Semnificația biologică de strivire

Trecerea la multicelular

Creșterea raportul nuclear-citoplasmatice

Pe baza numărului de caracteristicile materialului (completitudine, uniformitate și simetrie împărțirea) numărul de mărunțire este izolat tipuri. tipuri de concasare sunt determinate în mare măsură de distribuția materiei (inclusiv gălbenușului) privind tsitoplazmeyaytsa și natura contactelor celulă-celulă, care sunt instalate între blastomeres.Chipping poate fi

complet (holoblastic) sau incomplet (meroblasticheskim)

uniforme (blastomeres mai mult sau mai puțin egale în mărime) și

inegale (blastomeres nu sunt identice ca mărime, sunt cele două - trei grupe de mărime, numite în mod obișnuit macro și micromeres), în final, se disting prin natura simetrie radială, spirala, diferite forme de realizare bilaterizovannyh și anarhice extrageri. În fiecare dintre aceste tipuri secretă un număr de opțiuni.

Prin gradul de completitudine al diviziunii:

Măcinare holoblastic

Avionul concas diviza ou complet. Izolat o uniformă completă de strivire, în care nu blastomeres variază în dimensiune (acest tip de fragmentare este ouă caracteristice gomoletsitalnyh) și zdrobire inegale plin, în care blastomeres poate varia semnificativ în dimensiune. Acest tip de fragmentare este caracteristic ouălor moderat telolecithal.

Meroblasticheskoe strivire banded

Este limitată la o zonă relativ mică în pol de animale

planul de scindare nu trece prin toate ouăle și nu de captare gălbenușului.

Acest tip de gălbenuș de fragmentare tipic dlyateloletsitalnyh yaitsbogatyh (păsări. Reptile). Această fragmentare este, de asemenea, numit discoid. Acesta a fost format ca rezultat al sfărâmare unui disc mic de celule la polul animal (blastodisc).

Discoidală măcinare (din dískos grecești -. Drive și Eidos - vizualizare), unul dintre ouă împărțit tipuri de animale, cu ouă telolecithal (scorpioni, cefalopode, pești cartilaginoși și osoși, reptile, și păsări). Când banded acțiunile divizate doar un mic disc relativ liber de gălbenuș și citoplasmă care conține nucleul.

suprafață

nucleul zigotului împarte în insula centrală a citoplasmei,

celulele rezultate muta la suprafața oului. formând un strat superficial de celule (blastoderm) situată în jurul centrului gălbenușului.

Acest tip de fragmentare se observă uchlenistonogih.

Prin tipul de ouă de simetrie fragmenta

axa ouălor este axa de simetrie radială. De obicei dlyalantsetnika, sturion, amfibieni, echinodermele. ciclostomii.În anafază blastomeres se desfășoară. Caracterizat disimetrie stânga-dreapta (enantiomorphism) deja în patru etape (uneori două) de blastomere. Tipic pentru nekotoryhmollyuskov, kolchatyhiresnichnyh viermi.

Există un plan de simetrie. De obicei dlyaaskaridy.

Blastomeres slab legați, formează un prim lanț. De obicei dlyakishechnopolostnyh.

Enucleatia - îndepărtarea din nucleul celulei histologie.

Epiblast = ectoderm, altfel ektoblast altfel epiblast - formarea exterioară Metazoa embrionului, precum stratul exterior și peretele corpului inferior Metazoa (multicelulare).

Unitate Didactică №3 - Legile geneticii

Allopolyploids (de allo și poliploidie.) - modificări ereditare în celulele vegetale, rareori animale, constând în mărire a numărului de seturi de cromozomi în încrucișările interspecifice sau cruci intergenerici. Aceasta are loc în natură și pot fi obținute în mod intenționat (hibrizi de secară grâu, varză-redechnye). Este important în procesul de speciație la plante.

(G. Fanconi, născut în 1892 franci elvețian pediatru; ... Sin sindromul Fanconi), o boală ereditară. caracterizat prin hipoplazia măduvei osoase, pancitopenie si anomalii ale pielii (hiperpigmentarea), os (hipoplazie metacarpian 1 sau raza) și (sau) organele interne (rinichi, splină); Acesta este moștenită într-un mod recesiv autozomal.

ADN giraza unwinds atunci când se mută într-o spirală și forma repliconului limită de promovare neobișnuit de abrupt superspiral. Pentru a elimina să apară svevilazy. care sunt capabili să producă incizie în sol, în apropierea unui pod fosfat sverhskrutki. Kearns balama format și reset supercoil prin el. Apare helicazei enzimă (SSB), care se stabilizează, se biosinteza începe cu sinteza primer (primer) și primer constă din ARN. Există un complex special multienzimatic - primosome. Aceasta enzimă 3: 1). Primase (sintetizeaza un primer ARN) 2). ADN-proteină (ADN fosfataza dependentă ribonukleoizid 3) 3). N'-proteină (ADN otefaza dependent) ADN-proteină și proteină N'-determină o origine de replicare, care începe cu un primer. De obicei, o bucată de 6 nucleotide. mută primosome suplimentare la un punct adiacent Ori. Primul fir 3'5 „- lider și celălalt 5'3„- retardat. După aceea, primerul este atașat la un ADN polimerază-3. Acesta începe în creștere lanțului ADN - alungire care duce la codonul localizat la punctul de adiacente repliconului Ori. apare Ulterior enzima RNase, care îndepărtează amorsei, formând astfel un gol, este construirea ADN polimeraza de enzimă-1. După biosintezei din repliconi învecinate se formează fragmente Okazaki. fuziona din cauza ligaza. Ulterior are loc recuperarea helicitate în această regiune a ADN-ului. Acest lucru se datorează unei topoizomeraza-3, care este un amestec de giraza și w-proteină. Astfel, există o sinteză completă de ADN. In ADN-ul rezultat replicarea este după cum urmează: 1). porțiunea ADN giraza unwinds replicon ADN, pornind de la punctul Ori. 2). La frontiera creat de buclă încolăcită. 3). svevilaza ADN creează Cairns supercoil balama și resetare. 4). Helicază (SSB) stabilizează firul mono-catenar nu dă îmbinarea. 5). Primosome. promotorul replicarea celulelor proymazy datorită ADN-proteină creează primer ARN la Ori. 6). ADN polimerază sintetizeze molecule de ADN -3 - fragment Okazaki. 7). RNază indeparteaza grund amorsa. 8). ADN-polimerază-1 construiește defect 9). DNA incruciseaza fragmente Okazaki -Ligaza 10). Topoizomerază-3 formează spirala.