De ce nu pot nu pot spune

Îngrijirea copiilor nu este numai pentru a se asigura lor fizică și bunăstarea materială, dar, de asemenea, în educația morală. Încercarea de a proteja copilul de pericol, să-l învețe regulile de conduită, părinții pus în fața lui anumite tabu-uri și interdicții. Dar nu întotdeauna o astfel de educație roade. De ce nu pot nu pot spune? De multe ori metoda de interzicere determină reacția opusă copilului.De ce nu pot nu pot vorbi: opinia psihologului

Psihologii spun profesionale că un copil nu ar trebui să audă cuvântul „nu“, mai ales in copilarie. Interdicția este întârziată în mintea copilului la un nivel de subconștient și într-o mai adult poate găsi o cale de ieșire din comportamentul scandalos sau lipsă de respect față de părinți.

Constant copil film nu-l separa numai emoțional de părinții lor, dar, de asemenea, scade stima de sine, intervine pentru a explora lumea. Dacă nu explici unui copil cauza interdicției, se va face concluzii nefavorabile:

  • Sunt rău, fac greșit etc. - o astfel de formă de gândire scăzut stima de sine ..;
  • ele sunt rele, rele - cum ar fi forme de gândire produc resentimente și agresiune.

Interdicțiile poate zdrobi creativitatea unui copil, dorința de cunoaștere, și de a dezvolta lene și apatie. În cazurile severe, strigăte permanente duce la tulburări psihice (balbismul, frica, coșmaruri).Desigur, copilul trebuie să înțeleagă semnificația cuvântului „nu“, dar creează dependență are loc atunci când o parte a cuvântului său, iar copilul încetează să o perceapă ca o interdicție. Prin urmare, acesta este cel mai bine utilizat în cazuri excepționale, atunci când starea de sănătate a copilului este în pericol.

Cum de a construi o interdicție pentru copii

Copiii percep lumea prin încercare și eroare. Prin urmare, este necesară pentru a permite copilului să se întâlnească cu obiecte periculoase, în mod independent, dar sub supravegherea adulților. De exemplu, înțeapă degetul cu un ac sau foarfece, copilul își dă seama că aceste lucruri cel mai bine lăsat în pace. Lăsați copilul să atingă paharul cald sau cuptor. Această știință este mai eficient orice interdicție.

Pentru a nu trebuie sa vina din nou copilul, avea grijă de un loc sigur pentru a juca. Curățați-l din toate lucrurile traumatice.

Un alt mod de a distrage atentia copilului de la obiecte periculoase sau de comportament inadecvat - atenția la mai multe activități interesante sau jucării.

Nu este necesar să se interzică copilului de a face lucruri pe care comiteau ei înșiși. De exemplu, el nu înțelege de ce el are chips-uri rău, dar părinții nu. Copiii nu vor învăța să curețe lucrurile și jucăriile lor, în cazul în care casa este o mizerie. Copiii peste tot încearcă să copieze părinții lor. Prin urmare, cea mai bună metodă de educație este un exemplu personal.

Într-o conversație cu copilul nevoie de cât mai puțin posibil de a folosi cuvântul „nu“, iar prefixul „nu“ si sa ma uit la discursul său de la nașterea copilului. Este întotdeauna posibil să se găsească un înlocuitor, în funcție de situație. Cauza orice interdicție este necesară pentru a explica în mod inteligibil posibil.

Înainte de ceva pentru a interzice copilului, părinții trebuie să fie conștienți de faptul că educația lor depinde de cât de mult succes, sigur de sine și om manierat, el crește.