Cum se propaga caprifoi, iar cele mai bune moduri de a grijă în continuare pentru arbuști

Honeysuckle este trezit din hibernare mai devreme decât alte arbuști. Fructele sale sunt bogate în vitaminele C, grupa B, și rutin. Acest lucru este avantajos nu numai pentru plante decora zona suburbană, dar da, de asemenea, de sănătate. În același timp, să aibă grijă de caprifoi este foarte simplu.Honeysuckle este o planta foarte interesant. sezon de creștere începe de la doar trei grade de căldură, și rugul floare la nouă. În acest caz, caprifoi nu se teme de înghețuri bruște. Cu toate acestea, valoarea culturii depinde de vreme: în cazul în care există căldură și secetă, florile cad înainte de timp. Dar, în vreme ploioasă și vânt nu este plin-polenizare, pentru că albinele nu zboară.

Ce este caprifoi

Cum să aibă grijă de caprifoi

Ca un tufiș Berry, caprifoi făcut în Registrul de stat în anii optzeci. Înainte de aceasta planta este considerată o buruiană cu gusturi neplăcute dulci și fructe amare. Cu toate acestea, datorită eforturilor depuse de crescătorii expuse astăzi o mulțime de soiuri de caprifoi, care oferă nu numai delicioase, dar, de asemenea, foarte util pentru fructe de padure organism.

Astăzi există mai mult de o sută de soiuri de caprifoi, iar cele mai multe dintre ele sunt afișate Rumyniyanami. Boabele acestei plante sunt bogate în vitamine și minerale. Acestea conțin acid ascorbic și organice, flavonolii, catechine, antociani și pectine.

Honeysuckle reprezintă tufe cu ondulate sau târâtoare poziție verticală lăstari.

Numele lui este obligat să planteze savantul german Adam Lonicer. Cu toate acestea, Karl Linney a numit caprifoi. Ca cultură decorativă, caprifoi în grădini, de obicei, reprezentate prin două specii: comestibile și albastru (albastru):

 • Caracteristici caprifoi comestibile (Lonicera edulis). Această specie este reprezentată arbust cu frunze căzătoare, care poate ajunge la înălțimea de metri. Bush a forma un tânăr verde subțire, uneori cu nuanță violet, nuiele. ramuri vechi expuse și îngroșată acoperite crusta galben-maronie. Frunzele cresc de până la șapte centimetri în lungime și acoperite cu tunuri mici, care se pierde odată cu vârsta. In axils de frunze în perechi sunt formate flori în formă de pâlnie sunt gălbui. După înflorire, legat boabe de albastru inchis ovale, acoperite cu o floare albăstruie. În interiorul fructului este roșu-purpuriu cu semințe mici, maro.
 • Caracteristici cyan (albastru), caprifoi (Lonicera caerulea). arbust de foioase Woody creste la 2-2,5 metri. Accurate Kroon formate din curbe muguri erecte, scoarță de copac acoperite cu o tentă roșiatică maronie sau gri. Frunzele de pe tulpini scurte sunt aranjate oppositely. Galbui Similar, pentru a forma flori inflorescență clopote. boabe de formă eliptică au o culoare albastru închis, cu floare gri. Gustul dulce cu amărăciune. Honeysuckle se caracterizează printr-o creștere rapidă și fructificare lung (80-130 ani).

Arbuști nu poate autopoleniza, astfel încât formarea de fructe au nevoie de câțiva reprezentanți ai culturii, albinele au fost în stare să facă față misiunii sale.

Cum pot propaga arbuști

Cum să aibă grijă de caprifoi

Pentru reproducerea caprifoi sunt mai multe metode:

Fiecare metodă are avantajele și dezavantajele sale. Foarte simplu propagate semințe de plante, cu toate acestea, în acest caz, nu sunt stocate mamă de calitate și de urmași are o calitate mai scăzută.

Cele mai populare metode de reproducere sunt butași și folosind butași luate în considerare.

Metoda de semințe comune printre crescători. Împărțirea tufiș poate fi utilizat nu mai devreme de șase ani, și cincisprezece ani, a plantelor astfel încât să se propage dificilă.

Propagarea prin seminte

Cum să aibă grijă de caprifoi

Cu această metodă, este imposibil de a ghici ce va fi gustul de fructe de pădure și de modul în care abundente planta va da roade. mai multe moduri de a aplica pentru producția de semințe:

 • Selectat cel mai mare și fructe coapte. Ele sunt stoarse, iar sămânța colectată a fost pus în apă. După ceva timp, semințele vor rezolva, iar particulele de piele plutesc și pot fi eliminate.
 • Fructele de padure sunt frecate printr-o sită, se spală și se usucă.
 • Fructele sunt așezate pe o foaie subțire de hârtie, care absoarbe bine umezeala. Stoarce sucul și se usucă. Apoi, înfășurat și depozitat înainte de însămânțare într-un loc uscat cald.


soiuri caprifoi timpurii pot fi semănate direct după recoltare, în sol sau direct în containere separate. Datorită creșterii rapide în toamna format câteva perechi de frunze. În timpul iernii, tinerii ar trebui să acopere tufișuri.

Înainte de semănat semințele sunt înmuiate într-o soluție slabă de mangan. Pentru un sol fertil germinare honeysuckle lumina preparată prin amestecarea de humus, turbă și nisip în cantități egale. materialul de semințe se întinde pe sol și acoperite cu nisip. Răsadurile trebuie să acopere din polietilenă sau din plastic transparent pentru a menține nivelul dorit de căldură și umiditate.

Culturile trebuie să hidrata în mod regulat, și irigații trebuie să fie făcut cu mare atenție, astfel încât semințele să nu sunt curățate de la sol. Aproximativ o lună mai târziu, va fi prima gaură. În anul următor, plantele sunt transplantate în locul potrivit, observarea unui interval de cinci centimetri.

înmulțire prin butași

Cum să aibă grijă de caprifoi

De la un caprifoi Bush extract de la două sute de butași. Și acesta poate fi folosit ca butași verzi și lemnoase.

Atunci când se utilizează butași lemn de esență tare, materialul recoltat în primăvara devreme - înainte de floare Bud:

 • Pentru aceasta lăstari anuale selectate a căror grosime nu trebuie să fie mai mică de un centimetru și se taie în fragmente de 20 cm.
 • Odată ce solul se va muta departe de iarna butași îngheț sunt aruncate în sere, îngropat câțiva centimetri. Este necesar să se asigure că solul rămâne cel puțin o pereche de rinichi superior.
 • Aterizare port pentru o mai bună înrădăcinare, care durează aproximativ o lună.
 • Aftercare este udare regulată și menținerea temperaturii.

Atunci când se utilizează butași verzi, materialul trebuie selectat atunci când există boabe verzi:

 • Ar trebui să aleagă astfel de sucursale, care atunci când sunt îndoite ușor de spart. Se taie butașii au nevoie în timpul orelor de dimineață, până la cald. Pentru a face acest lucru, se potrivesc porțiunea centrală a lăstarilor. Pe fiecare piesă trebuie să fie de cel puțin doi ochi și o întrenoduri.
 • Tăietura superioară trebuie să fie drepte și jumătate deasupra centimetrii renale, iar cea inferioara este tăiată la un unghi de 45 de grade. Leves scos din partea inferioară, iar în jumătatea superioară scurtat.
 • După tăierea imediat butași sunt plantate în sol preparate, care este preparat prin amestecarea turba si nisip (1: 3). Pentru înrădăcinare de succes aveți nevoie pentru a menține o umiditate ridicată și a solului. Temperatura optimă este considerată a fi 20-25 de grade.
 • Primele rădăcini apar în 1-1,5 săptămâni. Acesta a fost în acest moment ar trebui să înceapă călire, aerarea parnichok timp de 25-45 minute. Timpul de ventilare a crescut treptat, în același timp, de predare pulverizare.
 • Transplant de la un loc permanent pentru a petrece al doilea an în primăvară și au reprezentanți individuali încep să înflorească și dea roade în al treilea an.

Reproducerea prin stratificarea și diviziunea unui tufiș

Cum să aibă grijă de caprifoi

Pe buna dreptate considerată ca fiind cea mai simplă metodă. Pentru ao pune în aplicare în proryhlit de vară sol suficientă în conformitate cu arbuști și ramuri de îndoire și anuare sănătoase, sigure-le la pământ. După, lăstarii stropite cu pământ în mai multe locuri și se udă pe tot parcursul sezonului.

În anul următor, butași înrădăcinați sunt separate de tufiș mamă și transplantate. Doi ani mai târziu, noile tufele de caprifoi cresc.

Împărțirea tufiș - această metodă este folosită atât în ​​toamna și primăvara.

Bush, care a ajuns deja la vârsta de șase ani, să sape și împărțit în mai multe părți, și stai jos pe scaun pregătit. felii Locuri trebuie tratate cu o soluție dezinfectantă.

Cum de a asigura îngrijirea corespunzătoare a instalației

Cum să aibă grijă de caprifoi

Honeysuckle se referă la o culturi cu emisii reduse de întreținere și trebuie respectate reguli simple pentru a asigura o existență confortabilă:

 1. Tăiere. Procedura trebuie efectuată în toamna sau primăvara. Îndepărtarea fi slăbit și ramuri deteriorate. caprifoi vechi ar trebui să întineri prin tăierea întregii plante, o jumătate de metru de la sol.
 2. Fertilizarea ar trebui să se facă de două ori pe an, folosind îngrășăminte organice și minerale.
 3. Irigații. Honeysuckle udate cu moderație. Cu toate acestea, în timpul maturării fructului atunci când vremea este uscată la cald între udari scurta intervale, cantități crescătoare de apă. Acest lucru este de a se asigura că fructele nu devine amar, iar cantitatea de cultură nu a scăzut.
 4. Atunci când cultura este recoltată, veștejite muguri sunt tăiate în jumătate și arbuști tratate cu fluid Bordeaux. Aceste măsuri vor salva planta de infecții fungice, care este expus la caprifoi slăbit.

Cine și ce poate amenința caprifoi

Cum să aibă grijă de caprifoi

Undemanding să aibă grijă de planta este rareori expus la boli și atacurile dăunătorilor. Dar încă mai trebuie să știe ce să facă în cazul în care starea sa înrăutățit caprifoi.

 • frunze îngălbenite. O plantă atacat de afide fuciformis. Pentru a combate consumul de tutun, usturoi sau infuzii Pertseva. Dacă este necesar, utilizați un insecticid sistemic.
 • Acarienii. acarienii înfrângerea are loc atunci când plantația foarte dens. Frunzele sunt acoperite cu pete întunecate și în curând se ofilesc. Combaterea se subțiază arbuști compoziții chimice și tratamente.
 • Pterophoridae. Se poate strica chiar și fructe necoapte. La detectarea dăunătorului trebuie să trateze imediat infuziile de aterizare de frunze de tomate și cartofi. În caz de distrugere în masă a avut loc prelucrarea chimică.
 • făinării. Odată cu înfrângerea acestei boli apar pe frunze de floare albicioasă. Plantele tratate folosind insecticide sau lemn de frasin.
 • Phytoviruses. Pe foaie plăci formează un pete verde pal, iar de-a lungul venelor - pete întunecate. Aceasta boala nu poate fi vindecat, și nu pentru a infecta întreaga grădină tufe bolnave săpat și ars.

Pentru a oferi plante cu un mediu de viață confortabil, punând puțin efort, puteți obține un randament ridicat de fructe utile și gustoase, care va păstra sănătatea întregii familii. Honeysuckle este planta foarte recunoscător și generos, care este ușor să planteze și să se propage.