Orange coaja - adică, retetele, beneficiile si dauneaza - populare asupra sănătății

Surprinzător, multe dintre produsele pe care în mod normal le aruncam la gunoi, pot fi utile în gospodărie și chiar benefice pentru sănătate. Aceasta coaja de lamaie si coaja de portocala si grapefruit coaja si pomelo coaja. tangerine, kumquat, și alte fructe citrice. O astfel de purificare sunt utilizate la gătit, și utilizarea lor activă de medicina tradițională și chiar grădinari. Hai să vorbim, putem da coaja de portocala, că este vorba, uita-te la rețete de coaja de portocala, și ce proprietăți utile și contraindicații pe care le are.Care este coaja de portocala?

Sub coaja de portocala se înțelege stratul cel mai de sus al pielii care are o culoare strălucitoare atractivă. Acest produs este o sursă de o mulțime de substanțe utile, inclusiv vitamine și uleiuri esențiale. Îndepărtați coaja cu un cuțit ascuțit sau freca opărite cu apă clocotită de fructe pe o răzătoare. În înțelegerea de zi cu zi, desigur, coaja - este, în general, întreaga piele, că, atunci când curățarea de fructe, de obicei aruncate. coaja de portocala confiata sunt acum foarte puțini oameni fac.

Coaja de portocala - beneficii si vatamare

Utilizarea de coaja de portocala

Stratul superior al coaja fructelor este compus dintr-o masă de vitamina C, contine vitamina A. vitamina P si vitamina B - B1 și B2. De asemenea, coaja este o sursă de uleiuri esențiale, calciu și fosfor. Acesta conține o mulțime de pectina și acid citric, precum și substanțe antibacteriene naturale - volatile.

Există dovezi că coaja de portocala este un remediu excelent pentru arterioscleroză. Această substanță afișează organismul de colesterol „rău“ și curăță vasele din plăci aterosclerotice. Acest produs îmbunătățește starea de spirit bună, motiv pentru care se recomandă să se aplice pentru gătit multe feluri de mâncare.

coaja de portocala are un efect pozitiv asupra cursului proceselor metabolice din organism. Consumul său ajută la îmbunătățirea procesului digestiv și pentru a evita arsurile la stomac. Consumul de acest produs ajută la eliminarea greață și de a crește vitalitatea.

Pulberea obținută din coaja de portocala, ajută la dizolvarea mucus in caile respiratorii. Acesta poate fi utilizat pentru tratarea tusei și a astmului.

Uleiuri esențiale de coajă de portocală posedă proprietăți antimicrobiene și anti-inflamatorii. Consumul său optimizează aciditatea gastrică și de a normaliza pentru procesele care au loc în intestine. De asemenea, utilizarea acestui produs facilitează descărcarea și curățarea ficatului.

Consumul de coaja de portocala ajută să facă față cu obezitatea. Un alt astfel de produs este bun previne osteoporoza si cancerul colorectal.

Aroma de coaja de portocala are un efect calmant bun, ajută să se relaxeze, elimina insomnie și epuizare nervoasă.

Un astfel de produs este utilizat pe scară largă pentru îngrijirea pielii. Aceasta ajută la eliminarea activității excesive a glandelor sebacee scapa de puncte negre si particule moarte ale pielii. coaja de portocala si are un puternic efect anti-inflamatorii și anti-fungice. Ea se descurcă cu erupții cutanate și ajută la vindecarea rănilor.Are un rău cojile de portocale periculos, este posibil?

Coaja de portocala poate provoca reacții alergice. Nu se implice în ea, dacă suferiți de aciditate excesivă a sucurilor digestive, ulcer gastric sau ulcer și ale tulburărilor intestinale duodenal. Nu este necesar să se aplice un astfel de produs în cantități excesive și sub presiune redusă.

Retete cu coaja de portocala

Tort cu coaja de portocala in multivarka

Pentru prepararea acestui fel de mâncare delicios aveți nevoie pentru a pregăti patru ouă de pui. o ceașcă de zahăr. cupe și jumătate de făină, un cuplu de coaja de portocala. lingurite În plus, veți avea nevoie de un cuplu de portocale, o jumătate de sac de praf de copt (o linguriță). o pereche de kiwi poate fi folosit pentru decorarea tort.

Se amestecă toate ingredientele împreună. Pune-le în multivarku, periere ceașca de ulei. Se acoperă capacul recipientului, setați modul de coacere timp de o oră și douăzeci de minute. Se rotește tortul pe o farfurie si garnisiti cu felii de kiwi.

prăjituri de casă cu coaja de portocala

Pentru a pregăti un simplu cookie-uri de casă trebuie să pregătească o sută de grame de unt rece. sute douăzeci și cinci de grame de făină (și un pic mai mult pentru dezosare), gălbenușul de un ou si coaja, eliminate cu jumatate de portocala.

Untul se taie în cuburi, se adaugă la acesta gălbenuș de ou cu zahăr. Se amestecă capacitatea coaja rasa. Se amestecă toate ingredientele cu o furculiță până la uniformizare. Cerne faina si se amesteca cu amestec de ulei preparat. Frământați aluat elastic, înveliți-l cu folie de plastic și se păstrează în congelator timp de cinci până la șapte minute sau în frigider pentru o jumătate de oră.
Rotiți bine aluatul într-un strat de trei centimetri. Tăiați biscuiți și puneți-l pe foaia de copt, expus pergament lui.
Trimite cookie-uri în cuptor, încălzit în prealabil la o sută optzeci de grade, zece minute.

Cum de a găti blocajul din portocale de coaja?

Pentru a pregăti acest fel de mâncare care aveți nevoie pentru a pregăti trei portocaliu mediu, o lamaie mica. jumătate de litru de apă și patru sute cincizeci de grame de zahăr.

Se prepară portocale: spălați-le, taie-le cu o coaja mai subtire. Crush fasii subtiri. Portocale din piele alba curata, îndepărtați filmul alb care rămâne un singur trup. Se cântărește pulpa și coaja, puneți-le într-o cratiță.

De asemenea trata lamaie: elimina coaja si pulpa de lamaie derula. Se cântărește.

Se toarnă apă fructe preparate, observând un raport de 1: 1. Lasă pentru o zi.
Se scurge ori pe sită citrice. Se amestecă în ele o greutate egală de zahăr. Se fierbe la foc mic timp de cincisprezece la treizeci de minute și se răcește.

Are o masă de calități medicinale coaja de portocala, este utilizat pe scară largă în scopuri terapeutice.

Peel și rădăcină de lemn dulce cu un ulcer la stomac. Deci, medicina tradițională, expertii recomanda sa utilizeze o materie primă pentru fabricarea de medicamente pentru boala de ulcer peptic al tractului gastro-intestinal. În acest scop, aveți nevoie pentru a pregăti șase grame de coaja de portocala si zece grame de rădăcină de lemn dulce. Se fierbe un amestec de o jumătate de pahar de apă și loc pe un foc mic. Se fierbe până la cantitatea de medicament este redusă la jumătate. Se răcește mijloacele gata să intervină în șaizeci de grame de miere. Luați compoziția rezultată în trei doze divizate pe parcursul zilei. Durata unui astfel de tratament - o lună.

Portocale cu angină pectorală, stomatită, faringită și laringite. Simplu coaja de portocala de mestecat, de asemenea, un mare beneficiu pentru sanatate. O astfel de procedură va contribui la îmbunătățirea respirației vindecarea stomatită, amigdalite, faringite, laringite, și așa mai departe. Acest produs ajută la activarea apetitului.

Baie te elibereaza de stres. Baie cu coaja de portocala au un efect bun tonic si ajuta la reducerea stresului. Pentru a efectua această procedură la domiciliu, coaja uscată de portocale cu trei pisa la o pulbere fină. Se amesteca cu unele ulei de măsline și se lasă timp de o oră. După ce se toarnă ulei parfumat într-o baie pregătit.

Coaja de portocala - este surprinzător produs util. Acesta poate fi folosit pentru a prepara diferite feluri de mâncare gustoase și pentru tratamentul multor stări de boală.