Caracteristici sarcină a doua și diferențele față de primul

Se crede că orice proces care a avut loc mai devreme, creează experiența și priceperea. Deci, data viitoare procesul va fi mai ușor și relaxat. Ca urmare a acestei logici, multe femei considera ca a doua sarcina, in cazul in care va fi diferit de primul, singurul pozitiv. Totul este atât de greșit.Cum este individuală în fiecare persoană care trăiește în lume, atât de unic și povestea apariției sale în această lume. Sarcina și ceartă, atunci când primul scurs într-un anumit fel, atunci celălalt nu va fi neapărat aceleași. Cu toate acestea, diferența va fi în continuare, pentru că a doua sarcina derivă în special din modificările la femeile care au avut loc de la prima naștere.

Caracteristici ale sarcinii doilea

Cum este prima sarcina
Se așteaptă copilul pentru prima dată, însoțită de preocuparea pentru mama a nașterii necunoscută și viitor. În ciuda faptului că acest proces a fost deja efectuată o dată, sentimente, și se teme mama va fi prezent in timpul sarcinii a doua. Cu toate acestea, de data aceasta elementul adăugat de comparație: prima sarcină este diferită de cea de a doua, dacă a doua sarcină mai grea decât prima, și care are în general o a doua sarcină mai ales ...

Toate acestea și multe alte întrebări viitoare mama vrea să găsească răspunsuri, să fie în măsură să se pregătească pentru viitor. Desigur, procesul de sarcină și de muncă în fiecare mama va avea propriile sale caracteristici, și să se pregătească pentru toate nu funcționează, dar și oa doua sarcină mai ales că, în termeni generali în tabelul de mai jos:

Prima sarcină și nașterea ulterioară servesc adesea ca un mare ajutor o femeie pe drumul spre un al doilea copil. Faptul că organismul trebuie să experimenteze și să se simtă întregul proces de pregătire pentru maternitate, iar acum toate etapele sarcinii și forței de muncă va curge mai ușor și mai rapid, deși mai intens. Acelasi copil a este adesea născut la 2-300 gr. mai greu decât fratele sau sora lui, așa cum se dezvoltă într-un confortabil și pregătit condiții întâi născuți.

momentele critice ale sarcinii doilea

Cu toate acestea, nu trebuie să presupunem că a doua sarcina si nasterea - o chestiune neînsemnată. Există mai multe caracteristici, din cauza care a doua sarcină mai grea decât prima, și, probabil, mai periculoase:

Cum este prima sarcina

  • Cantitatea de timp care a trecut de la prima naștere. În ciuda faptului că cadrul strict și termenii de re-planificare a sarcinii nu este, medicii inca recomanda ca, dupa livrarea a da restul corpului în 1 - 2 ani. Datorită mare de încărcare și amortizare a corpului feminin în timpul sarcinii și de muncă, care au fost însoțite de o deficienta de vitamine si pierderea de sange. Acesta este timpul necesar pentru a restabili corpul și să se pregătească pentru o nouă sarcină.
  • Un alt punct este diferit de prima sarcina de a doua, este vârsta mama viitoare. În cazul în care considerați că experții, cea mai bună vârstă pentru sarcină și naștere unui copil sănătos este perioada cuprinsă între 18 și 35 de ani, după ce deja posibile dificultăți. Depășind pragul de 35 de ani, o femeie ar trebui să abordeze cu mai multă atenție și cu atenție problema sarcinii, asigurați-vă că să-l planifice cu medicul dumneavoastră, du-te prin toate procedurile medicale necesare și manipulări. Faptul este că ultima parte a sarcinii este plină nu numai cu diverse exacerbări ale bolii cronice in mama insarcinate, dar, de asemenea, riscul de dezvoltare a copilului, un risc ridicat de a dezvolta patologii și anomalii.
  • Acesta poate fi plină de operație cezariană de urgență după sarcină. În acest caz, expertii nu recomanda gravidă timp de cel puțin 3 ani de la nașterea anterioară. Faptul este că perioada de recuperare după o intervenție chirurgicală este lung, țesutul disecat trebuie să crească împreună așa cum ar trebui. livrare repetată poate provoca leziuni grave și mama, și firimiturile până la un rezultat tragic. Există, de asemenea, un fond psihologic, deoarece copilul prin cezariana nastere la o femeie este frica destul de natural de complicații re-operare și posibile pe de o parte si ca nasterea naturala pe de altă parte. Unii oameni cred că, după „Caesarean“ naștere poate doar „Caesar“ este o concepție greșită de a risipi, care poate o planificare atentă a sarcinilor și a consultării re viitoarea cu un obstetrician-ginecolog competent.
  • Conceperea unui copil în timpul alăptării poate afecta nu numai bunăstarea mamei, dar copilul nou-născut. Acest lucru nu este surprinzător, pentru că noua sarcina - un stres puternic nou, care are un impact semnificativ asupra procesului de alăptare mama nou-minted. Aceasta poate duce la o scădere atât a cantității de lapte produs, și să conducă la faptul că laptele va dispărea cu totul, iar firimiturile trebuie să se convertească la hrănirea artificială. Un alt detaliu este că procesul de alăptare declanșează eliberarea hormonului oxitocina, care, la rândul său, ajută la reducerea uterului și recuperarea acestuia după naștere, ceea ce înseamnă că, în cazul unei sarcini repetate, poate provoca o întrerupere.
  • Este de dorit să re-planifice sarcina prea repede după prima, și cu punctul de vedere al infecțios. După naștere, elasticitatea țesutului, lacrimi și fracturi de col uterin poate duce la pătrunderea agenților patogeni în uter și provoca avort. Nu mai puțin daune și poate introduce probleme în timpul proceselor inflamatorii și a sarcinii și boli sunt adesea întâlnite după naștere (de exemplu, endomertrit) și ar putea duce la avort spontan.


Cum este prima sarcina
Există o sugestie că alăptarea are un efect contraceptiv excelent. Adevărul în acest aviz nu apare un avertisment: acest lucru funcționează numai în cazul în care miezul este alimentat exclusiv laptele matern. Faptul că introducerea chiar și o intarcare minimă provoacă o scădere a lactației, care, la rândul său, este un semnal pentru organism pentru a restabili funcția de reproducere și declanșează ovulația. Rezultatul - o surpriză neașteptată, care poate rămâne neobservată pentru o lungă perioadă de timp, uneori până la un mișcări fetale. Motivul este faptul că ciclul menstrual după naștere pentru o lungă perioadă de timp este configurat, forma fizică a revenit la normal, procesul de concepție a vieții noi ar putea trece neobservate.

Pentru o astfel de situație nu sa întâmplat, este necesar să se acorde o atenție deosebită la problema protecției împotriva sarcinii nedorite, în special în primul an după nașterea copilului. Cea mai bună soluție ar fi consultarea cu privire la problema de contraceptie dupa nastere cu un specialist.

Rezumând

Sarcina - o mare de timp pentru întreaga familie, și mai ales cu o planificare adecvată pentru viitoarea mamă desigur. Dacă nu se grăbesc să repete și să ia în considerare nevoile corpului, a doua sarcina mai grea decât prima nu vor fi corecte. Cel mai probabil, vice-versa.

În cazul unei noi vieți în primele luni după nașterea unui copil, mama să fie foarte atenți la sănătatea lor, bine și bine să mănânce, asigurați-vă că pentru a lua vitamine si nu uita picioare, purtând ciorapi de compresie și ciorapi, și, desigur, un bandaj. Ai nevoie pentru a vedea medicul dumneavoastră în mod regulat și să fie sigur să urmeze recomandările sale. Cel mai important lucru, la mama mea, și miez a supraviețuit unei a doua sarcină și naștere în condiții de siguranță, este cheia fericirii familiei.