Dinți ca un indicator de sanatate pentru a spune despre boli orale, viata sanatoasa, de sănătate, AMF

Ce fac dinții

După cum se știe, dinții - indicatori ai sănătății noastre. Chiar și antic Aesculapius observat legătura dintre organele umane bolnave și dinți. Studiind problema, oamenii de stiinta moderni au descoperit că, chiar și cea mai mică deteriorare a dintelui poate fi un semn al unei boli sau a acestui organism. Căscat în fața oglinzii, puteți obține informații detaliate despre ceea ce se întâmplă în interiorul corpului.Din păcate, în ultimii ani, dinții concetățenilor noștri sunt din ce în ce mai rău. Pentru astfel de experți încheierea Academiei Naționale de Medicină din Postuniversitare Educației numit după PL Shupyk și Institutul de Stomatologie al Academiei Naționale de Științe a Ucrainei. Ei au efectuat un studiu pe scară largă pentru a arăta o creștere semnificativă a numărului de boli majore ale cavității orale. La 98, 2% din ucraineni în vârstă de 35-44 ani cariei găsite, 8 din 10 persoane de vârstă tânără au o boală inflamatorie în țesuturile parodontale. Practic, fiecare adult care suferă de boli ale gingiilor - parodontita si gigivitom. În total, 8-9% din populația adultă a țării noastre este de dinți cu adevărat sănătoși. -stomatologov îngrijorat medici și nivel ridicat de morbiditate în rândul celor mai tineri pacienți, 87,9% dintre copiii de 6 ani sunt diagnosticate cariei ocluzie temporară; la 72, 3% dintre copiii în vârstă de 12 - cariilor dentiția permanentă.

Avansul victorios a cariilor si a altor experti boli dentare asociate cu situația de mediu din țară, cetățeni dieta dezechilibrată, și cel mai important, o lipsă de îngrijire orală. Cu toate acestea, rău ceas dinții lor și gingiile nu sunt numai ucraineni moderne.

Recent, Organizația Mondială a stomatologi (ISD) au prezentat rezultatele unui studiu de sanatate orala in randul locuitorilor din diferite țări. Potrivit informațiilor primite de numai 56% dintre oameni efectuează o primă și de bază stomatologi recomandare - dintii curățate de 2 ori pe zi, timp de 2 minute, pasta de dinti pe baza de fluor. Doar 52% găsi timp pentru examinarea anuală de către un dentist.

Din păcate, la dentist, vom continua să ruleze numai atunci când o durere de dinți devine de nesuportat, și pentru a preveni problemele de guma de a manca. De ce aproape jumătate de oameni greșit igiena orală? - cere stomatologi. Dau vina lene umană elementară sau ignoranță a principiilor de bază ale îngrijirii dentare?

recomandări dentist

Pentru a îmbunătăți situația, este necesară sensibilizarea ucrainenilor cu privire la importanța sănătății orale și principiile de bază de igienă dentară, - D-na MD, profesor de stomatologie NMAPE numit P. L. Shupika, presedinte al Dental Association din Ucraina Iryna Mazur. - Vă recomandăm să respecte cele mai elementare reguli de igienă: de două ori pe zi, perie dinți - dimineața și seara, după o masă posibil să clătiți gura cu ajutorul unor instrumente speciale.Este mai bine să utilizați periuțe de dinți electrice: ele sunt mai eficiente decât tehnicile manuale tradiționale, - spune medicul.

Dacă este necesar, la fiecare 3 până la 6 luni ar trebui să primească o examinare completă de către un dentist. Acest lucru va ajuta pentru a evita probleme grave, nu numai cu dintii lor, dar, în general, va proteja organismul de complicatiile care cauzeaza boli ale cavitatii bucale. Pentru a menține dinții și gingiile într-o stare de sănătate necesită îndepărtarea în timp util și adecvată a depozitelor dentare si placa groasa de limba.

Cum de a alege o pasta de dinti

Astăzi, putem cumpăra o pastă pentru profilaxia cariilor de gumă sângerare, anti-tartru, placa de la fumatori pentru împrospătarea respirației și restabilirea echilibrului acido-bazic al gurii.

Pastele de carii nu numai preveni creșterea bacteriilor cariilor, dar, de asemenea, a fost saturat cu țesuturi dentare minerale. Pentru a întări dinții aceștia adaugă fluor. Acest element este implicat în metabolismul calciului și asigură prezența în emailul. Cu toate acestea, fluorura este destul de toxic, deci utilizați întotdeauna o pastă de dinți nu este recomandată.

pastă specială pentru dinți sensibili conținând clorură de calciu, citrat de potasiu sau clorura de stronțiu. Ei satura, de asemenea, minerale smalțul dinților și în afară de „înfunda“ dentinari, reducând tubulii sensibilitatea dinților. Aceste paste conțin materiale abrazive care economisesc potasiul particule cu diametru mai mic. Cine este considerat cel mai bun silice abrazivă. El indeparteaza delicat placa dentară, fără a provoca efecte adverse asupra smalțului și a gingiilor.

Toothpastes gume pentru a consolida reduce inflamatia in periodontita, distrugerea bacteriilor daunatoare, reduce sangerarea gingiilor.

Acestea includ agenți antibacterieni, cum ar fi clorhexidină, precum și extracte de plante - Echinacea, edelweiss, gălbenele, ace de pin, clorofilă și vitamina E. Acestea sunt recomandate pentru cei care suferă stomatita, gingivita și periodontita.

Atunci când cumpără pasta de dinti, este necesar să se acorde o atenție la structura sa. Efect negativ asupra cretei smalțul dinților, carbonat de calciu și oxid de aluminiu în pasta de dinți interzisă în unele țări.

Nu ar trebui să fie mai mult de trei săptămâni pentru a utiliza pasta de dinti cu triclosan sau clorhexidina. Acești agenți antibacterieni ajuta sa scape de gingivită și respirația urât mirositoare. Cu toate acestea, cu utilizarea prelungită poate interfera microflora utilă a cavității orale.

Ce face dintii rau

Asta-i dinții da un semnal de probleme în organism. Observațiile pe termen lung ale pacienților arată că, dacă doare atât de-al patrulea dinte, iar partea de sus și de jos - (. Glezna, genunchi, umăr, cot articulațiilor încheietura mâinii) o persoană care probabil slăbiciune a aparatului ligamentous, acesta poate suferi inflamație natura cronică de tip polirtrita bolile de colon - polipoza, diverticuloza.

Șase dinți de sus „responsabil“ pentru sinuzita, amigdalita, mastita, formarea de tumori la nivelul glandei tiroide, iritație în splină, inflamația fanere. Deoarece șase dinți mai mici poate fi văzut ce se întâmplă cu artere. modul în curs de dezvoltare în mod activ ateroscleroza. Al șaptelea dinți mai mici probleme claxonatului cu vene (varice, hemoroizi), cu lumina pentru a indica polipi in colon. Plaque, o piatră poate indica medicul asupra sistemului endocrin, la ulcer gastric. Despre ceea ce se întâmplă în stomac și intestine, este posibil să se judece nu numai dintii, ci, de asemenea, gum de stat. Noi suferă de un ulcer gastric sau ulcer duodenal majoritatea au boala parodontală.