Cum să se plieze un șemineu din cărămizi cu mâinile în instalare casa video de instruire, fotografie și prețul

Chiar și o persoană care este destul de departe de clădire, dacă este necesar, va fi în măsură, având instrucțiuni detaliate pentru a face față cu șemineu zidărie sau formă simplă sobă. Este important doar să știe ce instrumente și materiale sunt folosite în acest caz, cum și din care, o soluție pentru zidărie și o clădire de cărămidă folosită în cazul cuptorului. Ia să lucreze fără o înțelegere a lucrurilor primare pur și simplu nu are nici un sens.


Cum să încărcați un șemineu

Fotografii din șemineu în casă

Tipuri de zidărie de cărămidă

Practica veche de secole de construcție cuptor, de fapt, încă nu a suferit schimbări revoluționare, și, la fel ca mulți ani în urmă, sobe si seminee pus caramida rosie corpolent, care este produs din lut.

Cum să încărcați un șemineu

clădire din cărămidă roșie

Un astfel de material utilizat pentru partea exterioară, vizibilă a cuptorului sau șemineu și în măsura în partea din față, acordând o atenție deosebită calității sale.

 • formă corectă;
 • fără deformare;
 • fără fisuri și gropi.

Dar lucrarea ambreiajului interior (cuptor), utilizând un material de plumb ceramică refractară clădire refractar sau cuarț. căptușeală de cărămidă perforată este adecvat numai pentru pozarea ogolovochnoy tubului sau căptușeala în sine. De asemenea, poate fi folosit pentru a face față dublu silicat cărămidă M 150.

Cerințe de calitate pentru cărămizi

La achiziționarea materialelor de construcții ar trebui să acorde o atenție la următorii parametri:

 1. În primul rând. nu iau marca de cărămidă este mai mică decât M200. Materialul de mai sus această marcă va fi garantată să posede puterea necesară (nu mai puțin de 200 kg / cm2) și aspectul adecvat.

Cum să încărcați un șemineu

Brick, M-200

 1. În al doilea rând. cumpăra dintr-o dată toată cantitatea necesară din același lot. În caz contrar, este posibil să se obțină un material cu caracteristici diferite.
 2. În al treilea rând. evalua aspectul produsului: culoare, fără incluziuni, fisuri și chips-uri.

Principalele etape ale stabilire

Dacă te gândești cum să facă un șemineu din cărămidă cu propriile sale mâini, începe cu un studiu al sistemului detaliat al zidăriei - poryadovkoy. Pentru că fără un newbie nu va putea face, în nici un caz, nu neglija poryadovkoy (a se vedea, de asemenea, grătarul articol din cărămizi cu propriile sale mâini: construi cu înțelepciune).

Cum să încărcați un șemineu

EXEMPLUL semineu poryadovkoy

pregatirea substratului

Șemineul nu este distrus, este necesar să se construiască o fundație. Acest lucru va asigura stabilitatea structurii și nu permite să fie distruse (Aflați cum să construiască un șemineu de colț din cărămizi cu mâinile lor).

Acorde o atenție! Construiți fundația necesară numai în cazul în care se suprapun în casa ta nu este făcută din plăci de beton.

Un alt punct important: Nu te pune cu baza casei de fundație șemineu.

Instrucțiuni de instalare a fundațiilor:

 1. Pentru a începe, va fi necesar să sape o groapă de adâncime de aproximativ 60 cm, în timp ce acesta trebuie să fie format sub proiecția șemineului 10-15 cm.
 2. Ulterior, în partea de jos a excavării necesare pentru a umple stratul de pietriș și bine-l compactat.
 3. Ceea ce urmează este setat timbering.

Acorde o atenție! Înălțimea cofrajul trebuie sa fie de aproximativ 6 cm sub podea.

Cum să încărcați un șemineu


Dug groapă de cofrare

 1. Rămâne doar stiva de straturi în matriță și piatra concasată umple toate ciment-nisip mortar consistență cremoasă.

Sfat! O soluție în acest scop, se face din ciment și nisip în raport de 1: 3.

Cum să încărcați un șemineu

 1. Când baza este gata, Netezeste partea de sus a acesteia și se acoperă cu folie de plastic. Substratul trebuie să se usuce.

Sfat! Pentru baza sa evaporat bine trebuie să aștepte cel puțin 7 zile.

Cu poryadovkoy să învețe cum să facă vatra casei de cărămidă. Acesta arată în detaliu, în ce poziție ar trebui să fie stabilite sau că cărămidă. Pictat fiecare rând, și vă permite să nu te pierzi în procesul - trebuie doar să etichetați rânduri suprapuse schemă un număr corespunzător.

Lucrările de tehnologie

 1. Înainte de a efectua ambreiajul, baza trebuie să se ascundă două straturi de impermeabilizare.

Cum să încărcați un șemineu

 1. Urmat de stivuire un număr de sol - care sa dovedit deasupra podelei finisate, cărămidă în ea este plasată pe margine.

Cum să încărcați un șemineu

Numărul dispozitivului de sol

Acorde o atenție! Toate rândurile următoare sunt tratate în mod diferit - caramida este prevăzută plat. Pentru cărămidă și mortar de suprafață de prindere a fost mai bună zidărie de cărămidă înainte de înmuiate în apă pentru doar câteva minute.

Masoneria focar

Punerea 2-3 rânduri de cărămidă, zidărie Focar pentru a trece, adică, folosiți o clădire specială din cărămidă refractară. Ea are alta decât caramida rosie, parametrii de expansiune în timpul încălzirii.

Acorde o atenție! Dacă executați din zidărie coajă de foc din cărămidă roșie de obicei, aceasta ar duce la distrugerea completă a structurii.

Această tehnologie vă permite să evitați „articulațiilor uscate“: o vatră semineu din cărămizi refractare plasate fără referire la pereții exteriori dantelata de 3-4 milimetri.

Cum să încărcați un șemineu

Tehnologia „articulațiilor uscate“

Acest lucru asigură faptul că între cuptor și pereții exteriori ai spațiului liber de expansiune și creează o zonă de rezistență termică, care împiedică corpul supraîncălzit.

Cum să încărcați un șemineu

Procedeu pentru dispozitivul de caramida semineu zidărie

În mod normal, una dintre cele mai presante probleme în zidărie șemineului devine tehnologia de suprapunere zidărie de ardere. Pentru a aplica pentru acest metal arcuit poduri greșit - atunci când sunt încălzite, acestea vor fi puternic deformate și rupe structura terminat.

De aceea, aranja suprapunere cuptor - fie arcuite sau drepte orizontale - folosind cofraje speciale în conformitate cu punctele de vedere ale Jumperele:

Cum să încărcați un șemineu

Capuseala este fabricat în strictă conformitate cu conturul arcului inferior al cuptorului, astfel încât să poată fi demontate după uscarea soluției, fără a deteriora zidărie. Acest lucru va contribui la susținerea plăcilor, prețul care depinde de grosimea lemnului in sine.

acoperiș cuptor Găini

Specificitatea a arcului și o formă de arc de poduri în metoda de construcție a acestora este faptul că acestea sunt introduse pe plat cofraje. Când dispozitivul este supraînălțată cărămizi suprapuse așezate pe muchie.

Cum să încărcați un șemineu

În acest caz, îmbinările dintre cărămizi în intervalul de grosime - de la 3-4 mm până la 25-30 mm sub partea de sus.

Cum să încărcați un șemineu

Vederea extremitatea arcului

Începe pentru a pune jumper-ul de pe ambele părți dintr-o dată. caramida centrală a instala mai târziu - trebuie să fie poziționat vertical, exact setul mediu de linii. cereri mai mari sunt făcute nu numai cu privire la exactitatea arc zidărie șemineului, dar, de asemenea, la alegerea cărămizi de construcție. Ar trebui să fie la fel de ușoară și de înaltă calitate.

Este dificil prima dată pentru a obține aspectul estetic al semineului:

 • cusături pot fi drepte;
 • Cărămizi poate fi ușor umfle sau să se scufunde.

Cum să încărcați un șemineu

Prin urmare, cel mai probabil, acesta va fi o întrebare în fața ta cu care se confruntă.

Pentru aceasta se potrivesc:

 • piatră naturală;
 • piatră artificială;
 • placi ceramice;
 • dale.

Puteti doar tencuiala si vopsea cuptorul de cărămidă, în conformitate cu stilul general al casei. Ambele metode permit să se ascundă defecte vizibile și defecte de munca.