Formula în fizică

forța Ampere [N] (forța magnetică care acționează asupra conductorului parcurs de curent). unde B - inducția magnetică [T = N / (AM)], I - puterea curentului care circulă prin conductorul, - lungimea conductorului; - unghiul dintre direcția curentului și inducție magnetică vectorul BForța Lorentz [N] (forța magnetică care acționează asupra încărcăturii). în care q - cantitatea de încărcare, v - viteza de a taxei, B - inducția magnetică, - unghiul dintre vectorul vitezei încărcăturii și vectorul inducție magnetică

Fluxul magnetic [Wb] printr-un circuit în care S - zona de contur, - unghiul dintre conturul normal și vectorul inducție magnetică

emf indus într-un circuit [B] (h-n inducție electromagnetică), în care - modificarea fluxului magnetic [Wb] în timp [sec]

Pentru o bobină cu N se transformă de emf Induced

La trecerea undelor electromagnetice din mediul de vid în viteza undei și lungimea de undă descrește în timp n ,, unde n - indicele de refracție al mediului.

efectul Doppler pentru a undei în mediu - val de frecvență cu sursă fixă ​​și receptor, v0 - viteza de undă, yp - viteza de receptor (semnul plus, atunci când se deplasează la sursa), vi - viteza sursei (semnul minus atunci când se deplasează la receptor)Formula lentilei unde F - distanța focală a obiectivului [m], f - distanța de la centrul lentilei imaginii [m], distanța d- de la obiect la centrul lentilei [m]. Distanțele de la centrul lentilei la punctele imaginare este luat cu semnul minus.

putere lentilă optică [dioptrii = m -1]

Biconvexa Formula (concave) lentilă

Lentilele de zoom [r.], unde h - înălțimea obiectului, h „- înălțimea imaginii obiectului

Viteza luminii într-un mediu în care c - viteza luminii în vid, n - indicele de refracție al mediului [r.]

Legea refracției, unde - unghiul de incidență - unghiul de refracție, n1 - indicele de refracție al primului mediu care conține unghiul de incident, n2 - indicele de refracție al doilea mediu care conține unghiul de refracție.

Pentru incidență fascicul de aer, drept vid de refracție, unde n - indicele de refracție al doilea mediu care conține unghiul de refracție.

interferență maximă - diferența calea undelor [m] este egal cu un număr întreg de valuri (chiar și număr de jumătăți de valuri)

interferență minimă - diferența de cale val este un număr impar de lungimi de undă și jumătate

răzuirea maxim de difracție - diferența calea undelor este egală cu un număr întreg de valuri (chiar și număr de jumătăți de valuri)

răzuirea minimă - diferența calea undelor este un număr impar de jumătate