Centrul de reabilitare ca instituție de asistență socială pentru familiile copiilor cu dizabilități - studopediya

Luați în considerare ceea ce constituie reabilitarea.

Medical de reabilitare care vizează recuperarea sau compensarea parțială sau totală afectată sau funcția variind sau încetinirea progresiei bolii pierdute.medicina de reabilitare este prima verigă din sistemul de reabilitare generală pentru copilul cu handicap, în primul rând, are nevoie de îngrijire medicală. În esență, între perioada tratamentului copilului bolnav și perioada de reabilitare sale medicale sau tratament de restaurare, nu există nici o limită clară, deoarece tratamentul este întotdeauna ca scop restabilirea sănătății și revenirea la formare sau de muncă, dar activitățile de reabilitare medicală începe într-un spital, după dispariția acută simptome - pentru aceasta, toate tipurile de tratament necesar - chirurgicale, terapeutice, ortopedice, spa, etc. [4].

Forma de reabilitare psihologică - este impactul asupra sferei psihice a unui copil bolnav, pentru a depăși în mintea lui ideea inutilitatea tratamentului. Această formă de reabilitare însoțește întregul ciclu de tratament și reabilitare.

reabilitare pedagogică - este evenimentul cu caracter educativ, cu scopul de a se asigura că copilul bolnav a însușit competențele și abilitățile necesare pentru auto-ingrijire, a primit școlarizarea. Este foarte important să se dezvolte încrederea psihologică a unui copil în utilitatea lor proprii și de a crea orientarea profesională corectă. Pregătiți-vă să le activități disponibile pentru a crea încredere în faptul că cunoștințele dobândite într-o anumită zonă va fi utilă în ocuparea forței de muncă ulterioare.

reabilitarea profesională a adolescenților cu handicap oferă formare sau reconversie profesională forme disponibile de muncă, asigurând necesitatea unor dispozitive tehnice individuale, pentru a facilita utilizarea unui instrument de lucru, adolescenții de prindere la locul de muncă cu handicap la funcționalitatea sa, organizația pentru persoanele cu handicap de magazine speciale și întreprinderi cu condiții de lucru ușoare și o zi de lucru mai scurt etc. [27]

O importanță deosebită a dobândit terapia ocupațională în tratamentul bolilor mintale, care de multe ori sunt cauza izolării pe termen lung a copilului bolnav de societate. Terapia ocupațională facilitează relațiile dintre oameni, eliminând starea de tensiune și de anxietate. Ocuparea forței de muncă, să se concentreze pe activitatea de la distrage atenția pacientului din experiențele sale dureroase.

reabilitare Acasă - este furnizarea unui copil cu handicap proteze, vehicule personale acasă și pe stradă (biciclete speciale și ciclu-mașini etc.).Recent, o mare importanță este acordată reabilitării sportive. Participarea la activități sportive și de reabilitare care permit copiilor să depășească teama, să construiască o cultură de relație cu un slab chiar mai slab, pentru a regla tendințele uneori exagerate de consum și, în cele din urmă, pentru a include copilul în procesul de auto-educare, dobândirea de competențe de a duce o viață independentă, să fie destul de liberă și independentă.

Scopul reabilitării este de a fi nu numai eliminarea simptomelor dureroase, dar, de asemenea, pentru a dezvolta calitățile lor pentru a ajuta la a face mai bine să se adapteze la mediul înconjurător.

Acum, ia în considerare activitatea centrelor de reabilitare.

Acest lucru include un studiu de starea psihologică a mamelor și să le ofere consiliere și, atunci când este necesar, asistență psihologică, instruire în educație și reabilitare a copiilor cu dizabilități la domiciliu, care asistă în funcționarea asociațiilor obștești ale părinților copiilor cu dizabilități și mai mult.

centre de reabilitare sarcina sa principală este considerată un comportament de adaptare a copiilor cu handicap în procesul de socializare, oferă confortul părinților lor, formarea populației o atitudine adecvată față de copiii cu dizabilități și integrarea acestor copii în societatea modernă.

Principalele activități sunt:

• lucrările de reabilitare cu familia;

• introducerea de noi tehnologii de reabilitare;

• metodică de lucru, inclusiv cu centrele regionale;

• Îmbunătățirea sănătății mintale a părinților;

• optimizarea relațiilor intra-familiale;

• Creșterea gradului de conștientizare parentală a potențialului copilului, perspectivele sale în diferite aspecte ale reabilitării;

• tehnici de formare-mamă a jocului și organizarea de activități educaționale pentru copii

• cunoștință cu roditeloy psiho-corecție și tehnici psihoterapeutice

Centrul de reabilitare, care este

Figura 1. Modelul de lucru reabilitatsionnogotsentra

Personalul centrului de reabilitare este de a efectua o căutare pentru noi forme de muncă, facilitarea furnizării de asistență pentru cel mai mare număr de copii și de a face posibil pentru a obține cât mai aproape de o gospodărie în care copilul crește cu dizabilități. Astfel de forme includ, de exemplu, deschiderea în timpul sărbătorilor și grupurile pansionatnoy sanatoriu pentru copii. Munca lor este planificată în așa fel încât să beneficieze de asistență medicală, psihologică și educațională au putut, și mama. [23]

Fiind în centru, cu copilul, ei nu vor lua parte numai în procesul de reabilitare, dar, de asemenea, antrenat intensiv tehnicile de reabilitare în scopul utilizării lor în continuare în casă. Experții Centrului de Reabilitare Regională nu numai folosit bine-cunoscut, tehnologie bine stabilit, dar, de asemenea, să introducă noi, nu au fost încă incluse în practica comună, de exemplu, utilizarea unei camere senzoriale, o metodă conductoare de terapie Peto et al.

Utilizarea noilor tehnologii de reabilitare, cu participarea activă a părinților în procesul de reabilitare ne permite pentru atingerea obiectivelor, tulburări de mișcare corecte, copil-vorbire activat reorganiza sfera ei somatică, ceea ce contribuie în final la adaptarea sa maximă posibilă.

După expirarea supraveghetorului de specialitate termenul limită se întâlnește cu părinții copilului pentru a discuta realizările, succesele și eșecurile. De asemenea, este necesar să se analizeze toate evenimentele neplanificate pozitive și negative care au avut loc în timpul execuției programului. După aceea, expertul (echipa de experți) cu părinții lor, să dezvolte un program de reabilitare pentru perioada următoare.