Cum se formeaza vulcani Enciclopedia pentru copii

Cum se formează vulcani

Deoarece procesul are loc formarea de vulcani? În primul rând, trebuie amintit faptul că temperatura în adâncurile Pământului crește pe măsură ce vă apropiați de centrul Pământului. La o adâncime de 35-40 de km o mare parte din roca este topit.Când starea mineralelor dure sunt convertite într-un lichid, care cresc în volum. Ca urmare, noi lanțuri muntoase ridica la diferite puncte de suprafața pământului. Acest lucru duce la o scădere a presiunii în interiorul scoarța terestră și un munți nou formate pot apărea lac imens de magmă - minerale topite.Magma se ridică, umplerea fisurilor apărute în timpul formării de munte. Atunci când presiunea din lacurile subterane devine prea mare, arcade de piatră nu sta, îndoiți în sus și formează un nou vulcan.

În timpul erupției adâncimea suprafeței este împins amestec de gaze fierbinți, rocă topită și resturi solide. După răcire, ele formează o formă de con de sus a vulcanului în centrul căruia există o depresiune, numit un crater. În mijlocul craterului se deschide - gura care duce în scoarța terestră.

Un material evacuat prin țeava suprafeței, este în esență un amestec de gaze, dar împreună cu ei, și un mare număr de erupe lavă și solide având formă de cenușă și cenușă.

Dragostea este de fapt o magmă care curge din vulcan, dar diferă de acesta din urmă în proprietățile sale fizice și chimice. Modificările apar atunci când magma se ridică la suprafață și descreșterea acesteia temperatură și presiune brusc.

Interesant pe aceeași temă