Sarcina ectopica - simptome in stadiile incipiente, impactul simptomelor

Cum și când apare o sarcina extrauterina
Dezvoltarea ovulului fertilizat in afara uterului ginecologie clasificate ca sarcina extrauterină. Patologia cu siguranță se termină cu moartea ovulului, astfel există mai multe scenarii în localizarea ovulului în afara uterului.Tipuri de sarcină ectopică

Localizarea ovulului în trompele uterine depinde de clasificarea acestei patologii. Ginecologi sunt mai multe tipuri de sarcină ectopică:

 • Ovarian - fertilizat de ou nu merge dincolo de ovar și începe să-l dezvolte;
 • abdominal - ovulul fertilizat este „împins“ de ovar, dar trece aproape de uter si se ataseaza la peritoneului;
 • pipe - embrionul creste si se dezvolta direct in uterină (masterbatch) țeavă;
 • rudimentar - sarcina se dezvoltă în apendice uterin rudimentar.

Cum și când apare o sarcina extrauterina

O sarcina ovarian este diagnosticată foarte rar, dar, în anumite circumstanțe, se pot dezvolta pe deplin și duce la nașterea unui copil sănătos - este, desigur, o excepție, care este locul de a fi.

Ovarul are un nivel ridicat de elasticitate a peretelui corpului, astfel încât creșterea ovulului continuă pentru o lungă perioadă de timp pentru a complet femeile asimptomatice - unice pentru simptomele standard ale concepției vin. Prin urmare, înregistrarea în timp util, cu un ginecolog și o femeie gravidă care deține o inspecție completă poate fi numită posibilitate doar pentru diagnosticarea precoce a sarcinii ectopice, tip ovarian. La ecografie cavitatea uterină goală va fi vizibilă și extindere excesivă a ovarelor - aceasta este motivele absolute pentru diagnosticarea sarcinii ovarian patologice.

sarcina abdominala este, de asemenea, considerată o boală rară, dar, recent, mai mult și mai des diagnosticate in timpul FIV. În acest caz, este vorba de o sarcină extrauterină abdominală primară sau secundară:

 • primar - ou fertilizat nu se atașează la cavitatea uterină, și spațiul retroperitoneal - pe glanda, intestine;
 • secundar - dezvoltat inițial sarcina ectopică tubare a apărut apoi trompa uterină deschis / lacrimă și cad în regiunea retroperitoneal ovulului.

În lume există cazuri finalizarea cu succes a sarcinii abdominale - s-au născut copii sănătoși prin intervenție chirurgicală.

Sarcina extrauterină, în curs de dezvoltare departament (corn) uterin rudimentar. se termină întotdeauna cu moartea fătului. Ea are loc pereți hiperextensie corn rudimentar, și apoi le despart.

Cel mai frecvent diagnosticate sarcinii tubare - 100% dintre pacienți în 87% fix acest tip de sarcină anormală.

Cum și când apare o sarcina extrauterina

Principalele cauze ale sarcinii ectopice considerate modificări patologice în structura fanere, peristaltism alterată (activitate musculară, datorită căruia se mută Ovum în uter) și trompele uterine schimbă proprietățile ovul. Dar izolat și ginecologii sunt mai mulți factori care pot duce la dezvoltarea acestei patologii:

 1. inflamația cronică a organelor de reproducere. Ele dau naștere la adeziuni încălca ovarelor și a structurii trompa uterina, provoacă disfuncții ovariene. O atenție deosebită trebuie acordată infecția cu Chlamydia - este aceasta infectie duce la 60% din toate cazurile de sarcină ectopică.
 2. cerere intrauterină contracepției - spirală. Potrivit unor experți de DIU poartă cauze dezvoltarea proceselor inflamatorii in uter si apendicelor sale (în conformitate cu principiul - corpul rezistă prezența unui corp străin). În plus, există dovezi certe că utilizarea DIU ca un contraceptiv pentru mai mult de 5 ani consecutivi, crește riscul de sarcină anormală de 5 ori.
 3. avorturi frecvente. avortul indus - este o reorganizare bruscă a sistemului endocrin al organismului, încălcări ale producției de hormoni feminini, formarea aderențelor, tulburari de motilitate in trompele uterine. Cu cât este mai adesea, o femeie a avut avorturi, cu atat mai mare riscul de sarcină ectopică (extrauterină) - confirmată prin examinarea faptelor.
 4. hormon încălcări. În primul rând, este o boală cronică endocrine, dar, de asemenea, utilizarea pe termen lung a contraceptivelor hormonale poate provoca un dezechilibru.

În plus, sarcina ectopica poate dezvolta ca o consecință a:

 • tumori benigne și maligne ale caracterului;
 • infantilism al uterului și fanere;
 • endometrioza cronică, ceea ce duce la formarea de aderențe;
 • malformații congenitale ale sistemului reproductiv.


Ginecologi ia în considerare riscul de sarcină ectopică (trompelor uterine), iar la femei in varsta de 35 de ani de la prima concepție asupra, iar în cazul de stres frecvent tolerate, oboseala si crize nervoase.

Semnele unei sarcini extrauterine in stadiile incipiente

Se consideră că nu există nici un simptom de sarcină ectopică și poate detecta astfel de anomalii numai la etapa discontinuitate trompa uterina sau cu ultrasunete devreme. Și, de fapt, simptomele precoce sunt acolo - este crucial să „captură“ modificările patologice în organism.

În primul rând, o femeie nu poate fi banal menstruație întârziere, și o manifestare a acestora slaba. Mai mult decât atât, întârzierea poate dura mai multe zile, atunci există natură non-intensiv de sângerare.

În al doilea rând, femeia va simți durerea în abdomen - este o reactie sa se intinda trompele uterine. Aching sindromul durerii este tragerea caracter, este prezent în iradierea coloanei vertebrale lombare și anus separate, ceea ce duce la o exacerbare presupunerea eronată a anexita cronice.

În statisticile oficiale generale, face următoarele afirmații:

 • standard de întârziere lunar sarcina extrauterina apare la 78% dintre femei;
 • dureri în abdomen, cu localizarea naturii diferite prezente în 68% dintre femeile cu sarcina ectopică;
 • toxicoză precoce este diagnosticată în 54% dintre femei;
 • piept de extindere cu un pic de durere observat 36% dintre femeile cu sarcină extrauterină.

În urma unei examinări, femeile sarcină ectopică manifestată prin următoarele caracteristici:

 • cianoză și friabilitate de col uterin;
 • fanere palparea - trompa uterina ușor mărită cu partea unde dezvoltarea sarcinii ectopice;
 • încercarea de anomalii uterine crește la durere intensă.

Consecințele sarcinii ectopice

avortul tubare

Este vorba despre respingerea ouălor fetale din trompa uterina fără a rupe apendice. avortul tubară se caracterizează prin trei caracteristici principale:

 • dureri abdominale ascutite - paroxistică, are un caracter „pumnal“;
 • Se pare din vagin de sângerare;
 • ciclul menstrual obișnuit este perturbat - este o întârziere lunar.

Durere în natura intensivă abdominală inferioară apare din încercarea de a împinge ovulului prin trompele uterine și datorită sângelui care intră în spațiul retroperitoneal - irita nervii.

Notă Pipe avortul de bază este durerea bruscă, care apare cu o anumită periodicitate, poate radia la clavicula, talie si anus. Notă. durerea este mult îmbunătățită la mișcările ascuțite, tuse, strănut și în timpul defecării.

Separarea de sânge apar cu o regularitate constantă, nu au nici un miros și nu dispare, chiar și după ce a primit medicamente hemostatice. În cazul în care o misdiagnosis de o femeie poate fi dat o spălare mecanică a cavității uterine, dar chiar și această măsură nu se va opri de selecție.

Notă. femeie poate ignora lent pentru aceste semne de avort tubare, în cazul în care durerea de intensitate scăzută, cantitatea de sângerare nu cauzează disconfort. Ar trebui să fie alertat: pirexie (febră), slăbiciune, amețeli în mod regulat (pe un fond de hemoragie interna).

uterin Ruptură (uterină) Tub

Ruperea trompa uterina sarcina ectopica - complicatie cele mai grave, care poate fi fatal pentru o femeie. Această stare apare întotdeauna dintr-o dată și se pronunță simptome:

 • Cum și când apare o sarcina extrauterina
  puternic, ascuțit durere „cuțit ca“ în abdomen;
 • o scădere bruscă a tensiunii arteriale;
 • creșterea frecvenței bătăilor inimii critice;
 • aspect pe frunte și sudoare palmele adezive la rece;
 • o deteriorare semnificativă a stării generale de sănătate, până când și-a pierdut cunoștința.

Orice sondaj de femei în această stare nu sunt necesare - soc hemoragic, pierderea conștienței și durere uimitoare la sarcina diagnosticată anterior este justificată pentru a oferi îngrijire chirurgicală de urgență.

tratamentul chirurgical

Sarcina ectopică - este întotdeauna o intervenție chirurgicală. Există mai multe tipuri de soluții chirurgicale la problema:

 • salpingoektomiya - îndepărtarea completă a trompei uterine;
 • salpingotomy - incizie in peretele tubului uterina, prin care se îndepărtează ovulul fertilizat;
 • rezecție segmentară tip tub - ovulului este tăiat împreună cu secțiunea de țeavă, marginile sunt apoi cusute.

Salpingoektomiya efectuate în cele mai multe cazuri, pentru ca o sarcina extrauterina este diagnosticată prea târziu pentru 4-8 săptămâni, atunci când începe procesul de introducere / deces al embrionului. Salpingotomy - cea mai bună opțiune pentru cei care sunt de planificare o sarcină, dar numai în cazul în care diagnosticul precoce al acestei patologii. Rezecția conductei este rar utilizată și este o operație extraordinară, dar se încheie de obicei cu succes.

Notă. la primele etape ale sarcinii ectopice (ectopică) este posibil de a distruge ovulul fertilizat și a scăpa de ea, fără tăiere / îndepărtarea trompele uterine. Pentru aceasta bolta vaginale prin țeavă metotrexatului administrat - un medicament, care se dizolvă literalmente ovulul fertilizat.

Important. o procedură similară se efectuează numai sub ghidaj ecografic constantă.

Dupa tratamentul chirurgical al sarcinii ectopice, o femeie trebuie să se supună perioada de reabilitare - va fi mult timp.

În primul rând. este de dorit să treacă examenul completă de către medici de specialități înguste pentru a determina adevărata cauză a ovulului fertilizat necoborat in uter. Numai în timpul intervențiilor terapeutice în raport cu procesele inflamatorii și infecțioase pot fi în viitor organele de reproducere să se aștepte la dezvoltarea sarcinii normale.

În al doilea rând. ginecologi recomanda un tratament balnear in primele 3-6 luni după intervenția chirurgicală - acest lucru va contribui la restabilirea și consolidarea imunitatea organismului.

În al treilea rând. ginecologi a avertizat cu privire la indezirabilitatea planificare o sarcină în primele 6 luni după intervenția chirurgicală pentru o sarcină ectopică (tubare). Medicul dumneavoastră vă poate prescrie contraceptive hormonale - ajută la restabilirea echilibrului hormonal și pentru a preveni o concepție neplanificate.

măsuri preventive

Sarcina ectopică este imposibil de prezis - există prea mulți factori care pot duce la astfel de evoluții. Dar medicii dezvolta măsuri preventive specifice:

 • de la debutul activitatii sexuale vizita cu regularitate un ginecolog pentru examenele preventive și diagnosticarea precoce a bolilor inflamatorii / infecțioase;
 • păstra un calendar al ciclului menstrual și pentru încălcări minore să se consulte un medic ginecolog;
 • trata orice boală a sistemului de reproducere, în timp util și complet, inclusiv a bolilor inflamatorii și infecțioase;
 • planul de sarcină - de exemplu, inainte de a concepe supus unui examen medical plin de specialități generale și particulare.

Sarcina extrauterină este considerat a fi destul de dificil și de boală periculoasă. Dar dacă intervențiile medicale efectuate într-un stadiu incipient al bolii, sau la ruptura de trompa uterina au fost luate măsuri de știință de carte, prognosticul este favorabil. Descoperirile recente in medicina nu poate salva numai viața femeilor, dar, de asemenea, să îi furnizeze posibilitatea, în viitor, de a avea copii.