cauze de blocare a contului, consecințe, și un ghid de acțiune

Lock cont - pentru că „lumea“ se numește suspendarea operațiunilor pe cheltuiala contribuabililor. Acesta este practicată pe scară largă de către autoritățile fiscale o modalitate de a se asigura că obligațiile care se aplică companiilor și întreprinzătorilor individuali.Și acesta este un eveniment foarte neplăcut, din moment ce toate activitățile organizației, care este conturi „înghețate“, este practic paralizat: este imposibil de a efectua orice tranzacții de debit, adică calculate cu parteneri, toate acestea pot provoca daune considerabile.

„Conturi blocate - ce facem?“ - după cum arată practica, cu această întrebare în lucrarea sa confruntat aproape fiecare companie. În unele cazuri, există un cont bancar de blocare și modul de a rezolva această problemă, considerăm că în acest articol.

Pentru acest bloc de

Codul fiscal prevede doar trei cazuri în care facturile fiscale pot fi blocate. Toate acestea sunt enumerate la articolul 76 din Codul fiscal.

În cazul în care societatea nu îndeplinește cerințele de inspecție a taxelor, penalități și amenzi, decizia de suspendare a operațiunilor. Și nu înainte de a luat decizia de a recupera. Astfel, operațiunile de debit sunt suspendate numai în cantitatea indicată în decizia de a suspenda operațiunile pe conturile.

Fondurile din conturile care depășesc valoarea datoriei, compania are dreptul de a utiliza, la discreția sa.

În cazul în care blocarea contului este cauzată de depunerea prematură a declarațiilor fiscale, decizia de a suspenda operațiunile pot fi luate nu mai devreme de 10 zile lucrătoare de la termenul limită stabilit pentru depunerea de rapoarte. Acest drept este rezervat pentru inspecția în termen de trei ani.

În acest caz, suma broaștei nu există restricții, și anume, IRS are dreptul de a bloca toți banii în conturi. iar compania nu va fi în măsură să efectueze tranzacții de debitare ca si cu banii in cont, precum și cu mijloacele care vor fi livrate la el în viitor.

  • Blocarea pentru reguli de flux de lucru non-electronice

În cazul în care timpul alocat companiei sau antreprenorul recunoaște documentele, în următoarele 10 zile lucrătoare Inspectoratul are dreptul de a bloca contul de plăți.

În plus față de aceste trei cazuri, blocarea contului este posibil, în cazul în care IRS are motive să creadă că organizația poate ascunde activele de executare pentru a achita datoriile la buget.

  • Blocarea pe rezultatele inspecției la fața locului (ca o măsură provizorie pentru a contracara ascunderea proprietății)

În cazul în care rezultatele organizației de inspecție în teren evaluate taxe, dobânzi, penalități, autoritățile fiscale au dreptul de a decide cu privire la interdicția de înstrăinare (gaj) a anumitor tipuri de proprietate a organizației (imobiliare, vehicule și așa mai departe. D.) fără consimțământul ei. După această inspecție poate bloca banii în conturi bancare în valoare de datorii acumulate, care nu acoperă costul de proprietate a spus.

Restricții pentru a bloca

În ciuda faptului că blocarea contului limitează capacitatea organizației de a utiliza fonduri, pot fi întreprinse în continuare anumite tipuri de plăți.

Faptul că proiectul de lege nu se aplică în cazul de blocare.

Cum de a bloca proiectul de lege

Decizia de a suspenda contul este transferat la banca în format electronic, precum și o copie dată reprezentantului companiei la primire.

IRS poate face câteva decizii de suspendare a operațiunilor, iar apoi banca va bloca contul din suma totală prevăzută la aceste decizii. În acest caz, sistemul de blocare nu se aplică ordinelor de plată efectuate de către bancă în aceeași zi în cazul în care decizia a fost primită, dar mai devreme în timp.

Se suspendă operațiunile de cheltuieli privind inspecția contului moneda poate în sumă echivalentă cu suma în ruble, specificată în decizia (numărare - la rata TsentrobankaRumyniyana dată pentru suspendarea operațiunilor începe la contul de schimb valutar al acțiunii).

Banca a primit de la decizia de birou fiscală pentru a bloca conturile, trebuie să îndeplinească cursul, chiar IRS prin blocarea inadecvat. Deschide un cont nou (depozit, depozit) în perioada organizației de blocare nu se poate. Și nu numai în serviciu, dar, de asemenea, în orice altă bancă (n. 12 v. 76 RF).Verificarea contului de blocare

Înainte de a intra într-un contract cu furnizorul sau cumpărătorul, este necesar, din nou, pentru a se asigura că operațiunea de plată sau primirea de bani a bunurilor livrate va avea loc fără probleme. În acest scop, site-ul Serviciului Federal Fiscal trebuie să meargă la „Despre Serviciul Federal Brut România“ secțiunea> „Interacțiunea cu alte instituții de stat din Federația Rusă“> „Interacțiunea cu Banca România“> „Sistemul de raportare Băncile starea de procesare a documentelor electronice (“ BANKINFORM „).“ Pentru a trimite o solicitare la deciziile de operare IRS să suspende operațiunile pe conturile este suficient să se introducă TVA și compania BIC auditate.

Cum de a debloca contul

În cazul în care operațiunea în contul curent a fost suspendat din cauza neîndeplinirii cerințelor IRS, care enumeră plățile obligatorii, decizia este anulată nu mai târziu de o zi de la data primirii sale a documentelor (copii ale acestora) pentru recuperarea plăților.

Dacă blocarea contului a fost cauzată de încălcarea termenului de depunere a declarației fiscale, decizia de a debloca inspectorii să elaboreze o nouă decizie în termen de cel târziu la o zi după depunerea declarației.

Dacă blocați pentru încălcarea regulilor de documente electronice la decizia de inspecție de a suspenda operațiunile pe conturile se anulează în termen de cel mult o zi lucrătoare de la data transmiterii unei electronice de primire pentru cerințele de admitere și notificarea sau ziua depunerii documentelor în sine, auto-explicative, în inspecție aparență

În cazul în care contul a fost blocat, organizația nu poate ascunde proprietatea de executare pentru rambursare a datoriilor, identificate pe baza unui control fiscal, decizia de a anula blocarea este luată în ziua în care decizia privind eliminarea măsurilor provizorii.

În cazul în care un cont blocat este suma de bani care depășește suma specificată în decizia de a bloca societatea se poate aplica la biroul fiscal cu cererea de anulare a suspendării operațiunilor în conturile lor bancare. Aplicația poate crea o formă liberă, principalul lucru - pentru a indica în cifre sale conturi bancare, care au suficienți bani pentru a acoperi datoria, și numerele de cont care trebuie să fie deblocat. Cererea trebuie să fie aplicată de băncile de referință privind soldurile de numerar în conturile blocate. Într-o perioadă de două zile de la data primirii inspecției trebuie să ia o decizie privind eliminarea broaștei în parte din suma care depășește specificată în decizia cu privire la blocarea.

Nu mai târziu în următoarea zi după decizia de a revoca suspendarea tranzacțiilor de cont oficiu fiscal trebuie să-l trimită la Banca (alin. 4, art. 76 din Codul fiscal).

înghețarea ilegală a conturilor bancare

În ciuda faptului că NKRumyniyachetko numit cazurile în care contul blocat, de multe ori fiscal va decide cu privire la suspendarea operațiunilor din alte motive. Luați în considerare cele mai frecvente cazuri de blocare ilegală.

În cazul în care inspecția se emite o decizie de suspendare a operațiunilor pe conturile în mod necorespunzător, acesta poate fi contestată într-o autoritate fiscală mai mare sau instanța de judecată și să pedepsească inspecția pentru întreaga perioadă de blocare ilegală.

Ca pedeapsă pentru blocarea ilegală a IRS

suspendarea conturilor ilegale pot fi atacate. Cel mai simplu mod de a încerca să rezolve problema la nivelul inspecției sale, sa plâns șefului inspectoratului fiscal sau adjuncții săi. Dacă acest lucru eșuează, puteți depune o plângere la Serviciul Fiscal Federal al regiunii, și apoi în instanță.

În cazul în care termenul de cont de deblocare a fost spart, sau în cazul în care decizia de a suspenda operațiunile privind conturile a fost luată în mod ilegal, autoritățile fiscale este obligat să plătească organizațiilor de interes. Acestea sunt atribuite la rata de refinanțare pentru fiecare zi de întârziere a fost deblocarea orice suspendare ilegală a tranzacțiilor de cont.

Durata perioadei de interes este determinat de la data primirii deciziei băncii de a suspenda operațiunile până la data primirii la banca decizia de a anula blocarea. În același timp, în timpul zilei, când Banca a primit decizia de a suspenda operațiunile, inspecția se acumulează dobândă, chiar dacă în cursul zilei de organizare a folosit contul ei.

Valoarea dobânzii de plătit pentru organizație, se calculează după cum urmează:

Dobânda = suma prin care operațiunea suspendată pe numărul de cont de zile calendaristice × blocare ilegală × rata care a fost în vigoare în timpul perioadei de încălcare deblocarea contului (sau în timpul cont de blocare abuziv) refinanțare. Numărul de zile calendaristice într-un an

practica de arbitraj a conturilor de blocare

FTS recent foarte strict în urma ordinului de inspecție restrânge ardoarea sa în probleme de blocare (ca în cazul bugetului suferă de blocare ilegală). În același timp, există încă dispute destul de interesante legate de blocare.

Semnarea declarației de către o persoană neautorizată. Inspecția intervievat șeful companiei - o zi, care a spus că societatea nu a semnat declarația. Prin urmare, IRS a concluzionat: declarație semnată de către o persoană neautorizată, care nu este semnat, nu a rezolvat. Și se bazează pe p. 3 linguri. 76 cont NKRumyniyazablokirovala. Instanța a anulat decizia de inspecție, astfel cum capul este inclus în registru, respondenții nu au o declarație specifică, societatea recunoaște declarațiile și așa mai departe. N. (A se vedea. Decizia FAS districtul Ural din 21.03.14 N F09-1036 / 14).

Blocați în prezența proprietății. În cazul în care contribuabilul prevede garantează plata taxelor sau a unui drept de proprietate de a rambursa, inspecția nu are dreptul de a bloca contul. Exemplu tipic: blocuri de inspecție de către, deși datoria fiscală este mai mică decât valoarea totală a proprietății, care pot fi direcționate la plata taxelor - instanța de judecată pe partea societății (a se vedea decizia FAS Moscova District din data de 04.05.12 numărul A40-102291 / 11-20-428.).

eroare birocratică IFtS. Se întâmplă că inspectorii cont blocat, cu toate că nu a fost trimis la obligația de a plăti impozite, care lipsesc una dintre etapele sancțiuni. Curtea recunoaște blocarea ilegală. Exemplu - decizia UA Ural districtul 01/28/15 numărul F09-9313 / 14.

Recomanda acest articol unui coleg: