Care este registrul acționarilor și ceea ce este pentru

Care este registrul acționarilor și ceea ce este pentru?

Ce este un extras din registrul acționarilor

Mulți oameni registrul acționarilor pare la prima vedere conceptul de dificil și complicat și este greu de înțeles sensul său, în afară de problema în legea federală dedică mai multe pagini.Registrul acționarilor - este, mai presus de toate, un fel de bază de date care conține lista persoanelor care dețin acțiuni, tipul acestora, cantitatea, precum și informațiile necesare despre proprietarul datelor. Titularul acestui registru poate fi orice registrator sau emitent omis. În cazul în care mai mult de cincizeci de acționari prezenți în societate, un astfel de registru trebuie în mod necesar să fie efectuate de către registrator.

Acționarul este obligat să informeze registratorul cu privire la cele mai mici modificări, o modificare a datelor cu caracter personal, în caz contrar societatea este scutită de responsabilitatea încredințată și nu este răspunzătoare pentru daunele cauzate din cauza incapacității de a furniza aceste informații în timp.

La acționar are propria cheltuială, astfel încât să puteți ține evidența tranzacțiilor cu acțiuni - de vânzare, cumpărare, ipotecă. Oricare dintre operațiunile trebuie efectuate numai pe baza documentului respectiv și să fie bine format.

Organizarea și conduce jurnal special, în cazul în care următoarele informații sunt introduse în document:
• Tip;
• numărul de ordine perfectă de funcționare;
• În cazul în care garanția este vândută, aceasta va indica cu siguranță identitatea vânzătorului;


• Data tranzacției efectuate;
• Toate informațiile pe suport de hârtie, cu care operațiunea va fi efectuată;
• Numărul de intrare al documentului care confirmă acest lucru sau acea operațiune.

Înregistrarea ar trebui să fie înscrise în registru cel târziu în termenul legal - trei zile, această cifră poate varia - depinde de situație. Există momente când refuză intrarea în registru în înregistrarea relevantă, dar trebuie să fie dovezi substanțiale că stabilite prin lege sub forma unei liste.

Acționarul ar trebui să știe că registrul este doar o listă a persoanelor care dețin acțiuni sau din diverse motive au dreptul de a reprezenta proprietarul.

Pentru această listă a fost întotdeauna relevante, compania, care este angajată în comportamentul său, trebuie să asigure calitatea și funcționarea continuă a societății. Registrul este format din reviste și forme speciale de înregistrare, este demn de remarcat, și echipamente de software specializat. Cum să păstreze registrul acționarilor, interacțiunea cu emitentul, acționarii săi și organizația pe care o conduce, sunt descrise în reglementările în vigoare.

Cine are dreptul de a păstra un registru?
Menținerea unui registru al acționarilor are dreptul numai la o persoană juridică, și nimeni altcineva, este numit registratorul. Ele pot fi emitentul sau participantul profesionist la piața valorilor mobiliare, care este în mâinile unei licențe speciale. Înainte de a vă decide să meargă la acest lucru sau care compania pentru a afla soarta valorilor mobiliare, apoi, în primul rând, asigurați-vă că ea a fost cea care servește ca registratorul prezentat de către emitent. Documentele pe care le va fi dat ar trebui să fie întotdeauna sigilate de către grefier și semnat de către o persoană autorizată.

Care este declarația?
Acesta este considerat cel mai comun și popular document din registrul acționarilor la majoritatea indivizilor. semnificația și înțelesul său este identic cu declarația băncii, și datorită lui, puteți vedea modul în care numărul de acțiuni deținute la data depunerii acestei trimiteri. Pentru a obține o astfel de declarație de registru, ar trebui să prezinte un certificat pentru tranzacție. Trebuie remarcat faptul că furnizarea de informații din registru, precum și efectuarea diferitelor operații este un serviciu plătit, dar nu poate depăși 10 de ruble de normele stabilite în legislație.