Home-a făcut șemineu caramida, selecție de materiale de construcții, lucrări pregătitoare, tehnologie

Cum să încărcați un șemineu
Montare de semineu in case de tara, vile, case de tara in ultimii ani devin din ce în ce mai populare. În aspect similar cu un șemineu în nișă adânc în perete, echipate pentru ieșirea gazelor nearse de fum. Construcția servește în principal ca element decorativ al capabil interior pentru punctul său de vedere spectaculoasă pentru a decora camera, chiar și cele mai modeste, și de a crea un sentiment de confort deosebit.Semineul poate fi o sursă de căldură suplimentară în timpul iernii. La căldura produsă prin arderea lemnului, camera încălzită, este necesar pentru a proiecta camera de combustibil nu este prea adânc, dar suficient de largă. Practic ridicat aproape de perete de construcție. Locul ideal pentru a instala un șemineu considerat un colț al camerei. Niciodată clădire nu este instalat pe peretele opus ferestrelor sau a ferestrelor.

Materiale de constructie pentru seminee

Cum să încărcați un șemineu
Pentru construcția de șemineu în lemn nevoie de lungă durată și cele mai durabile materiale. Astfel de materiale includ piatra, gresie, marmură și cărămidă. Semineu-imitație - șemineu fals poate fi ridicată din materiale mai ușoare - ipsos, poliuretan, lemn. În timpul construcției unui șemineu tradițional în preferința principală este dată de cărămidă refractară și roșu. Formulare standard cărămizi mult mai ușor pentru a proiecta și de zidărie.

Noi folosim o cărămidă, jumătate ichetvertinki. Redactat ajutor poryadovkoy calcula corect cantitatea de material necesar, ceea ce va reduce considerabil costurile financiare. De asemenea, trebuie spus că Șeminee din cărămidă cu zidărie de calitate se poate face practic decora. Materialul folosit intotdeauna arata frumos si poate înveseli orice interior.

Construirea unui cămin-te

Dacă urmați instrucțiunile de mai jos, apoi foarte curand casa ta va decora un adevărat șemineu miracol.

Ordinea lucrări:

 1. schiță miniatură a viitoarei fabrici de biogaz.
 2. Alegerea materialelor de construcții.
 3. caramida semineu zidărie.
 4. Instalarea coșului.
 5. Instalarea elementelor metalice.
 6. decorative trim.

Schiță viitoarea construcție

Toate lucrările de construcție începe cu design-ul. indiferent dacă sunteți construirea unui șemineu într-o clădire operat de sau în timpul construcției acasă. Pentru a elabora hârtie scară cea mai potrivită sau foi într-o celulă.

Primul pas este de a calcula adâncimea focarului, înălțimea pereților laterali măturare unghiul de zidărie ale cuptorului, restricția înălțimea de fum în caseta de fum. Dacă setarea se presupune tub circular, dimensiunile secțiunii sale transversale poate fi mai mică decât atunci când instalarea dreptunghiulară sau pătrată horn. Pentru înălțimea conductei este de 5 m secțiune dreptunghiulară trebuie să fie egală cu 66 de metri pătrați. cm secțiune pătrată. - 62 kV. cm, și o rundă - 56 sq. cm.

Dimensiunea eșantionului de calcul pentru incinta semineu 20 mp. m

Lățimea portalului semineu trebuie neapărat să fie un multiplu de lungime ½ cărămidă și înălțimea înălțimii portalului ori și 0,5 cm zidărie de cărămidă, care este de 7 cm. In acest caz, lățimea portalului va fi egal cu trei sau cărămizi 77 cm și o înălțime egală cu 7 sau 49 de rânduri de zidărie cm.

 • Înălțimea portalului - 53,5 cm (șapte rânduri zidărie).
 • Focar Lățime - 79 cm (trei cărămizi).
 • adancime cuptor - 1.5-1.75 cărămidă.
 • Secțiunea a tubului este de 14 cm, cu 27 cm.

Important. La elaborarea semineului, ia în considerare amplasarea grinzilor și căpriori pentru instalarea de conducte corespunzătoare.

Pornind de implementarea poryadovok amintesc că primul rând este mai bine să se stabilească pe margine, iar rândurile următoare sunt plasate plate. Partea de jos a cuptorului se ridică deasupra podelei pentru cel puțin trei rânduri de zidărie. Vă vom prezenta o poryadovok câteva scheme pentru seminee.

Cum să încărcați un șemineu

Schema № 1. poryadovkoy semineu unghiular improvizat

Cum să încărcați un șemineu

Schema № 2. poryadovkoy de semineu de perete pentru cameră de 20 mp. m

Cum să încărcați un șemineu

Numărul schema 3. șemineu engleză

face cu atenție proiectul posibil pentru a calcula numărul de cărămizi necesare pentru construirea modelului ales de șemineu. Se calculează fiecare rând, să luăm în considerare faptul că toate unitățile sunt considerate ca o cărămidă.Alegerea materialelor de construcții

Pentru construcția de șemineu are nevoie de un material de construcție de calitate mai bună.

 • Brick. Vom avea nevoie de materialul refractar (argilă refractară) cărămidă. Atunci când cumpără cărămizi verificați cu atenție fiecare produs separat. Culoarea ar trebui să fie portocaliu-roșu, toate colțurile întregului, nici chips-uri sau lovituri, atunci când se aude un sunet clar lovit.
 • Nisip. Fracția de nisip nu trebuie să fie mai mare de 1,5 mm. Materialul cu atenție cernut printr-o sită fină. Pentru o mai bună nisip zidărie spălat.
 • Clay. Aveti nevoie de o argilă roșie sau maro închis, fără impurități. Dacă puteți obține argila Cambrian, este cea mai bună opțiune pentru un șemineu zidărie.

Important! Utilizarea soluției cărămizi refractare implică utilizarea argilă refractară.

 • Portland. O alegere excelenta pentru acest lucru va marca 300.
 • Zdrobit. este necesară Această fracțiune de material de până la 6 mm pentru fabricarea fundație de beton.
 • amortizor
 • Barelor de armare. Ei au nevoie de cel puțin 20 de unități. 70 cm lungime și 1 cm în diametru.
 • grătar
 • apărătoare la gura sobei

Masoneria semineu caramida

Lucrările la construcția de șemineu pentru a începe de stabilire fundație. Sub semineu fundație separată este prevăzută. Dimensiunile suprafeței de fundație face baza de 6 cm mai mare de semineu.

 1. Cum să încărcați un șemineu
  Sape o groapă sub fundație de 10 cm mai lung decât dimensiunile fundației finit și o adâncime de 60 cm.
 2. În partea de jos a sondei pentru a umple stratul de pietriș până la 15 cm. Marca ingrasare.
 3. Instalați cofraje din lemn și mâner în interiorul bitumul.
 4. Se pun pietre, cărămizi sparte și dărâmături.
 5. Se toarnă soluția din ciment și nisip în raport de 1: 3. Soluția ar trebui să fie frământat bine și să aibă un aspect uniform.
 6. Complet inundate subsol la nivel și să facă controlul orizontală.
 7. Se acoperă cu folie și se lasă fundația să stea timp de o săptămână.

Important. subsol terminat trebuie să fie sub nivelul câmpului 6 cm.

zidărie semineu

Cu trei zile înainte de începerea lucrărilor pe semineu zidărie pentru a absorbi argila prin adăugarea de apă în porțiuni mici, la soluția nu este prea gros. de stabilire a calității depinde de calitatea soluției preparate. Finite Pulpa de argilă se toarnă într-un nisip spălat se usucă și se amestecă temeinic cu un jeleu de gros. Amestecul finit este rulat mici tije de până la 15 mm grosime. În soluție de bastoane de confort nu se va dezintegra și să adere la mâini.

Efectuați o calibrare atentă de cărămizi. Gata pentru a pune pe impermeabilizarea fundație, acesta poate fi un material pentru acoperișuri, cele prevăzute două straturi.

Pentru a lucra totul este pregătit și puteți începe piatră de hotar.

Important. Dacă preferați cărămidă roșie-o înainte de a începe lucrul ar trebui să fie înmuiate în apă pentru a menține puterea de zidărie. zidărie de cărămidă refractare înainte muiată în apă timp de câteva minute, permițând bulele de aer să iasă.

Pentru așezarea primului rând în soluție se adaugă până la 30% din Portland vrac ciment. poryadovkoy Compusă păstrat lângă el, să verifice periodic acuratețea lucrării. După ce a pus un număr și de a face o verificare de fond privind proiectarea de conservare geometricity planificate, aveți nevoie pentru a pune un semn în proiect. construcții semineu de zidărie - silitor de lucru, iar un astfel de control va simplifica foarte mult sarcina.

Mistria sau spatula utilizat pentru ouat serii solide. Cutia Focar și fum mai bine pus de mână. grosime cusătură nu trebuie să fie mai mare de 5 mm. Solutia se afla în mijlocul cărămizii într-o astfel de cantitate încât să nu merge dincolo de marginea cărămizii.

Important. Pentru o lungă perioadă de timp pentru a salva căptușelii Focar semineu zidărie nu ar trebui să fie legat de peretele exterior al semineului.

Focar Masoneria: maturarea și canale se face cu cea mai mare grijă. Excesul de soluție pentru a fi eliminate. Este important să ne amintim că aceste elemente din interiorul semineului nu poate fi tencuit.

Pentru frumos zidărie de înaltă calitate, arc curbat, legănând fi instalat - cofrare temporară. După ce a pus prima cărămidă în mijlocul zidăriei arc continua în ambele direcții.

instalarea coșului

Cum să încărcați un șemineu
Trasarea horn necesară cât mai des posibil pentru a verifica verticalitate. Lucrările mai bune la instalarea coșului, mai bine de tracțiune în șemineu și mai puțin probabil să elibereze monoxid de carbon în cameră. Pereții interiori ai coșului trebuie servetel umezit cu o cârpă argilă lichidă. care va ajuta la a crea o suprafață perfectă, fără fisuri. Pentru horn zidărie pe acoperiș, o soluție de ciment și nisip.

Este mult mai ușor de a efectua lucrări legate de instalarea coșului, dacă este utilizat într-o groapă de fum conducte speciale. Acest lucru poate fi de țevi din oțel inoxidabil Horn ceramic modular, construcții cu pereți subțiri, din oțel de acid și rezistent la căldură.

Instalarea elementelor metalice

În timpul construcției ansamblului semineu în cusăturile sunt prevăzute accesorii metalice lăsând lacune de până la 8 mm. Pentru a pune o mulțime de elemente metalice din zidărie nu este de dorit, dar fără ele nu se întoarce în nici un fel. Vatră se introduce și amortizorul ar trebui să fie obligatorie.

Domeniul de aplicare al focarului și supapa nu se ataseaza, acestea sunt bine păstrate în soluția preparată. Instalați supapa se află la o înălțime de 2 metri.

ornamentelor decorative

Cum să încărcați un șemineu
În alegerea ideală de cărămizi de înaltă calitate și zidărie coș de fum de linie pentru a face mai mult nu este nevoie. Este suficient folosind o soluție de culoare albă, face un cimentare elegant.

În cazul în care, cu toate acestea, aveți dorința de a se angaja în seminee, utilizați pentru plăci netede cu care se confruntă sau cu model speciale. capabil de perfect lipi de suprafața fierbinte a șemineu.

Astăzi puteți cumpăra de la producătorii portaluri de seminee realizate din materiale naturale de calitate diferite. Acest lucru poate fi travertin, marmura, piatra. portaluri Ready va înfrumuseța cu adevărat semineu dvs. pliat si da chiar mai mult unicitatea și frumusețea.

Un mare plus șemineu este un set semineu special, realizate din metale neferoase sau fier forjat. Seturile au întotdeauna clești, cârlig pensula, amestecati si lingura. Protejați focul întinde covorul de tăciune căzut accidental poate ecran frumos și practice.

Pentru a rezuma

După finalizarea șemineu zidărie, aveți nevoie pentru a da ceva timp să se usuce soluția. Este mai bine să aștepte câteva zile, și apoi pentru a testa de tracțiune pentru a pune în coșul de fum și aprinde ziar mototolită. Când sunteți gata să foc ziar operație va arde bine. Acum puteți încerca să se încălzească cu lemne.

Regula de bază pentru auto zidărie cămin - să nu se grăbească și să efectueze toate recomandările cu atenție.