Lecția 11

Lecția 11. De ce avem nevoie de un bliț extern. Flash de lucru. Cum de a face fotografii cu blițul. Flash fotografiere în exterior și în interior.

Blitz-ul pentru ce
Ce este flash toată lumea știe: dacă nu există nici un flash de iluminat camera foto produce un puls de lumină, iar aparatul foto primește o cantitate suficientă de lumină reflectate de un obiect, pentru a ilumina imaginile.Am mers destul de departe în explorarea fotografiei digitale de astăzi și să învețe cum să facă o lovitură în cameră este într-adevăr frumos! Lucrul cu lumina - succesul fotograf!

On-camera (built-in) Flash

Putere și flash caracteristici pe cameră, în majoritatea cazurilor, nu este suficient pentru a obține imagini frumoase. Pulsul lumina este direcționată direct la subiectul din cameră și afișată astfel lumina și umbra naturală, care sunt formate în orbite, sub nas și bărbie. Acesta este motivul pentru care o persoană încetează să mai fie ca el însuși, iar imaginea pierde volumul si textura. În plus, atunci când ramele verticale de pe fundal a scăzut urât umbra contur lateral - mai puțin pasiune pentru fotografie a devenit forma rea. Și cum patch-uri gras pe fata si ochii rosii? Nu este neobișnuit pentru un flash încorporat nu este suficienta putere pentru a ilumina spațiul dorit.

Utilizarea unui bliț extern.

Acesta a fost împușcat cu un blitz extern pune fotografii în interior și în condiții de lumină scăzută la un nivel calitativ nou. Utilizați un bliț extern nu mai este dificil decât construit și singurul dezavantaj este de a crește dimensiunea camerei. Primul și majora avantajul de a lucra cu blițul extern este de a avea cap mobil, care permite să direcționeze lumina generată în orice direcție dorită. Crearea lumina reflectată de tavan, pereti, obiecte adiacente pot simula lumina de umplere (de fundal nu se afunde în negru), și pentru a realiza modelul alb-negru dorit pe această temă.

Cum de a face fotografii cu blițul extern, în lumina reflectată

Prima și fundamentala regula obtinerea de imagini de înaltă calitate, cu blițul extern: eliminarea luminii directe (directe), care intră din flash la subiect. Chiar și o ușoară înclinare spre obiectul Flash poate lăsa urme pe fundal și lumina lumina naturală și umbră. Același lucru este valabil și pentru utilizarea unei file de alunecare, sau cutii de carton / carduri / lucrări atașate.

Cum se configurează un bliț extern. Corecția factorului de putere atunci când se utilizează un bliț extern.

Principiul de funcționare se bazează pe luminozitatea de masurare al blitului unui subiect, comparând această iluminare pentru a seta parametrii de pe aparatul de fotografiat, și prezintă puterea necesară a flare. Pentru a determina cu mai multă precizie puterea necesară blițul extern direct înainte de fotografiere se realizează un impuls preliminar și analizează setul de iluminare primit corespunzătoare puterii pentru puls claxonul. Ochi, nu putem ajuta, dar observați că aparatul de fotografiat are două impulsuri. Acest mod bliț se numește ETTL.Deoarece folosind lumina reflectată de această lumină este împrăștiată, a pierdut și nu se încadrează în subiectul principal trebuie spus despre această tehnică. La nivelul intensității blițului a fost calculată luând în considerare pierderile potențiale. Pentru a face acest lucru, setați modul bliț ETTLraboty de compensare a expunerii în valoare de +2/3. Prin creșterea distanței față de suprafețele de reflexie ale această valoare poate fi mărită (plafon de exemplu, ridicat).

Crearea unei imagini alb-negru atunci când se utilizează un bliț extern

Nu vă fie teamă de a utiliza diferite unghiuri de incidență a luminii reflectate. Nu este neapărat directă blițul direct în sus. Experiment: ridicați și înclinare Flash față de verticală cu 45 de grade într-o parte. Uneori, chiar și mai interesante imagini sunt reflexia luminii blițului extern departe de perete, și anume, direcție când capul blițului orizontal pe perete (în acest caz, să continue să evite lumina directă către subiect).

Încearcă să nu fie utilizate pentru a reflecta lumina de la bliț extern, suprafețe vopsite, în cazul în care culoarea lor este diferită de designul general al camerei. Dacă nu există obiecte pentru a reflecta (o cameră mare, cu tavane înalte), atunci acesta poate fi foarte bine disc luminos util (reflector) cu un diametru mai mare de 1 metru sau o foaie simplă de hârtie de dimensiune A0. Punctul capul blițului la reflector și să se umple de lumină. Cu cât dimensiunea reflectorului, aspectul mai natural va fi iluminat.

Flash fotografiere în stradă în timpul zilei.

adesea confruntat cu practica de a folosi o fotografie cu bliț extern pe stradă în timpul zilei și a încercat să se înmoaie întâmplat lumina tare și umbră pe o zi luminoasă și iluminarea subiectelor iluminate din spate. În ciuda eficienței acestei tehnologii, încă mai cred că, dacă doriți să evitați umbre dure, cel mai bine este de a utiliza toate același reflector de disc. Cu iluminare de fundal acționează în mod similar schimba punctul sau de fotografiere. În primul rând, temperatura culorii luminii solare și flash este diferită, deoarece există probleme cu reproducerea culorilor. În al doilea rând, ea lightens lumină și umbră naturală, atât de iubit după începerea oricărui fotograf de fotografiere cu bliț în lumina reflectată.

Răspunsul la întrebarea „Cum de a trage cu un bliț extern“ variază în funcție de obiectele din jur, dar utilizarea corectă a unui bliț extern nu poate îmbunătăți doar calitatea tehnică a imaginilor, dar, de asemenea, seama de multe idei creative. În viitor, voi reveni la această problemă importantă, așa cum este subliniat în acest articol, materialul poate reflecta doar parțial posibilitatea unui bliț extern.

Consolidați cunoștințele lor de privirea de la fotograf Foto dicționar. Fotografii termeni - este baza fotografiei.

Abonează-te la știri a site-ului, astfel încât să nu rateze următoarea ediție a Școlii de Fotografie digitala!

Pentru a studia fundal, crește viteza obturatorului și diafragma deschis - aceasta va oferi o cantitate mai mare de lumină. Dacă viteza obturatorului poate fi prea lung, iar diafragma este deschisă completă - crește sensibilitatea ISO. Fundalul nu este iluminată de bliț va deveni mai luminos și mestosvescheniya flash rămân strălucitoare, dar nu supraexpuse, deoarece puterea blițului Reglați camera automată și bliț!

De asemenea, nu uitați că blițul extern poate simula lumina si umbra (nu numai de umplere), care, în cele mai multe cazuri, este nuanțe naturale interesante de la lămpi / candelabre în cameră.

Acum există mai multe alternative la scumpe Flash nativ de la Nikon și Canon. De exemplu, Nissin - demn de versiunea chineză pentru 5000r imputată. Și dacă ai învăța cum să-l folosească în mod corect - nu există nici o limită de bucurie!
Succes foto-experimente și fotografii bune. Vă rog!

Cel mai probabil pentru aceeași expunere și puterea blițului maximă setată sensibilitatea ISO. Panoramarea la o lungime focala mai mare a dimensiunii diafragmei scade și, prin urmare, mai puțin de lumină intră în matrice, prin urmare imaginile întunecate. Încercați să compenseze pentru scăderea raportului de deschidere a timpului de expunere mai lung și mai mare ISO.

Trimite imagini e-mail - evalua.
Vă mulțumim și noroc!

Ai imagini bune.