Cum sa faci un iepure Hutch cu mâinile lor - desene, fotografii și video

Proprietarii pufos, iepuri adorabil sunt date, în primul rând, întrebarea - ce condiții trebuie să trăiască animalele lor de companie.

Cum de a alege o locație pentru celula

hutches de iepure cu desenul lor mâiniLocație pentru celula

Să considerăm mai întâi conținutul animalelor urecheat curte. Există două opțiuni:

Pentru a selecta site-ul de instalare de celule este necesar să se respecte regulile.

Pe timpul iernii iepurii locului trebuie încălzite astfel încât temperatura a fluctuat în intervalul de 10-20 C. O atenție deosebită este acordată izolarea celulelor regine și compartimente pentru iepuri.

În cazul în care animalele sunt ținute în interior, ar trebui să fie:

 • în mod necesar tencuite,
 • provetrivaemo bine,
 • iarnă aprins de cel mult 10 de ore.

În mod ideal, premisele pentru celulele animale ar trebui să aibă o fereastră pe partea de sud a peretelui.

Celulele în spațiu deschis, este de dorit să se dispună la fel, în conformitate cu laturile de lumină - cu fața spre est.

Și încă un lucru - celulele trebuie să fie instalate la o înălțime de 0,8-1,0 metri deasupra solului. Acest lucru economisește iepuri de muscaturile de rozătoare domestice și de a facilita în mare măsură menținerea celulelor reproducători.

cursă de șobolani

hutches de iepure cu desenul lor mâini

cursă de șobolani

varianta clasică de celule pentru a conține iepure este o structură de următoarele dimensiuni:

 • 50 * 70 * 30 cm - pentru tineri;
 • 50 * 100 * 30 cm - pentru iepuri.

Toate celula este împărțit în spații de curte și surzi Zacuto în cazul în care iepuri de toate vârstele să se adăpostească în momentele de „pericole“ și vremea. Lungimea clasificatorului pentru mersul pe jos poate varia, dar este, de obicei până la 50 cm în lungime și lățime. Iepurii au favorizat Zakoutí - o cutie de 25 cm lungime și 50 cm lățime este învelită strâns, și numai partea din față este montată o ușă detașabilă .. Laz, situat în peretele adiacent la camera de curte, și de obicei este de 17 * 17 cm.

Specificitatea structurii de celule de iepure este de obicei de decantare a ochiurilor de plasă sau baghetă de podea pentru trecerea liberă a deșeurilor în tavă, situată sub podea.

Înălțimea părții frontale a cuștii este de obicei de 55 cm, iar peretele posterior 30 de celule cm. Ie presupune un acoperiș înclinat, care, în cazul unui plasament celulă „diferențiat“ va celule mamă simultan tavă în legătură cu ceea ce este de fier galvanizat, în general, tapițate.

Materiale pentru producerea de celule

hutches de iepure cu desenul lor mâini

Ansamblu de celule pentru iepuri

La selectarea materialelor pentru producerea de celule este mai bine pentru a da prioritate calității și copac ecologice. Pentru construcția ramei barele de lemn adecvate. Pentru perete bord sau placaj adecvat. Particleboard este inacceptabil, deoarece se umple cu apă, se umflă și se sfărâmă.

Pentru utilizarea dispensă podea de compensare având 1,7 * 1,7 cm sau sipci de lemn de pana la 3 cm sudate. Reiki dispuse la o distanță de 1,5 cm unul de altul pentru trecerea liberă a deșeurilor în baia de ulei. Dacă distanța dintre șine mai mult decât celula specificată sau grilă mai mult, acest lucru este plină de fracturi labe Blocaje în deschideri mari. Reiki pentru sex poate fi din material plastic.

O condiție trebuie să fie respectate cu strictețe - materialul pentru fabricarea celulelor trebuie să fie netedă, fără incluziuni străine traumatice.

Dimensiuni și desene celule de iepure

Dimensiunile celulelor pentru iepuri sunt direct dependente de:

 • Iepuri rasa;
 • conținutul de scheme alese (mini-ferma, celule de tip „baterie“, pentru Zolotukhin
 • și așa mai departe) .;
 • indicatori standard aria necesară (de exemplu, pentru iepuri - 0,5-0,7 metri,
 • masculii au nevoie de - 0,17 mp molodnyaku- și 0,12 m).


În practică, folosit de multe ori case cu două dimensiuni de 100 * 55cm celule conectate. In aceste celule, compartiment uterin adiacent pereților exteriori ai celulei și să comunice cu compartimentele pupa lazami 17 * 17 cm pe partea frontală a ușii cabinei sunt aranjate :. Nesting în două compartimente continue și două ochiuri în zonele libere. Intre o creșă și consumatorii de alcool. Alimentatoare sunt de obicei atașate la partea din față a ușii ecranului.

hutches de iepure cu desenul lor mâini

desen celule pentru iepuri

celule Tselnoprovolochnaya

Acest tip de celule este proiectat pentru a fi plasat în incinta tipului de animale și chiar și în hambare fân obișnuite. Pereții și tavanul sunt învelite grila de celule cu ochiuri de 2,5-5 cm, etaj - 1,7 * 1,7 cm.

Principalul avantaj al acestor celule - simplitatea și accesibilitatea curățare și dezinfectare. Acest lucru va necesita o perie bună și o torță propan, care va obține cu ușurință scăpa de microorganisme nedorite și clustere de iepure în jos.

Celulele Tselnoprovolochnye ocupă mult mai puțin spațiu, care este, de asemenea, demnitatea lor la ferma condusă de.

Dificultăți în construcția de celule

Problema principală în fabricarea celulelor cu mâinile lor este o lipsa de calitate și desene detaliate sau costuri nejustificate ridicat de opțiuni de licențiere (de exemplu, de la desene Rabbitaks).

Sfaturi pentru construirea de celule

hutches de iepure cu desenul lor mâini

Cage cu iepuri

maestru Novice comite greșeli similare în construcția celulelor:

 • economii de material duce la suferință, care are un efect negativ asupra sănătății și reproducerea iepurilor;
 • uterin sau compartimentul de cuiburi trebuie să fie staționar (Zakoutí sperie iepure și poate provoca iepuri strivire).

Pentru a reduce stresul la depunerea de celule tinere poate fi utilizat cu un Zacuto staționar pentru iepuri, în care gaura de marimea 12 * 12cm nu va permite ca iepurele să fie în mod constant cu iepuri. Și în momentul separării de iepuri nu va fi atât de stresant.

Celulele pentru iepuri prin Zolotukhin

hutches de iepure cu desenul lor mâini

Celulele pentru iepuri prin Zolotukhin

Celulele foarte populare NI Zolotukhin. diferența lor principală este lipsa palet, adică podea solidă a unui ardezie plat. și prezența grilei cu numai partea din spate a celulei la lățimea 15-20cm. Decalate o celulă deasupra celuilalt ajută să scape de deșeurile care se încadrează de la „etajele superioare“ la „inferior“. O trăsătură caracteristică este lipsa compartimentelor cuiburi. Rabbit dat o oportunitate de a construi propria lor lichior de fân. Alimentatoare în ușile sunt montate pe patul care se rotește de cuie, datorita designului articulat pentru o curățare ușoară.

Celulele din Tsvetkov

Acesta este un fourplex unic, dotat cu sistem de ventilație și „canalizare“. Aici există, de asemenea, celule agățat regina și alimentatoare de gravitație și adapatorilor. Suport pentru fân tapițate cu ochiuri galvanizat și fixat pe cadru cu cuie. Toate părțile vulnerabile armate cu plăci de tablă. În timpul iernii, departamentul pentru iepuri tineri și botci sunt încălzite prin încălzitoare convenționale pentru uz medical. Neobișnuit rândul său, celula se confruntă cu partea de sud.

Rabbitaks pentru crescătorii novice

Celulele din Rabbitaks firma are încrustații aparte și performanța de mediu (caracteristic numai pentru sistemul pe care îl redirecționează fluxul de aer). Acestea sunt în mare parte concepute pentru fermele mari. Dar există variante acceptabile, de exemplu, o celulă din cele două compartimente. Pentru desenele de master novice încă complicat. Iar principalul dezavantaj este costul ridicat în industria prelucrătoare.

Este demn de remarcat iepurii celulele Mikhailova. Principalul avantaj al unui mini-truss - compactitatea (posibilitate conține 25 de animale pe suprafata de 25 de metri pătrați, cu distanța dintre case 70 cm). Aparentă Avantajul este, de asemenea, automatizarea de curățare a deșeurilor într-un recipient închis. Un dezavantaj semnificativ de celule Mikhailova pot fi numite materiale scumpe pentru construcții și artist profesionalism de necontestat.

Atrage atenția asupra designului de E. Ovdienko. O trăsătură caracteristică este ușile speciale care să acopere o structură cu patru niveluri, acomodarea Capriciile 24 celule, vânt și vreme.

Cage cu mâinile sale pentru iepuri decorative

hutches de iepure cu desenul lor mâini

Cage pentru iepuri decorative

creaturi Fold decorative pot exista foarte bine într-o cușcă făcută cu propriile lor mâini. Pentru soluții simple, necesare pentru a determina întrebarea - cât de des se presupune să se plimbe animalele de companie în aer liber. Dacă iepurele este de mers pe jos de cel puțin 3 ore pe zi, suficient de celule pentru dimensiunea de 70 * 40 cm. În cazul în care cea mai mare parte a timpului animalele de companie vor fi efectuate „la domiciliu“, dimensiunea celulei ar trebui să fie de 100 x 50 cm. Restul ar trebui să urmeze aceleași reguli de construcție celule, și că, pentru fermele de iepuri.

Dintre aceste celule pentru iepuri novice de master va fi capabil de a alege cea mai bună opțiune, care combină ușurința de performanță, ușurința de întreținere și costuri rezonabile costisitoare.