Cum de a trata diaree la viței medicamente, remedii populare

Creșterea bovinelor este o afacere profitabilă. Pentru a crește un animal adult dintr-un vițel are nevoie de timp. Ei bine, în cazul în care în acest moment nu are o problemă de sănătate a animalelor.Viței de la diaree

Diareea este o cauză majoră a viței de mortalitate

Cel mai mare pericol, in conformitate cu numeroase studii, este diareea. Este cea mai frecventa cauza de deces, ca vacile și viței tineri. Până în prezent, nu exista medicamente pentru a vindeca diaree la animalele tinere cu 100%.

provoacă diaree

Înainte de a trata animalele bolnave trebuie să stabilească de ce a existat un stomac deranjat. Cele mai periculoase sunt primele zile de viață vițel. În această perioadă, diareea poate începe din mai multe motive, care pot fi mai multe. Printre cele mai cunoscute sunt:

 • Imunitatea neformate vițeilor nou-născuți. Ele se nasc fără proprietățile de protecție ale organismului. Inainte de nastere copii sunt obtinerea micronutrient corecte în uter. După nașterea gambei este dificil să se adapteze la noul mediu. Modul Failure, dezlipit de lapte prea rece sau stătut poate provoca diaree. Dacă sunt tratate adecvat, boala trece timp de 3 zile și nu constituie o amenințare pentru viață.
 • organizarea necorespunzătoare a puterii, ceea ce a dus la aproximativ 60% mor tineri. Intoxicație alimentară pot fi cauzate de alimente care conțin o cantitate mare de sare. Alimentul adesea nitrați prezenți și metale toxice, rezultând într-o formă complexă de diaree cu sânge. Tratați-l destul de greu. ciuperci care se încadrează mucegăite cu alimente, poate provoca, de asemenea, boli.

Viței de la diaree

Diareea poate provoca iarbă sau nitrați putrezite, din neatenție vițel mâncat

Infecția virală - cauza diareei

Diareea poate fi rezultatul unei infecții virale. În acest caz, pentru a vindeca diaree la viței este mult mai complicată. Totul depinde de cât de mult lovit de corp, și ce fel de virus care a cauzat diareea.

 • Odată cu înfrângerea tulpina E.Soli există o mare abundență de descărcare de gestiune. Boala este rapidă, provocând un sepsis general. Fără tratament duce la moartea animalelor în 100% din cazuri. Aceasta infectie virala apare cel mai des în 2-7 zile de viață.
 • Odată cu înfrângerea infecțiilor cu rotavirus apar diaree profuze. La viței, temperatura crește, ei devin letargici, nu mănâncă. Scaun galben pai de culoare, uneori, au o culoare alba. Ei emană un miros acru și au o consistență apoasă.
 • În cazul în care infecția virală este cauzată de un coronavirus, simptomele sunt similare. Diferența în culoarea fecale. Ele capătă o culoare galben-verde, de multe ori cu sânge. valorile temperaturii în normal sau redus. In diaree stadiul bolii ulcere complicate avansate ale gurii, saliva este format într-o spumă. Acest lucru se aplică viței nou-născuți nu au primit apărare imună la naștere.

În cazul în care animalele sunt ținute în condiții insalubre, da mâncarea proastă calitate, acesta este un factor suplimentar al bolii.

Viței de la diaree

Simptomatologia bolii

Diaree la viței este însoțită de copioasa, astfel încât cea mai periculoasa boala este deshidratarea. În cazul în care zaponosil de vițel, agravarea stării sale generale, ochii chiuveta, pielea devine uscată, diaree, de multe ori cu sânge. Ei mint în mod constant.

Aceste simptome apar atunci cand pierderea de lichide este de aproximativ 7% din greutatea corpului lor. Diareea este periculos, deoarece organismul este lipsit de nutrienți. Odată cu pierderea de aproximativ 15% animal lichid în majoritatea cazurilor ucise.

Cu condiția ca vițelul ar putea fi vindecat, nu putem vorbi despre recuperarea lui completă. Această problemă pentru o lungă perioadă de timp va fi însoțită de un animal și un impact negativ asupra dezvoltării sale generale și bunăstarea. Cât timp acestea sunt stocate consecințe, cum ar fi:

 • Lipsa poftei de mâncare, ceea ce duce la pierderea în greutate și înapoiere în toate privințele de la rudele lor. Într-o zi de diaree reduce greutatea sa cu 6-10%. Pentru a normaliza greutatea trebuie să fie de aproximativ 3 săptămâni de îngrijire bună.
 • Reducerea cantității de lapte produs de la viței care au fost diaree bolnav în perioada timpurie.


Viței de la diaree

A fost bolnav în vaca diaree copilarie poate produce o cantitate mai mică de lapte

medicament

La primul semn al bolii nu ar trebui să auto-medicate, și o nevoie urgentă de a contacta medicul veterinar. El trebuie să afle cauza, determina un diagnostic, și numai apoi prescrie tratament și medicamentul potrivit.

În cazul în care diareea, la viței are o origine virală, sau cauza stabilit de intoxicatii alimentare, aceasta trebuie tratată cu terapia medicamentoasă. Ei vin în mai multe tipuri:

 • Medicamente prescrise pentru rehidratare orală. Astfel de medicamente pot face cu pierderea de fluide și săruri dezavantaje reduse. Preparatele bogate în clor, potasiu și sodiu. Acestea conțin cantitatea necesară de glucoză și zaharoză. Vânzarea de droguri efectuate în pulberile. Dacă este necesar, de a le pregăti soluțiile necesare. Au o acțiune rapidă. Nu au fost observate efecte secundare. Contraindicații sunt absente.
 • Sorbente. Acest lucru înseamnă că proteja organismul de intoxicație de vițel. Ei lent peristaltismul. Medicamentul nu are nici un efect semnificativ asupra consumului de alimente, deși motilitatea lent.
 • Enzime. Aceste fonduri sunt alocate atunci când enzimă tulburări ale sistemului digestiv al animalului.
 • Probioticele trebuie să se adapteze microflora in vitel tractul gastro-intestinal. Ei au origine microbiană și non-microbiene.

Pentru a preveni și de a reduce deshidratarea animalului se reduce cantitatea de lapte consumat de viței.

Viței de la diaree

In prezenta infectiei sunt singura cale de a trata cu antibiotice

Se recomandă infecția cu virusul Intestinal tratate cu antibiotice. Medicii veterinari sunt sfătuiți să folosească droguri tetraciclină, și biomitsin cloramfenicol. Calculul de plumb de 10-20 mg per 1 kg greutate vițel.

În acest sens, la animalele de companie bolnave schimbările de temperatură trebuie să fie păstrate în camere încălzite. Este interzisă dezlipit temporar lapte viței, ca diaree nu este propice pentru asimilarea acestui produs intestinele unui animal bolnav.

Trebuie să se știe că laptele creează condiții favorabile pentru creșterea și reproducerea bacteriilor dăunătoare.

remedii populare

Pentru tratamentul diareei la viței pot fi remedii populare, care sunt utilizate pentru tratament, precum și pentru prevenirea acesteia. Adesea, problema poate fi rezolvată cu ajutorul decocturi de cereale (orz, ovăz, secară). Făcând acest lucru înseamnă că se recomandă după cum urmează. Ia 1 litru de apă, 150 g de porumb și fiert sub agitare timp de aproximativ o oră.

tulpina Bulion și dezlipire de 5 ori animalului jumătate de litru în timpul zilei, înlocuind laptele.

Viței de la diaree

Un decoct de orz, pe baza de bine ajută cu diaree la viței

Acestea sunt utilizate în diaree ușoară. Diareii virale tratate împreună cu medicamentele. Printre cele mai populare remedii populare sunt cele mai cunoscute sunt:

 • Un decoct de seminte de in. Se iau 50 de grame de semințe de in uscate și fierte în 1 litru de apă timp de aproximativ o oră. Este necesar să se scurgă și se adaugă la 2 litri de apă fiartă. animalele bolnave udate decoctul de două ori pe zi, timp de 500 ml.
 • Decocturi Măceșe fructe si frunze sunătoare. Trebuie să luăm una 100 g de plantă și se toarnă apă clocotită, aproximativ 1 litru. După aceea insista 8 ore si apa la animale bolnave de 3 ori pe zi, timp de 250 ml.
 • arcul de infuzie cu tarate de culoare roșie. Ia soluție salină (9 g de sare per litru de apă clocotită). Soluția a fost turnată în sticle de 3 litri. Pentru a atașa un trafic de sifon, echipat cu tuburi de cauciuc, cu o clemă. Ia 200 g de ceapă tocată și se adaugă la o soluție preparată. Câteva minute, amestecul este agitat. Ulei vegetal (100 g) a fost turnat cu grijă în flacon. Uleiul trebuie să acopere complet o soluție existentă. Acest amestec este menținut până la două zile. Sifon vă permite să extrageți doza dorită de soluție. Calculul este, pornind de la 5 ml per 1 kg greutate corporală a unui vițel. Ia 5 ori pe tot parcursul zilei. Acest lucru ar trebui să fie făcut în fiecare oră.

Un bun efect au amestec nutritiv. Una dintre ele este ceai. Acesta se prepară prin utilizarea a 1 litru de ceai negru fiert, la care se adaugă 3 proteine ​​de pui. La acest amestec se adaugă 1 lingura sare. Dezlipire vițeii bolnavi până la 10 g per 1 kg de greutate corporală a animalului în cursul lunii.

În cazul în care diareea, la un animal cu sânge, atunci acesta poate fi vindecat în stadiile incipiente de suc de sfeclă.

Ia-o clismă, 300 ml de suc și administrate la 4 porții pentru recepție. Se repetă după fiecare 2 ore. În acest fel, vindecat forma cea mai severă de diaree. Pentru viței nou-născuți ia 500 ml de suc de sfeclă. Dacă doriți să trateze diaree la vaci, suma este ajustat la 4 litri.

Viței de la diaree

Sfecla Sucul de clismă ajutor în caz de diaree cu sânge

prevenirea bolilor

Boala este întotdeauna mai bine să previi decât să lung și greu de tratat. Diaree la vițeii nu va fi o problemă pentru proprietarii lor, în cazul în care sunt îndeplinite următoarele condiții:

 • Îndeplinește toate standardele de igienă și de îngrijire pentru tineri. pentru copii celulele sunt verificate și păstrate curate și ordonat.
 • Se recomandă să se facă în timp util vaccinarea de vaci. Acest lucru va preveni forma virala de diaree, care poate fi o sursă de lapte sau colostru.
 • O cantitate suficientă de colostru pentru viței nou-născuți. Ar trebui să fie o calitate foarte înaltă și este monitorizată în mod constant de către un medic veterinar.
 • Vițeii nu trebuie să vină în contact cu animale străine de gunoi de grajd. Ele pot fi o sursă de infecții virale. Cel mai de încredere este izolarea vițeilor nou-născuți, lăsându-i singuri cu mama sa.
 • Hranei pentru animale trebuie să fie de înaltă calitate, care conține toate suplimentele și vitaminele necesare.
 • Este important să se respecte regimul strict al zilei. vițeii periodic profilactice dezlipit iaurt sau var se folosește apa.

Este important să ne amintim că boala nu ar trebui să li se permită să alunece. Auto-vindecarea nu se produce, indiferent dacă este vorba de o diaree de vacă sau de diaree la viței. Complicațiile pot fi evitate, dacă sunt utilizate medicamente în terapia combinată cu medicamente. Face tot ce este necesar, sub stricta supraveghere a unui medic veterinar.