii populare

După consultarea unui specialist este permisă tratarea constipației la vârstnici la domiciliu. În timpul examenului medical pentru a fi spus despre toate bolile cronice, precum și să se consulte cu medicul dumneavoastră dacă puteți utiliza una sau alta metoda de terapie popular.Constipatia în tratamentul vârstnici

Persoanele mai in varsta cu constipatie poate fi utilizat pentru tratamentul următoarelor rețete:

 • Compot de fructe uscate. Se toarnă apă clocotită într-o mână de caise uscate și prune. ușor se fierbe și se lasă la infuzat. Băutura este recomandat să bea un pic în timpul zilei sau în dimineața pe stomacul gol un pahar.
 • Sfecla. sfecla fierte să fie curățate și grătarul, apoi se umple cu ulei vegetal este ca o salata.
 • Chefir. Într-un pahar de produs din lapte fermentat pentru a adăuga o lingură de ulei vegetal, se amestecă bine și să bea înainte de culcare.

exerciții fizice

Executarea de exerciții de gimnastică a inclus nu numai complexe pentru tratamentul de constipație, dar, de asemenea, un bun mijloc de prevenire a funcționării defectuoase a intestinului. Persoanele în vârstă care au un stil de viață activ, suferă mai puțin și se simt mai tineri si mai sanatoasa decat colegii lor.

exercițiu terapeutic face posibilă consolidarea sistemului muscular și îmbunătățirea motilității tractului gastro-intestinal, ceea ce facilitează procesul de defecare. Prin urmare, exercitarea moderata este recomandat pentru tratamentul constipației de diferite origini la vârstnici.

Incarcarea care vizează creșterea motilității intestinale pot include unele dintre următoarele exerciții de mai jos. Dacă este imposibil de a efectua întreaga gamă de 2-3 este mai bine pentru a limita exercitarea, decât să nu le faci deloc. intensitate chiar mai mici, dar exercitiile fizice regulate stimuleaza tractul digestiv, pentru a reduce și de a promova scaun pentru a ieși.

 1. Culcat pe spate, apăsați alternativ un lucru după altul genunchi la abdomen.
 2. În picioare pe patru labe, ar trebui să se aplece la talie, și apoi în spate.
 3. Culcat pe spate, trebuie să arunce înapoi mâinile în spatele capului său și picioarele îndoite de la genunchi. genunchi în mod alternativ înclinat în fiecare direcție, fără a scoate lama de suprafață.
 4. Intins pe stomacul lui, rotiți ușor solduri si pelvis. Acest exercițiu ajută să se relaxeze muschii pelvieni.

Primul lucru pe care trebuie să acorde o atenție la tratamentul constipației la vârstnici, este mâncarea pe care le consumă zilnic. Este predominanța anumitor substanțe din dieta ajuta la normalizarea scaun sau din contră, să agraveze situația.

Constipatia în tratamentul vârstnici

În tratamentul constipației cronice la vârstnici ar trebui să fie pentru a limita utilizarea de produse, cum ar fi:

 • orez grișul de cereale și care au un efect de ancorare;
 • feluri de mâncare de grăsime;
 • dulciuri;
 • turte din făină de grâu (este mai bine să-l înlocuiască cojit).

Tratamentul constipației cronice

constipație cronică este frecventă la pacienții vârstnici, mai ales după 70 de ani.

Tratamentul de constipație cronică la vârstnici pe baza acelorași principii ca și eliminarea problemelor scurte cu defecare. Diferența este că accentul în normalizarea intestinului trebuie să fie făcut pentru a schimba stilul de viață, și utilizarea de medicamente numai în cazuri rare.

Ce se poate face?

De multe ori, atunci când există o problemă de constipație la persoanele în vârstă, ei nu merg la medic, și sa angajat în tratament la domiciliu.

Deci, nu merită, pentru că abordarea corectă a tratamentului de constipație pe termen scurt, este posibil să se normaliza intestinelor și a scăpa de dificultățile cu golirea acesteia. În cazul în care o persoană refuză să contacteze medicul, el trebuie să știe ce comportamentul său poate duce la probleme grave de sanatate.

La tratamentul la domiciliu de constipație ar trebui să fie conștienți de anumite reguli:

 • nu este permisă utilizarea în continuare a laxative, deoarece din cauza aceasta poate dezvolta hipotensiune intestinale;
 • nu ar trebui să trateze constipație prin utilizarea clisme. Metoda tetot dă rezultate doar pe termen scurt, dar nu elimină problema;
 • atunci când deteriorarea, apariția de dureri abdominale ar trebui să solicite asistență medicală de urgență.

Tratamentul de constipație cronică la vârstnici ar trebui să fie sub controlul terapeutului local sau proctolog. Lipsa studiilor regulate și utilizarea constantă a medicamentelor capabile să provoace prejudicii suplimentare pentru sănătate.

Gastroenterologi în orașul tău