dispunere tastatură

Tastatura pe ecran pe site-ul Klavogonki.ru

Dispunerea tastaturii - este locația tastelor de pe tastatură în raport unul cu altul. Există concepte separate: • aspect mecanic - dimensiunea și localizarea tastelor de pe tastatură în sine
 • Visual aspect - se potrivesc cu fiecare cheie tastatură un caracter.

Diferența dintre americane și britanice aspecte de tastatură mecanice [citare]

Ce este tastatura în limba engleză

aspect mecanic britanic

Ce este tastatura în limba engleză

aspect mecanic american

Diferența dintre aceste tipuri de aspecte este faptul că aspectul varianta britanică tasta Enter ocupă două rânduri de tastatură, și rândul principal al unui buton mai lung (doisprezece și nu unsprezece). De asemenea, prin reducerea „Shift stânga“, a adăugat tastele o cheie in plus.

tastatura chirilică [citare]

Rusă [modifică]

Ce este tastatura în limba engleză

Acest aspect al tastaturii este folosit ca un standard în Windows. Semne ale mărcilor de top rând sunt tastate în combinație cu shiftom, cifre - nici o deplasare. Desemnarea de butoane de pe tastatură pentru promptă, apăsați tasta interesează.

F1-F12 - funcțiile atribuite acestor taste vor depinde de proprietățile specifice ale programului care rulează în prezent, și, în unele cazuri, proprietățile de sistem de operare. Cutumiar pentru cele mai multe programe este acordul pe care tasta F1 este sistemul de ajutor, în care puteți găsi ajutor pe acțiunea altor chei.

F1 - Call „Ajutor» Windows. Când este presat de la fereastra unui program - pentru a apela ajutorul acestui program.

F2 - Redenumirea obiectului selectat pe desktop sau în Windows Explorer.

F3 - Deschideți fișierul sau directorul caseta de căutare (de pe desktop și în Windows Explorer).

F5 - Actualizați fereastra activă (pagini web deschise, desktop, Explorer).

F7 - Spell Checker (în Word, Excel).

F8 - În cazul în care sistemul de operare de boot - selectarea modul de pornire. Activarea textului evidenția extins în Word. Izolarea fragmentului de la inițială la poziția finală a cursorului are loc fără a ține tasta Shift. O a doua apăsare a tastei F8 selectează cuvântul cel mai apropiat de cursor. În al treilea rând - conținând propunerea sa. În al patrulea rând - alineatul. A cincea - documentul. Scoateți ultima selecție este cea mai simplă prin apăsarea tastelor de comenzi rapide Shift + F8. Modul dezactivare poate fi cheia Esc.

F9 - Unele programe de actualizare selectate domenii.

F10 - meniul Window.

F11 - Trecerea la modul ecran complet și invers (de exemplu, Internet Explorer)

F12 - Acc alegerea parametrilor pentru a salva fișierul (File - Save As). Tastele de control. Tastele de control Ctrl și Alt acționa, în general, în combinație cu alte taste. Butonul tastaturii calculatorului de control principal poate fi numit klaishu Enter. Cel mai adesea, această cheie este folosit pentru a finaliza comenzile de intrare de la calculator, o nouă linie la introducerea de text sau pentru a selecta o comandă de meniu. Tasta Esc de control, amplasat în colțul din stânga a tastaturii, este utilizat pe scară largă în managementul de program și este folosit pentru a anula orice acțiune.

Esc (a se citi „Escape“) - Anularea ultimei comenzi, ieșiți din meniu (eliminați focalizare), sau închide un dialog deschis.

Shift (citește "Shift") - tasta litere mari (de comutare non-fix). Folosit împreună cu alte taste pentru un set de litere majuscule și caractere majuscule. Prin urmare, o combinație de Ctrl + Shift sau Alt + Shift este de obicei folosit pentru a comuta dispunerea tastaturii.

CapsLock (a se citi "Kapslok") - majuscule (comutator fix). Utilizat atunci când tastați în întregime cu majuscule. Prin apăsarea tastei anulează acest mod.

Alt (a se citi „Alto“) - este utilizat în combinație cu alte taste prin modificarea acțiunii lor. De exemplu, Alt + literă - apel o comandă de meniu sau de deschidere a coloanei de meniu. literele corespunzătoare sunt de obicei subliniate în meniu (sau initial, sau devin accentuate după apăsarea Alt). În cazul în care coloana de meniu este deja deschis, apoi un apel la o anumită comandă, puteți apăsa scrisoarea pe care este subliniat în comanda. Același lucru se aplică pentru a deschide meniul contextual.

Ctrl (a se citi ca „Control“) - folosit în combinație cu alte taste. De exemplu, Ctrl + C - copie, Ctrl + V - pastă, Ctrl + Alt + Del - pentru a deschide Windows Task Manager.

Win (Windows "start" este situat între Ctrl și Alt) - deschide meniul "Start".

AppsKey (situat în partea din dreapta jos între Win și Ctrl) - un meniu contextual pentru elementul selectat (echivalent cu clic pe butonul din dreapta al mouse-ului).Enter (a se citi "Entre".) - Confirmați selecția. La fel ca un dublu-clic pe proiect. Făcând clic pe butonul activă în mod curent în caseta de dialog. De multe ori - click pe butonul „default“ în caseta de dialog. Când introduceți comenzi de la tastatura - completarea intrare de comandă și trecerea la executarea ei. Tastarea - trecerea la noul alineat.

Delete (citește „Despartirile“) - Îndepărtarea obiectului selectat, textul sau caracterul selectat dreptul punctului de inserare.

Se introduce (a se citi „Inserția“) - Comutare între modul de inserare și înlocuiți la editarea textului. În cazul în care cursorul de text se află în interiorul textului existent, introducerea are loc fără introducerea de noi caractere înlocui caracterele existente (textul este extins) modul. În modul de suprascriere, semne noi înlocuiți textul, care a avut mai devreme în poziția de intrare.

ScrLk (Scroll Lock) (a se citi "Scroll Lock") - se referă la cheile de serviciu. scurtă transcriere ei - scroll lock. Proiectat pentru acest mod de afișare, în care apăsarea tastelor săgeată conduce la o deplasare a cursorului nu este, ca atare, ci întregul conținut al ecranului. Acum, cheia este activată în acest scop, este deja foarte rar, dar, de exemplu, în Excel funcționează. Acest lucru este foarte util atunci când editați tabele mari.

Pauză / Break (citește ca „pauză“ sau „Break“) - suspend calculatorul (într-un DOS a lucrat peste tot în sistemele de operare moderne - doar la boot). Kusorom de gestionare a cheilor.

Kusor - o pe ecran note de caractere de pe poziția de intrare pe ecran, care este locul în care tipizarea. Tastele de control kusorom în sus, în jos, dreapta și la stânga. Atunci când se lucrează cu textul Home, End, PageUp, PageDown, uneori, este folosit ca o cheie de editare, sau ca o mai puternice tastele săgeată. Combinația de CTRL + Home - mișcarea rapidă a cursorului la începutul documentului. Combinația de CTRL + End - mișcarea rapidă a cursorului la sfârșitul documentului.

Sus, jos, la stânga și la dreapta - Permite pentru a naviga prin elementele de meniu. Shift punctul de inserție în direcția corespunzătoare de către o singură poziție. Acțiunea acestor chei în multe programe pot fi modificate cu ajutorul tastelor de serviciu, în primul rând Shift și CTRL. - mișcarea rapidă a cursorului la sfârșitul documentului.

Acasă - mută cursorul la începutul liniei curente sau documentul de la partea de sus a listei de fișiere.

End - muta cursorul la sfârșitul liniei curente a documentului sau la sfârșitul listei de fișiere.

PageUp / PageDown - Mută ​​cursorul o pagină în sus sau în jos. Conceptul de „pagina“, de obicei, se referă la o bucată de hârtie, aparent pe ecran. Folosit pentru „scroll“ cuprins în fereastra curentă. tastatură suplimentară. Aceste chei sunt foarte mult ca un funcționar de bancă cu degetele agile și toți cei care trebuie să tastați o mulțime de numere. Tastatura numerică seamănă cu un calculator și este situat pe partea dreaptă a tastaturii. (Cu toate acestea, ea începe să funcționeze, trebuie să apăsați tasta Num Lock. Dacă nu, va trebui să se ocupe cu tastele cursor.) Când activați tasta Num Lock de pe tastatura numerică va funcționa ca tastele cursor. Ele arată mici săgeți care indică direcția de mișcare a cursorului pe ecran. (Cheia cu numărul 5, care nu a primit o săgeată, nu face nimic, doar se luptă cu stima de sine scazuta.)

În plus, tastele de control al cursorului cu cuvintele «Acasă» (a se citi "Home"), «End» (a se citi "End"), «PgUp» (a se citi "Paige Up") și «PgDn» (a se citi "Peydzh Daun").

NumLock - Modifică modul de tastatura numerică. În starea comutată se traduce tastatura numerică în modul numeric, oprit și tastatura poate fi folosit pentru a controla cursorul. Caracter (alfanumerice) chei.

Ele sunt un grup de chei, care sunt cel mai frecvent utilizate pentru a introduce informații, care include litere, cifre și semne de punctuație. Este aceste chei se aplică conceptul de structura de tastatură. Dispunerea tastaturii - o consolidare a anumitor chei la anumite simboluri.

Rusă (tastare) [regula]

Ce este tastatura în limba engleză

Aceasta este - o versiune alternativă a aranjamentului de tastatură rusă. Spre deosebire de standardul:

 • Litera „E“ este în loc de punct și virgulă;
 • semne de punctuație sunt tastate în rândul de sus, fără o schimbare;
 • numerele sunt tastate cu ajutorul Shift.

Desemnarea de butoane de pe tastatură pentru promptă, apăsați tasta interesează.

Rusă (fonetic) [regula]

Ce este tastatura în limba engleză

Modul fonetic, de asemenea, cunoscut sub numele de „YAVERTY“, se bazează pe similitudinea fonetică a românești cu litere latine. mare popularitate nu l-am folosit.

aspect ucrainean [citare]

Ce este tastatura în limba engleză

Diferențele ucraineană aspect din limba rusă:

 • pe site-ul "s" este un ucrainean "i";
 • pe site-ul „e“ este un ucrainean „Da“;
 • în loc de „Y“ este un ucrainean „¯“;
 • pe site-ul „e“ este un apostrof „„“; [1]
 • litera „¥“ poate fi tastat utilizând o combinație de Ctrl + Alt + g sau AltGr + g (unele aspecte din tastaturi „britanic“ cu buton suplimentar din partea din stânga ⇧ Shift acest buton pentru aspect ucrainean oferă de asemenea litera „¥“).

Belarus aspect [citare]

Dispunere tastatură belarusă similar cu un rus și are doar câteva diferențe cu ea - scrisoarea din Belarus „i“ în loc de rus „și“ Belarus „¢“ în loc de rus „U“ și apostrof „în loc de“ b“.

tastatură Latină [citare]

Bazat pe QWERTY [regula]

QWERTY [regula]

QWERTY - cel mai popular acum un aspect de tastatură latină.

AZERTY [regula]

Dispunerea tastaturii utilizată în Franța, Belgia și alte țări în care pe scară largă în franceză - AZERTY.

QWERTZ [regula]

QWERTZ - aspectul tastaturii folosite (cu unele modificări) în țările din Europa Centrală: Germania, Republica Cehă, Ungaria și așa mai departe ..

dispuneri alternative [citare]

Dvorak [regula]

Dispunerea Dvorak este optimizat pentru tastarea cu zece caractere orb la cele mai multe cuvinte tastate mâna alternativ dreapta și stânga. Acest lucru face posibil pentru a crește viteza setată, reduce erorile, și să minimizeze riscul de rănire la o sarcină constantă.

Ce este tastatura în limba engleză

Colemak [regula]

Colemak - latină aspect tastatură, conceput pentru tastarea eficientă și ergonomic în limba engleză pe o tastatură de calculator.

Ce este tastatura în limba engleză

aspecte naționale tastatură [citare]

Note [modifică]

 1. ↑ Nu toate machetele ucrainene au o astfel de oportunitate; în special, nu este în aspectul standard pentru Windows XP ucraineană, îmbunătățit aspectul apare începând cu Windows Vista.