Frumusețea este în spital, atunci când pereții ajuta să recupereze

La periferia standuri spital pentru copii din Moscova, ca un oraș magic cu clădiri colorate - Centrul Federal pentru Hematologie, Oncologie si Imunologie numit Dmitry Rogachev.Unicitatea acestui loc, nu numai prin aceea că acesta are cel mai bun medic în zona dumneavoastră, dar, de asemenea, o disimilaritate excepțională pentru restul spitalului. Există o școală, un centru de reabilitare, o cafenea - o întreagă infrastructură pentru a se asigura că copiii și părinții lor se pot simți ca acasă. Acest lucru este important, mai ales într-o lungă ședere în pereții spitalului.

Chiar și vizitatorii ocazionali arată: în centrul Dima Rogachev calm și frumos, nimic nu pune presiune asupra psihicului, atunci doriți să vă relaxați - ceea ce este surprinzător, pentru că medicii și pacienții se luptă în aceste ziduri cu un inamic nemilos - cancer.

pacienții spitalizați

Se pare că întreg punctul de a „ajuta spațiu.“ Acesta include nu numai designul interior, dar, de asemenea, tot ceea ce înconjoară pacientul în timpul tratamentului: „ca la spital“ nivelul de confort în saloane, modul de acces public, multi-funcționalitate a spațiului spitalului, capacitatea de a sustine viata

spațiu Ajutarea este proiectat pentru a reduce stresul medicale cauzate de frica, durere, amenințare la viață, apatie - pe scurt, toate emoțiile negative asociate și simptome psihologice care apar într-o situație extremă a bolii.

Conceptul acestei venit la noi din străinătate, iar centrul de Dima Rogachev a fost construit pe proiectul german. Cu toate acestea, Natalia Klipinina. psiholog clinic Departamentul de psihologie clinica a centrului, a declarat că originile, care pot fi găsite în România:

- De exemplu, dorința de a trata medicii nu numai boala, și îngrijirea pacienților în situații dificile și de a depăși obstacolele incredibile și de a organiza în jurul valorii de ceva unic prezentate mai multe bine-cunoscute medici români. Acest lucru este valabil și pentru medicii care au realizat organizarea centrului de Dima Rogachev și care lucrează în ea chiar acum.

- Mândria ajută spațiu centrul Dima Rogachev - terapie intensivă, în cazul în care copiii nu părăsească părinții lor, - spune Natalya. - Din câte știu, aceasta este prima resuscitare deschis în România. Nu e înfricoșător.

Acum, în spitale, mulți copii din România a încearcă să îmbunătățească nivelul de confort al pacientului, familiile și medicii lor. Dar, spune Natalia, nu este suficient doar pentru a face reparații:

- Este necesar să se gândească peste și dotarea spațiului din punctul de vedere al tuturor participanților la procesul terapeutic: de stabilire a capacităților pentru a ajuta la rezolvarea nevoilor pacientilor si a familiilor, contribuind la prevenirea personalului-arde.

Ai nevoie de a educa în mod constant de medici si de a ridica nivelul de cultură de comunicare a „pacient / personal de familie.“ În acest sens, chiar și lotul investit în spital există întotdeauna ceva să depună eforturi pentru. În același sens, orice spital își poate permite să devină (și să fie!) Ajută spațiu.

pacienții spitalizați

Una dintre sălile spitalului. Fotografie prin amabilitatea fondului de „Dă viață“

Begemotopis ca un leac pentru boala: arta in clinica pentru copii

Un an mai târziu, unul dintre „elemente“ din clădire și sa stabilit pe fațada clădirii noului Morozovka - o cardiogramă gigant multicoloră este acum vizibil de departe, nu doar pacienții din spital. În plus, datorită artiștilor, Morozovka a devenit parte la „Noaptea Muzeelor“ - prima instituție medicală a aderat la Festivalul Artelor.

Am nevoie de artă în spital? De ce copiii și părinții? Cum de a răspunde la medici că acestea trebuie să accepte pacienți din aproape în interiorul unui obiect de artă?

Curatorul „Art-grefare“ Marina Zvyagintsev spune că sarcina artiștilor care au venit la clinică Morozovka nu vorbesc doar limba artei contemporane cu copii, dar, de asemenea, să-i prindă, distrage atenția.

pacienții spitalizați

artiști moderni folosesc decât peria tradițională și vopsea și materiale moderne - din material plastic, de exemplu. Marina se implicat în conductele de apă și reinterpretarea lor artistice. Artist ROSTAN Tavasiev, de asemenea, membru al „Art-grefarea“, a inventat begemotopis - el pictează jucării moi pentru copii. Acolo, în o seringă uriașă „grefare Art“, din care crește o conductă - și poate fi podudet. Aceasta este lucrarea „terapie de sunet.“ Sergeya Chernova Sensul său este faptul că copiii nu mai se tem de injecții.

Atunci când oamenii sunt în coada de așteptare la recepția cu program Morozovka, în fața lor - nu doar din sticlă, și un material plastic transparent zgâriat pe ea - desene Zhanny Rybak.

grila pansament Gray este înlocuit cu un raft de tuburi, în care în loc de sânge - jucării, sortate după culoare (proiectul „Laboratorul copilariei“ Marina Zvyagintsev).

Există, de asemenea, un consiliu interactiv care a fost inventat de Natalia Struchkova și Maksimom Ilyuhinym, pe care se pot desena benzi de cauciuc multi-colorate, și un perete cu un sfat prost Auster, care a fost construit artiști Tatarintseva, și multe altele.- Clinica, în care copilul poate întâlni o varietate de obiecte de artă, pentru a le și să ne înțelegem cu ei, să fie fotografiat lângă ele pe memoria - devine un punct de reper. Un loc care este asociat cu durere, are un sens diferit. Copilul încetează să se perceapă aici ca un teritoriu ostil începe să se simtă confortabil - pentru a realiza acest lucru a fost sarcina noastră principală - explică Marina.

pacienții spitalizați

Sergey Chernov, proiectul „Terapia de sunet“

Unul dintre proiectul „Art-vaccinare“ - ușa biroului de înregistrare, în cazul în care acestea iau medicii. Artist Gerasim Kuznetsov a venit cu acel număr trebuie să fie ușa în partea de jos a acestuia, iar în partea de sus - imaginea de fructe și legume, care sunt utile pentru copii. Cum sunt dulapurile în grădiniță. Unii medici au fost jignit la început, „nu voi sta la birou, pe ușa din care este pictat varză!“. Dar, după un timp, ei înșiși medici și a remarcat: atmosfera din clinica sa schimbat, nu mai auzit este un copil care plânge, la fel ca în alte spitale.

pacienții spitalizați

La stânga și deasupra ușii - activitatea Marina
Zvyagintseva
„Joc de comunicare.“
Ușă cu ceapă cupola - lucru Gerasim Kuznetsov, proiectul "Fresh-door"

În orașul francez Beaune, în secolul al XV-lea a fost construit un spital gratuit pentru cei săraci, care poate fi atribuită frumos spital vechi.

Numele acestui spital L`Hotel-Dieu (Hotel-Dieu). A fost construit de Cancelarul Burgundia, Nikolya Rolenom (Bon este situat chiar în provincia franceză) pentru localnici a devastat sute de ani de război. Aici tratați cei care nu au putut să plătească serviciile medic - adică două treimi din Beaune. În acele zile, Hotel-Dieu este prima instituție medicală de acest tip.

Cine este Hotel-Dieu - un muzeu destul de popular, care este vizitat de mii de turisti in fiecare an. Cartea sa de afaceri - acoperiș țiglă multicoloră, încurajatoare. În plus, încă o parte din ea vede inca de pacienti ca o clinica de spital liber a durat până în 1970.

Dintre pacienții din Hotel-Dieu au luat asistentele. Unele dispozitive pentru pacienți, pentru prima dată utilizat aici, sunt încă utilizate în spitale moderne. De exemplu, în sala pentru pacienții din fiecare pat slabiti de tavan atârna o frânghie la omul însuși ar putea obține cu ușurință în sus și stai jos.

pacienții spitalizați

Una dintre sălile de spital.
fotografie bourgogne.media.tourinsoft.eu

Am fost în spital pentru săraci și are propria farmacie, în cazul în care surorile au fost fabricate medicamente pentru pacienți, bucătărie, capelă. Ceea ce nu ajută mediul înconjurător? Ceea ce nu este o nouă abordare la proiectarea spațiului?

Este dificil, desigur, să spună ceea ce a fost de îngrijire a ceea ce statisticile de recuperare în spital, dar nu există nici o îndoială - asistente medicale au făcut tot posibilul pentru pacientii lor nu a suferit excesiv. La urma urmei, toate camerele din spital, semăna cu biserici gotice, nave, care transportă de-a lungul pereților, în spatele unei perdele separat, a primit scutire de la boli mai sărace locuitori din Beaune Burgundia.

pacienții spitalizați


Angajații Fundației „Cheia copilului“ lucrează la un proiect de pre-proiectate

Salvare din captivitate, cel puțin în imaginația

Arhitect Ain Gershman. Președintele Fundației pentru dezvoltarea centrelor de îngrijire a copilului „Cheia pentru camera copilului.“ De asemenea, încrezător: înconjurat de ziduri noi spital și culori strălucitoare ale tinerilor pacienți și adulți, medicii încep să se comporte diferit.

- Avem mijloace disponibile pentru a crea o alternativă la situația în care copilul se află în spital sau acasă pentru copii, - spune Ina.

- Amintiți-vă filmul „Viața e frumoasă“? Este tatăl în timpul războiului îi spune fiului său povestea aventurile uimitoare pe care le vor supraviețui. Fiecare test reprezintă un pas mai mult pe drum spre un final fericit. Și chiar au fost capturate, copilul nu știe unde a fost în realitate. Sarcina noastră este aceeași cu cea a Papei.

pacienții spitalizați

Președintele „cheia copilului“

- În primul rând, fundația noastră, desigur, a ajutat la rezolvarea problemelor presante - am reparat acoperișul mărunțire, făcut pentru lipsa de scutece, fondurile colectate pentru personal, ceea ce ar oferi o îngrijire adecvată pentru persoanele în vârstă.

- În general, la fel ca în ierarhia lui Maslow - satisface nevoile de bază în primul rând, iar acum a fost rândul de frumusețe și confort.

pacienții spitalizați

Curator proiect "Uyutirovanie"
Fondul „Bătrânețea este o bucurie“

Pe de o parte, s-ar putea spune, au bunici acoperiș deasupra capului, le hrănesc, avea grijă de ei - și bine! Dar, pe de altă parte, zidurile eterne, pictat vopsea cea mai rentabilă, lapte de var pe partea de sus lăsa în jos, lumina lămpii cu, perete ciuperca distructiv nemilos undeva într-un colț - este groaznic. Vedere oficială presupune spirit oficial - nu invers.

- Acum lucrăm cu birourile în care bunicii țintuiți la pat, - spune Olga. - Ei nu se ridice în picioare, nu se misca pe cont propriu - se dovedește că printre aceste ziduri aici sunt, 24 de ore pe zi. Prin urmare, începe să coziness directă a decis acolo.

Olga Prikhodko, bine versat în normele și regulile sanitare. In asistenta medicala case nu se poate folosi tapet sau hârtie imagini - hârtie absoarbe mirosul, acesta nu poate fi spălată. În plus, instrucțiunile și interdicția de siguranță împotriva incendiilor.

Dar randamentul a fost - voluntari „Bătrânețea este distractiv“ vopsi peretii in culori placute. Și se consulte cu rezidenții.

- Bunicile din această simt implicați, încep să se simtă ca stăpânii propriilor lor vieți - explică Olga. - Le place să ia decizii, alege culoarea, uneori chiar argumentând unele cu altele. Dar, în cele din urmă au ajuns la un consens.

- Ați încercat vreodată să trăiască fără ceasuri? Dar, în multe secții casele de ingrijire medicala nu au ore. Și oamenii care locuiesc acolo, uneori se pierd, blocat în atemporalitate.

pacienții spitalizați

Curator proiect "Uyutirovanie"
Fondul „Bătrânețea este o bucurie“

Pentru a evita acest lucru, în sala renovată pentru bunici va urmări. Acesta va lega această lume veche, ei vor fi capabili de a naviga mai bine în viața lor.

- Marea problema: locuitorii din casele de ingrijire medicala au aproape nimic de a face, mulți au început să cheltuiască bani pe bautura, - spune Olga. - Dar într-una din casele a fost descoperit. Angajații au început să echipeze secții pentru persoanele în vârstă, ceea ce le face mai confortabil - și trase încet în procesul de viață, nu numai moral, ci și financiar: cumpara unele lucruri frumoase mici pentru a face mai frumos. Anterior, aceasta nu a venit să-i în cap, înainte de a le-ar cheltui banii pe o sticlă. Dar, înainte ca acestea să nu se simtă ca acasă.