Descriere Solyanum, fotografii și cum să aibă grijă de floare

Solyanum - o plantă ornamentală frumoasă. Ea atrage nu numai culorile ca fructe de padure luminoase care persista pentru o lungă perioadă de timp în tufiș. floare Solyanum face parte din familia Solanaceae, deoarece este adesea menționată pur și simplu Solanaceae. Locul de nastere al fabricii este tropice din Brazilia și insula Madeira. Este un arbust elastic luxuriante forme verzi și oală o grosime de muguri verzi acoperite cu mărgele de fructe de portocale.Solanum de îngrijire la domiciliu

Descrierea plantelor

Nightshade solyanum - perene veșnic verzi sub forma unui arbust răspândire sau copaci în miniatură. Rizom puternic ramificate. Dar este în principal pe suprafața. Înălțimea plantelor este în intervalul 45-120 cm. erect, foarte ramificate tulpini formează o coroană foarte dens, impermeabil. ramuri lignificate rapid și acoperite cu verde închis cu nuanțe de maro scoarță.

frunze ovale sunt aranjate pe lăstarii de alta. Ei au o suprafață lucioasă și muchie laterală ondulată. Pe frunze verde închis model clar vizibil al venelor. Lungimea frunze nu depășește 5.10 cm și lățimea - 5,2 cm.

Solanum de îngrijire la domiciliu
Solanum de îngrijire la domiciliu
Solanum de îngrijire la domiciliu
Solanum de îngrijire la domiciliu
Solanum de îngrijire la domiciliu
Solanum de îngrijire la domiciliu
Solanum de îngrijire la domiciliu
Solanum de îngrijire la domiciliu
Solanum de îngrijire la domiciliu
Solanum de îngrijire la domiciliu
Solanum de îngrijire la domiciliu
Solanum de îngrijire la domiciliu
Solanum de îngrijire la domiciliu
Solanum de îngrijire la domiciliu

Inflorirea are loc în timpul verii. La capetele lăstari apical și laterale sau floare paniculat vrac umbrela inflorescență. Mugurii sub formă de clopote mici, alb, lavanda sau flori roz emana un parfum usor, placut. Fiecare Bud are propria sa peduncul alungit. Diametrul florii este de 1-3 cm.

Mai târziu, în culoarea unui loc boabe rotunde coapte. Pulpa suculenta este o mulțime de semințe mici albicioase. Peel de fructe este destul de elastic. Este culorile roșu, negru, portocaliu sau galben. Boabele rămân mult timp pe rugul și crește efectul său decorativ. Ele pot fi de până la 5 cm în diametru, cu toate că cele mai multe sunt mai modeste în dimensiune. Flower solyanum foarte periculos. Mananca fructe alimente, în orice caz imposibil. Ele sunt extrem de toxice și pot provoca intoxicații alimentare severe.Solanum de îngrijire la domiciliu

tipuri de solyanuma

Rhode solyanuma foarte numeroase, este înregistrat mai mult de 1000 de specii. Ca o planta cresc cele mai multe soiuri decorative.

psevdokapsikum Solyanum sau lozhnoperechny. Planta sub forma de mari (până la 120 cm), un arbust de raspandire păstrează coroana pe tot parcursul anului. Bare luminos verde tulpini mult ramificate. Lung (10 cm), lanceolate frunze cu o margine ondulată atașată la tulpină la tulpini scurte. Flori solitare pe o floare de tulpină subțire din axils de frunze. Diametru Stele alb este de 1 cm. La mijlocul boabe portocalii tufiș de vară decora cu diametrul circular de 1,5 cm.

Solanum de îngrijire la domiciliu

psevdokapsikum Solyanum sau lozhnoperechny

Capsicum Solyanum sau piper. Un fel de are o dimensiune mai compact. Lăstari tineri sunt acoperite cu fire de păr scurt, și mai în vârstă - coaja aspră maro inchis. Lungimea de frunze de culoare verde închis nu depășesc 8 cm. Există o varietate de capsicum solyanum variegatum cu dungi albe pe frunze.

Solanum de îngrijire la domiciliu

Capsicum Solyanum sau piper

Solyanum Wendland. Planta este un lung (până la 5 m), târâtor viță de vie. Petiol și tulpini sunt cârlige mici, care ajută planta să urce pol. Lungimea frunzei poate ajunge la 22 cm. O plantă apare ca un singur lanțetă și frunziș pinnatisected. inflorescență paniculat compus din flori în formă de stea alb cu diametrul de aproximativ 5 cm. Mai târziu tulpinile coc boabe portocalii rotunde, dimensiunea de 1,5-5 cm.

Solanum de îngrijire la domiciliu

Solyanum nigrum (Negru) -. Arbust anual în înălțime și 1,2 m ovale sau frunze ovate au o margine ondulată și ascuțită, flancurile rar dințat. flori verzi și albe, mici, sunt colectate în inflorescențe umbellate. Mai târziu, pe ramuri formate grupuri de diametru boabe negre de 8 mm. Solyanum nigrum este folosit în homeopatie.

Solanum de îngrijire la domiciliu

Solyanum nigrum (negru)

Solyanum dulkamara (amăruie) este un arbust peren târâtor până la 4 m. Pubescent lungi tulpini lignificate devin treptat goale. frunze ovale sunt situate în cele mai multe tulpini. Acestea sunt vopsite în verde luminoase și au o suprafață lucioasă. Vârfurile frunzelor sunt ascuțite, iar marginile sunt acoperite cu dintii rotunjite. Moleșit muguri colectate în câteva umbrelă-flori. Petalele sunt vopsite în culoare violet deschis, sau albastru. Red Berries ovale sau rotunde cu diametru ajunge la 3 cm.

Solanum de îngrijire la domiciliu

dulkamara Solyanum (amăruie)

Solyanum murikatum (pepene galben pere) -. Evergreen Poluodrevesnevevshy arbust de până la 1,5 m Planta este acoperită cu un oval, ușor pufos lumina frunziș culoare verde. Perioada de înflorire este acoperit cu flori mici albe și violet. fructe în formă de pară sunt galbene cu pete violet. O lungime fat este de 20 cm și greutate - 400 g

Solanum de îngrijire la domiciliu

murikatum Solyanum (pepene galben pere)

reproducere

Pentru înrădăcinare butași tăiate apicale, poluodrevesnevevshie fotografiază cu 4-5 frunze de 8-12 cm în lungime. Înrădăcinare poate fi în apă sau în sol umed. Răsaduri acoperite cu un capac pentru a preveni pierderea de umiditate. Procesul durează 2-3 săptămâni. La vârsta de 1 lună, ele pot fi transplantate in ghivece individuale.

Solanum de îngrijire la domiciliu

Solyanum transplantate în fiecare an, în primăvara devreme, combinând procedura cu tăiere. Înainte de transplantare solul un pic uscat. brazdă Earthen este scos din oală și elimina o mare parte din sol vechi. Pentru plantarea de sol cu ​​ajutorul unui amestec de:

Solul trebuie să fie ușor acidă și ușor. Pe partea de jos a vasului este necesară pentru a răspândi stratul de drenaj.

Solanum de îngrijire la domiciliu

Caracteristicile de cultivare

Îngrijire solyanumom la domiciliu nu are nevoie de mult efort. Planta ii place lumina puternica si are nevoie de lung fotoperioadă. Pritenyat de la lumina directă a soarelui necesară doar împușcă în căldură extremă. Pentru vara puteți seta tufiș pe balcon sau în grădină. Este important de a alege un loc cald, windless.

Temperatura optimă pentru nightshade este + 18 ... + 20 ° C Într-un loc fierbinte frunzele încep să se îngălbenească și usca. nu este necesară perioada de latență a plantelor.

Udarea solyanum de multe ori este necesar. Solul trebuie să fie ușor umed, dar apa stagnantă nu este permisă. De asemenea, pentru dezvoltarea normală a lăstarilor trebuie să fie în mod frecvent stropite cu apă. În plus față de creșterea normală, ea ajută la protejarea frunzelor de dăunători.

Pentru a da aspect frumos trebuie să fie periodic tunderea Bush. Prea întins, tulpinile sunt tăiate în jumătate. În cazul în care restul de start pentru a dezvolta ramuri laterale, pinch lor.

Solyanum rezistente la boli ale plantelor, dar este supus unor atacuri de insecte. Cel mai adesea pe bucăți de hârtie pot fi găsite afide, whitefly și păianjen acarieni. Se recomanda un tratament preventiv cu insecticide înainte de înflorire.

Sprijinirea proiectului - pentru a partaja link-ul, vă mulțumesc!