Care sunt glucide în corpul uman

Și salut din nou, oricine este interesat de blog-ul meu. Astăzi, doresc să facă schimb de informații importante cu cei care sunt mai subțiri. Multe site-uri sunt sfătuiți să piardă în greutate, în primul rând pentru a elimina carbohidratii din meniu. Și știi ce este nevoie de carbohidrați în corpul uman? În ceea ce produsele pe care le au, și cu atât mai încărcată cu exces sau deficit lor.Ceea ce organismul are nevoie de carbohidrați

funcții importante de glucide în corpul uman

Carbohidratii (zaharuri) sunt compuși organici, care sunt o componenta importanta a celulelor si tesuturilor noastre. metabolismului carbohidraților la om contribuie la transformarea zaharidelor și a derivaților acestora în energie. Prin urmare, acești compuși organici ar trebui să fie prezente în dieta noastră. Energia din organism apare datorită oxidării glucozei. Este pur și simplu necesar pentru activitățile tuturor organelor. Mai ales creierul are nevoie de ea. Zaharidele acoperi până la 60% din energia organismului.

De asemenea, ele o funcție structurală (construcție). derivații lor sunt în toate celulele. La plante - această fibră, avem glucide complexe se găsesc în oase și cartilaj. Precum și membranele celulare. Zaharidele sunt implicate în formarea enzimelor.

Următoarea funcție la fel de important - protecție. secreția viscere în corpul nostru conțin carbohidrați și derivați ai acestora. Slime care este alocat glande protejează peretele gastrointestinal, pasajelor nazale etc. din germeni. Precum și influențele chimice și mecanice. Heparina (complex de carbohidrati-proteine) nu permite coagularea sângelui.

Ceea ce organismul are nevoie de carbohidrați

Există două funcții importante: de reglementare și specifice. Fiber datorita structurii sale grosiere îmbunătățește motilitatea intestinală. Aceasta, la rândul său, crește producția de toxine din organism. Pectina - o molecula de carbohidrați polimerici, stimulează digestia. În ceea ce privește funcțiile specifice - unele zaharuri sunt implicate în activitatea impulsurilor nervoase. După cum se poate vedea, importanta de carbohidrati pentru corpul uman este mare. Deci, nu, nici măcar pentru o figură frumoasă, da-le în sus.

Ce este simple și complexe carbohidrații

Compoziția de zaharuri simple includ zaharoză, fructoză și glucoză. Diferența lor în structura moleculelor complexe. Bomboane, tort, zahar - toate contin carbohidrati simpli. Alimentele care contin glucide simple sunt:

 • pepene verde
 • porumb fiert
 • dovleac copt
 • lapte
 • prăjituri
 • bomboane
 • produse făinoase
 • zahăr rafinat
 • Perioada (fructe uscate)

Aceasta nu este o listă completă a acestor produse este foarte mult (mai multe despre ele am scris în articolul „Ce este carbohidrati rapid și în cazul în care acestea sunt“) zaharuri simple umple foarte repede corpul cu energie. Ridicati de zahăr din sânge. Pentru a neutraliza excesul de zahar, insulina pentru a procesa glucoza in trigliceride. Acestea sunt elementele constitutive ale țesutului adipos. De aceea, carbohidratii simpli sunt mai puțin utile decât complexe.Ceea ce organismul are nevoie de carbohidrați

Prin compuși organici complecși includ amidonul, celuloza, glicogen, pectină. Sofisticate nu au numai din cauza structurii moleculare. Și pentru că absorbit de organism mult mai mult decât obișnuită. Căderea de sânge și, treptat, în cantități mici. Insulina nu trebuie să scape de ele sub formă de grăsime. Este aceste zaharide sunt utile pentru noi. Printre acestea se numără:

 • Kashi (îmi place foarte mult terci de dimineață cu banane)
 • legume
 • fructe proaspete
 • Fructe uscate (cele mai multe dintre ele)
 • Leguminoasele (mazăre, linte)
 • semințe de floarea soarelui
 • nuci

Aflați mai multe despre toate argumentele pro și contra acestui tip de carbohidrati, am pictat într-un singur articol de mari dimensiuni.

Care este indicele glicemic

Este o măsură a modului în care produsele alimentare afecteaza nivelul de zahar din sange. Și noi știm, cresc mai repede în zahăr din sânge, produsul mai nociv. Pentru majoritatea oamenilor, alimente cu IG scazut sunt de preferat. Excepțiile sunt sportivi, ei pot mânca alimente cu un IG ridicat. Acest lucru se face în timpul sau după eveniment, pentru a restabili rapid puterea. De exemplu, în culturism. Deci, ca un atlet în timpul formării consumă multă energie.

Ceea ce organismul are nevoie de carbohidrați

Sistematizarea unele GI, voi da una dintre cele mai populare nutritionistului M. Montignac tipizate. 50 g de glucoză pură în produsul este acceptat ca 100%. Acest lucru l-au ajutat să împartă toate carbohidratii sunt bune și rele. Produsele pentru care GR 50 sunt rele, acestea nu ar trebui să fie abuzate. GI 50 sau mai puțin - bună. Pentru a începe cu dăunătoare:

Ceea ce amenință excesul sau deficiența de carbohidrați

Cerința de zi cu zi pentru zaharidele pentru majoritatea oamenilor este 300-500 Dintre acestea, aproximativ 20-30% ar trebui să fie carbohidrati simpli. Sportivii și persoanele angajate în muncă fizică grea, pot mânca mai mult de 500 g zaharuri simple, prin urmare, nu ar trebui să fie mai mică de 40%. Cine vrea să-și piardă în greutate este de a reduce treptat consumul de glucoză la 200-250 de grame pe zi. respingere completă a acesteia va duce la încetarea metabolismului glucidic. Și amenință cu următorul text:

 • somnolență
 • dureri de cap
 • constipație
 • inhibarea activității mentale
 • tulburări metabolice
 • slăbiciune
 • tremur

Ați putea fi interesat: Sare: beneficiu sau efecte nocive asupra organismului uman? Expune mituri despre pericolele de sare

Corpul nostru se va începe să dea semnale despre eșecul și lipsa anumitor elemente din dieta. Nu le resping, asculta-l.

Ceea ce organismul are nevoie de carbohidrați

Lipsa de energie, în absența corpului zaharide deconteaza din proteine ​​și grăsimi. O astfel de substituție încalcă metabolismul sare, sarcina de rinichi. defalcare intensiv grăsime conduce la formarea de cetone, cum ar fi acetona. Ele se acumulează în organism și poate otrava celulele creierului. Dacă foame carbohidrati continuă - grasime este stocata in ficat. Acest lucru încalcă munca ei obișnuită. Deci, nu se implice în diete carbohidrati liber. Mai ales pe termen lung.

Excesul de zaharuri ca nocive ca deficienta. Aceasta duce la creșterea de zahăr, care este transformat în grăsime de insulină. In plus fata de obezitate, s-ar putea confrunta cu: ateroscleroza, boli cardiovasculare, diabet, probleme digestive (flatulență).

Toți ar trebui să fie măsura și utilizarea de zaharuri, de asemenea. Traducerea înfometare carbohidrați organism, conștienți de probleme potențiale. Cred că prețul unei astfel de dieta este prea mare. Dar, pentru a pierde în greutate și nu pune pe greutate, mananca suficient pentru a mânca carbohidrati dreapta.