Fistula, cauzele si tratamentul fistule

Fistula - canal este nenaturală format între corpurile. Fistulele poate avea loc atât în ​​mod spontan si este o metoda chirurgicala - in acest caz vorbim de anastomoza deliberată (fistula).Ce sunt fistule?

Clasificarea fistule pe baza caracteristicilor de dezvoltare a acestora și cauzele.

fistule patologica si chirurgicale

  • fistule patologici apar independent în timpul diferitelor procese distructive - de exemplu, inflamarea cu formarea de puroi, care au nevoie de ieșire; traumatisme; subțierea și uzură țesături.
  • Chirurgul fistula chirurgical suprapusă specific, de exemplu, disfuncție de organ tranzitoriu (gastrostomie - fistulă între stomac și mediu în cazul unor probleme cu esofagul). fistula chirurgical poate fi permanentă - atunci când este vorba de raportul suplimentar al organelor interne, crearea de conducte suplimentare.

O altă clasificare a fistulelor descrie poziția lor - de presă al fistulelor interne și externe.

  • fistulă externă - o legătură între corp și mediul extern. În acest caz, conținutul mediului intern iese - în cel mai simplu exemplu al unei fistule externe sau ulcer este ulcer al pielii. Tehnicile chirurgicale pot crea o fistulă externă în stomac - pentru introducerea directă a produselor alimentare; gut - pentru răpirea ei.
  • fistula internă - se formează în interiorul corpului, de obicei, între două corpuri goale. În cursul diferitelor procese patologice fistulei pot sa apara intre vezica urinara si vagin, intestin si sistemul urinar. fistule interne sunt de multe ori de dezvoltare congenitala - de exemplu, formarea de găuri suplimentare între cavitățile inimii.

Cauzele patologice ale fistula

fistule spontane sunt formate sub influența diferiților factori:

  • Leziuni la care peretele de organe deteriorat.
  • proces cronic distructiv - scleroza tesutului, pierderea elasticității, fibre de emoliere, eroziunea cu formarea de ulcere.
  • Inflamarea natură diferită, motiv pentru care fistula - reacția de protecție a organismului pentru a se scurge puroi.


Caracteristici de dezvoltare a fistulelor

Desi fistula este adesea util pentru organism, formarea sa spontană este plină cu diverse complicații. fistula Canalul poate fi prea îngustă sau de lichidare, care provoacă infiltrarea stagnare, ocluzie proprie, și, astfel, dezvolta o infectie secundara cu inflamatie. Fără tratament în timp util a fistulelor - instalare de drenaj - afecteaza tesutul vecine, apare riscul de sepsis.

Cel mai frecvent loc de formare a fistulei spontane - gingii, colon, organele sistemului urogenital.

  • Gingivala fistula - canal în mucoasa gingivală, care este o complicație a parodontită cariilor dentare sau subtratate. Infecția distruge treptat celulele, cauzand canalul format între gingie și cavitatea bucală, maxilarului, sau chiar exterior prin țesutul feței. fistula gingivală - o reactie de protectie a organismului, astfel, agenți patogeni imune distruse primesc ieșirea gingiilor și a dinților.
  • Fistulele de colon. în special colorectal, formate dintr-o varietate de motive, inclusiv boli (inflamația cronică a țesuturilor tractului gastrointestinal) Chron în timpul nașterii prejudiciu, abces acut (infecție anal), complicație post-operatorie. De obicei, fistulă rectală se deschide mici rani in zona dintre picioare, care tinde să se infecteze și devin inflamate din când în când. În același timp, fistula spontană a colonului poate fi foarte mici dimensiuni - 1 - 5 mm - și deranjează doar o mică supărare. Rețineți că fistula rectului este periculos nu numai pentru răspândirea infecției în organele genitale, dar, de asemenea, riscul de transformare malignă a țesuturilor.
  • fistule genitourinare sunt mai frecvente la femei, din cauza particularităților anatomiei lor - separarea uretrei si vaginului. Canalele pot fi formate intre vezica urinara si uterul, ureter si vagin, trompe uterine si a altor organe sexuale. Cea mai mare prevalenta este de remarcat pentru fistule vezico-vaginale. Pericolul unor astfel de structuri este faptul că acestea sunt adesea asimptomatice - pacientul poate depune o plângere numai pentru a crește secrețiile naturale. Componentele urinei - uree și sare - provoacă leziuni la nivelul mucoasei vaginale, reducerea sensibilității țesutului, creând un mediu propice pentru propagarea infectiei.

tratamentul fistulei

Tratamentul Fistula în mare măsură în mod individual și începe cu găsirea și eliminarea cauzelor de formare a acesteia. În funcție de caracteristicile unui caz particular după fistula poate fi supusă inversa dezvoltare - canal se unește și spontan format. In alte situatii, chirurgie plastica este necesara pentru a trata fistula.