Muncă veteran plăți federale beneficii, drepturi

Veteran al Muncii - statutul onorific al unei persoane care a lucrat timp de mai mulți ani în beneficiul țării. A fost stabilit mai întâi în perioada sovietică, dar înainte de adoptarea legii destinate numai încurajare morală. Acum am pus diverse beneficii. Veteran federal al muncii are multe beneficii.Cine poate fi considerat un veteran al muncii?

Vechimea este egal cu 40 și 35 de ani pentru bărbați și, respectiv, femei. Principii de atribuire rang prevăzute la art. 7 „Cu privire la veterani“ ale legii. Se spune că proprietarul ei pot deveni cetățeni ai următoarele:

 1. Persoanele care au început să lucreze la maturitate în anii războiului.
 2. Cetățenii care au titlul de muncă de onoare al URSS-ului, precum și proprietarii de medalii sau premii pentru realizări în domeniul muncii.
 3. Persoanele care au semne departamentale de servicii forței de muncă.

Veteran de muncă, care este necesară

Rețineți că fiecare marcă de atribuire (medalii și ordine) trebuie să dețină un certificat care confirmă faptul că un veteran de munca federal este proprietarul real. Dacă nu există o astfel de documentație, acesta poate refuza să primească titlul și privilegiile. Nu toate semnele permit să primească statutul de veteran.

federale beneficii

Certificatul este disponibil la nivel federal sau regional, astfel încât lista de beneficii poate diferi. Pentru a salva unele regiuni acoperă o varietate de programe de asistență care au pus lucrătorii. Dar, veterani de muncă beneficiază de o importanță federale nu pot fi modificate.

Veteran de muncă, care este necesară

 1. călătorie gratuită în transportul public (autobuze, troleibuze, tramvaie, trenuri). Dar, la nivel local, se realizează de obicei monetizare a beneficiilor - pentru călătorie dat compensații bănești.
 2. Utilități la 50% plătite de către stat. Pentru acest beneficiu în practică înlocuită cu o subvenție emisă celor al căror venit este sub nivelul de subzistență.
 3. Acordarea concediului pensionarilor de lucru, care se observă în organizațiile de stat.
 4. Proteza gratuite.
 5. îngrijire medicală gratuită.

Această muncă veterani beneficiază de importanță federale. Acestea sunt disponibile în mod permanent. Extinderea listei adoptate de documentul în cauză.

beneficii regionale

La nivel regional, sunt stabilite beneficiile sale. Acesta poate fi un supliment la pensie. Plata veterani de muncă federale pot fi altele. De multe ori prevăzute cu subvenții suplimentare pentru locuințe și servicii comunale. De exemplu, în Sankt Petersburg a plătit 50% din suma indicată pe chitanță.

Autoritățile locale au dreptul de a modifica dimensiunea ajutorului, totul depinde de economie. Datorită monetizarea prestațiilor sociale, există multe dispute. Purtătorii bani ușori „live“ și utilități publice, în comparație cu subvențiile, care de multe ori nu vin la timp.

Dar această inovație este un inconvenient pentru mulți pensionari. În unele regiuni, există o alegere: compensație financiară sau furnizarea de prestații în natură.

avantaje fiscale

Veteran federal al muncii are dreptul de a impozita prestații. Acestea sunt disponibile sub formă de subvenții în numerar și compensații parțiale pentru costul serviciilor, precum și o impozitare redusă. Acesta acționează o listă de condiții favorabile de colectare a taxelor pensionarilor angajați:

 1. Pensionarii, veteranii nu sunt obligați să plătească impozitul pe proprietate. De obicei, se referă la colectarea de proprietate. Acest impozit va face toți proprietarii, iar suma poate crește.
 2. Impozitul pe venit se percepe pensii și alte beneficii, dar dimensiunea lor este limitată la 4 mii. ruble pe an.
 3. Regiunile pot fi aprobate stimulente pentru impozitul pe terenuri și de transport. În unele subektahRumyniyaveterany nu introduc taxe pentru autoturisme cu capacitate mică a motorului.


Cetățenii care au titlul, au dreptul la o deducere fiscală, după o achiziție majoră. Și deducerea rămâne pot fi transferate în perioadele anterioare. drepturile de muncă a confirmat identitatea federale veteran. Pentru a obține o deducere fiscală, trebuie să scrie o declarație.

Veteran de muncă, care este necesară

Atribuirea de titluri

Pentru a se acorda titlul de „Veteran al muncii federale“, ar trebui să scrie o cerere și îl prezintă organelor de protecție socială. De asemenea, nevoie de un pașaport și documente, indicând prezența vechimii și premii. Dacă nu există nici o posibilitate de a le aplica, atunci ai nevoie pentru a face un mandat.

Veteran de muncă, care este necesară

Dacă există probleme cu completarea cererii, ar trebui să fie prevăzută protecția socială a lucrătorilor cu informațiile necesare, la cerere. titlul procedurii de atribuire se efectuează în următoarea ordine:

 1. Cererea se depune, și apoi înregistrate. Examinarea ocupă o comisie specială care va verifica anumite informații. Este nevoie de mai mult de 30 de zile de la data înregistrării.
 2. Decizia poate fi pozitiv sau negativ, aproximativ 5 zile notifica persoana.
 3. În cazul în care o decizie pozitivă este creat act administrativ, după care o persoană poate obține un veteran certificat de muncă.

Toate beneficiile, plățile, beneficiile sunt furnizate după prezentarea documentului. dispoziție de instituție de control de supraveghere. În cazul în care certificatul este pierdut sau deteriorat, este necesar să se aplice protecției sociale, pentru a obține un duplicat. documentul precedent va fi invalid.

Locul confirmă mulți ani de muncă umană, contribuția la dezvoltarea țării. În Uniunea Sovietică a început să dea afară medalii din 1974 până în prezent acestea sunt premii importante. Dar acum veteran al muncii federale se pot bucura de beneficiile materiale care nu sunt disponibile pentru mulți alți cetățeni.

Beneficii în regiuni

Tipul de asistență depinde de autoritățile locale. Era ea, care determină ce beneficii sunt puse la veterani de muncă. Prin urmare, în fiecare regiune de promovare poate diferi. Unele subiecte pot fi adăugate privilegii suplimentare:

 • beneficii;
 • carduri pentru achiziționarea de bunuri esențiale la prețuri reduse;
 • livrarea gratuită a medicamentelor;
 • plata de tratament în sanatorii.

Veteran de muncă, care este necesară

Beneficiile pot varia, de aceea este necesar să se găsească o listă a acestora pe cont propriu. În cazul în care veteran refuză orice serviciu, puteți obține compensata.

regiunea Moscova

Veteran Muncii al regiunii Moscova va primi următoarele beneficii:

 1. călătorie gratuită pe calea ferată / de transport urban, suburban.
 2. Achiziționarea de bilete pentru transportul de apă cu 50% reducere.
 3. serviciile de utilități sunt plătite la o rată de ½ din normele general acceptate.
 4. Instalare si restaurare de proteze dentare gratuit.
 5. Cei săraci dat un bilet la un sanatoriu.
 6. veterani de lucru a pus un concediu fără plată de până la 35 de zile, la cerere.

Pentru a pune tichete gratuite la sanatoriu?

Reguli de obținere a permiselor înregistrate în art. 6 din Legea federală №178. Ei au subliniat că se bazează pe astfel de prestații pot fi următoarele cetățeni:

 • persoane cu handicap;
 • Cetățenii care locuiesc în Leningrad asediat;
 • participanți și invalizi de Război Patriotic;
 • angajați ai sferei penal;
 • batalioane militare și trupe motorizate, care livrate livrările în Afganistan 1979-1989;
 • familiile indoliate de veterani și veterani de război cu handicap.

Veteran de muncă, care este necesară

Numai cetățenii care nu sunt de lucru a emis un bilet la un sanatoriu. Acesta a confirmat statutul de documentare.

Cum pot obține un bilet?

 • pașaport;
 • snils;
 • certificat de pensie;
 • cerere;
 • documente care atestă existența beneficiilor;
 • un certificat medical de forma 070 / -04.

Veteran de muncă, care este necesară

Veteran de muncă, care este necesară